Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 января 2015, 07:26
959
0

Алексей ГУЦУЛЯК: «Жду товарищеской игры»

Молодой футболист «Карпат» рассказал о турецком сборе с основной командой

| Обновлено 20 января 2015, 07:26
959
0

Олексій Гуцуляк – наймолодший гравець «Карпат» на турецьких зборах. 17 років йому виповнилося нещодавно, менше місяця тому. Попри свій вік, вінгер «зелено-білих» є одним з лідерів юніорської команди «Карпат». Щоправда, Гуцуляк більше асистує, аніж збиває. У цьому сезоні він відзначався лише двічі, але щоразу забивав у ворота київського «Динамо». 

– Існує теорія, відповідно до якої спортсменам найважче у четвертий день перебування на зборах...
– Не знаю, у мене начебто все навпаки. Особливо важко було у перші дні, бо до таких тренувань ми не звикли. Чесно кажучи, ми тоді не особливо знали, що робити, але з кожним днем стає все легше. 

– Проблема в комунікації з більш досвідченими виконавцями все ще існує?
– Ну, на полі нам підказують, що робити. Іноді ми соромимося спитати самі. Старші, буває, «піхають», але все по ділу... 

– Коли ти дізнався, що поїдеш на збори з першою командою?
– У нас закінчився сезон трохи раніше, аніж в дубля і першої команди. Коли дізнався про це, то дуже зрадів – кожен з нашої команди мріє отримати такий шанс. 

– Зі складу U-19 узяли трьох гравців, натомість кращий бомбардир чемпіонату залишився у Львові... 
– Справді, Карпенка з нами нема. Він, мабуть, засмутився, але я впевнений, що Ігор руки не опустить і працюватиме далі. 

– У вас дуже перспективна команда. На твою думку, у чому причина? 
– 1997 рік видався багатим на хороших гравців. Наша команда в Академії на чемпіонаті України посіла четверте місце, а команда школи – друге. Відповідно, можна було скласти хороший склад. Ну і не варто відкидати тренерську роботу, адже оте націлювання нас у вірне русло дуже допомогло і додало сил. Зараз ми впевнені в собі. Ми знаємо свої сили і можемо ставити перед собою високі цілі.

– Що було найважчим у роботі на зборах, адже з такими навантаженнями тобі раніше не доводилося стикатися... 
– Я ще у Львові, на базі в тренажерному залі, відчув, що на легке життя нам не варто розраховувати. Це зовсім не та робота, яку ми виконуємо в юніорській команді. Зрозумів, що буде важко, але треба терпіти, бо всі хочуть бути тут. А що було найважчим, то це, мабуть, бігова робота. Прикро говорити, але на вже на першому тренуванні мене зловив корч. Було дуже незручно, бо не зміг дотренуватися навіть перший день. Ще й старші трішки «підтравили», але по-доброму. Зрештою, після цього випадку, судом у мене більше не було. 

– Пригадується, що кілька років тому твоє прізвище фігурувало в одному з скандалів, пов’язаним із донецьким «Шахтарем»... 
– Окрім мене в тій справі фігурував Володя Сениця, який зараз також з нами на зборах. Тоді «Шахтар» хотів нас обох переманити до себе, представники донецького клубу телефонували до мами Володі, намагалися її переконати. Зрештою, про це дізналися тренери, ми поговорили і вони порадили нам залишитися у Львові. Зважаючи на велику кількість легіонерів «Шахтаря» перспективи там ми не побачили. Тому я залишився в Академії, в Донецьк не поїхав і не шкодую. До речі, після «Шахтаря» мене в «Динамо» запрошували, але я знову ж таки не поїхав. 

– Після перших тренувань відчуєш, що міг би зіграти на рівні Прем’єр-ліги? 
– Чисто емоційно, думаю, міг би. У той же час я розумію, скільки потрібно працювати і думати у таких матчах. Після них має боліти голова. 

– Зараз ти задоволений своєю роботою? Відчуваєш, що дотягуєш? 
– Я собою не задоволений. Здається, що на тренуванні не можу повністю показати свої кращі сторони. Тому чекаю на товариську гру і на шанс себе показати. Не те, щоб у грі має бути легше, просто буде більше можливостей, аніж на тренуванні.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.