Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная Украины
|
913
0

До зустрічі в Таїланді!

Новий тренер жіночої молодіжної збірної України Андрій Романович вивів її до фінальної частини ЧС-2007

До зустрічі в Таїланді!

Гіцна заміна

Ні для кого не таємниця, що дорослі чоловіча та жіноча волейбольні збірні України до світової еліти волейболу не входять.Утім, це не стосується молодіжної команди. Зокрема жіночої, яку із зими цього року очолює наставник тернопільської «Галичанки-Галекспорт» Андрій Романович.

Після того, як з посади головного тренера «молодіжки» звільнили запорізького спеціаліста Віктора Перебийноса, багато «доброзичливців» зауважували, що гідної заміни йому нема. Довести протилежне минулого тижня зумів Андрій Романович зі своїм помічником Володимиром Подкопаєвим: молодіжна збірна України під їхнім керівництвом кваліфікувалася на чемпіонат світу 2007 року!

Недооцінки не сталося

«Жовто-блакитні» потрапили до відбіркової групи «В», де її суперниками були команди Фінляндії, Румунії, Сербії та Польщі (господарі). Зважаючи на те, що кількість збірних була непарною, одна із команд першого ігрового дня відпочивала. Жереб випав на збірну України, яка мала можливість вивчити гру найближчого суперника. Тому матч проти аутсайдерів групи — збірної Фінляндії — став «легкою прогулянкою» (3:0). У тому ж турі румунки, які були далеко не фаворитками, піднесли «сюрприз» полячкам, перемігши їх із рахунком 3:2. Це змусило українок серйозніше налаштуватися на наступний поєдинок. У результаті наші дівчата віддали збірній Румунії лише одну партію (3:1). Далі була черга грати із сербськими однолітками, які на минулому чемпіонаті Європи перемогли нашу «молодіжку» — 3:2. «Матч-реванш» — саме так можна було назвати цю зустріч. І збірна України довела свій високий клас, вигравши — 3:1.

Хоча в активі підопічних Андрія Романовича були тільки перемоги, в разі поразки в останній грі від збірної Польщі (яка попереднього туру відпочивала і встигла відновитися), на чемпіонат світу, завдяки кращій різниці сетів, могли поїхати сербійки. Однак наша команда, детально вивчивши за допомогою відео слабкі місця суперниць, здолала й господарок — 3:2.
Завдяки цій перемозі збірна України стала однією з чотирьох європейських команд, які вибороли право грати на ЧС-2007. За словами Андрія Романовича, головними чинниками в загальній перемозі стали хороший підбір гравців, а також велике бажання дівчат поїхати на чемпіонат світу.

Очікуємо на жеребкування

Підготовка молодіжної збірної України до ЧС-2007 проходитиме з 24 червня до 13 липня. Далі команда планує взяти участь у одному із міжнародних турнірів. А поки що наші дівчата очікують на жеребкування, яке відбудеться сьогодні.

Фінальна частина ЧС-2007 проходитиме в Таїланді (м.Нахонрачасіма) з 20 до 27 липня. Збірній України складуть компанію збірні Таїланду, Китаю, Японії, Італії, Німеччини, Хорватії, Бразилії, США, Домініканської Республіки, Пуерто-Рико та Єгипту.

2005 року чемпіоном світу стала збірна Бразилії.



Володимир ЛІВІНСЬКИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рауль ЛОСАНО: «Приехал помогать украинцам, но не все это приняли»
Волейбол | 04 мая 2024, 23:20 0
Рауль ЛОСАНО: «Приехал помогать украинцам, но не все это приняли»

Новый главный тренер сборной Украины очень удивлен поступками некоторых наших волейболистов

У Байера – не самая длинная беспроигрышная серия. Что нужно для рекорда?
Футбол | 04 мая 2024, 08:01 1
У Байера – не самая длинная беспроигрышная серия. Что нужно для рекорда?

«Бенфика» с 1963 по 1965 год не проигрывала на протяжении 48 матчей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.