Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 января 2015, 13:26
3156
1

На Львовщине открыли новый реабилитационно-спортивный центр

Участие в открытие центра принял и министр молодежи и спорта Игорь Жданов

| Обновлено 17 января 2015, 13:26
3156
1
На Львовщине открыли новый реабилитационно-спортивный центр

15 січня 2015 року Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов взяв участь у відкритті другої черги Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України в с. Яворів Турківського району Львівщини.

Участь у заході також взяли президент Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, губернатор Львівської області Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, члени національних паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України з лижних гонок та біатлону, спортсмени-паралімпійці з інших видів спорту, головні тренери та фахівці національних олімпійських, паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України з зимових видів спорту, люди з інвалідністю, що проходять реабілітацію засобами фізичної культури і спорту, громадські активісти.

Урочисте відкриття розпочалося з хвилини мовчання в пам’ять загиблих мирних жителів під Волновахою.

Вітаючи учасників заходу із відкриттям другої черги Західного реабілітаційно-спортивного центру, Ігор Жданов зазначив важливість відкриття таких спортивних центрів, які піднімають імідж України.

«Це фантастичний та унікальний об’єкт, яким Україна може пишатися, бо він відповідає всім європейським стандартам реабілітації людей з обмеженими можливостями. Тут буде також проходити реабілітація воїнів АТО засобами спорту. Вже з першого лютого центр готовий приймати перших бійців і ветеранів АТО, є тут і унікальні тренажери, наприклад такий, що може навчити кататися на лижах інвалідів», - наголосив Ігор Жданов.

Міністр також висловив глибоке занепокоєння з приводу трагедії, яка сталася під Волновахою: «Сьогодні йде війна на сході, там гинуть наші військові, а вчора дуже велика трагедія сталася під Волновахою».

«Ще однією нашою проблемою є боротьба з корупцією, яку ми повинні подолати і показати, що ми європейська держава», - зазначив Ігор Жданов, звертаючись до присутніх.

Ігор Жданов подякував президенту Національного комітету спорту інвалідів України Валерію Сушкевичу за плідну роботу щодо розвитку паралімпійського руху в Україні.

В рамках візиту на Львівщину Міністр оглянув Західний реабілітаційно-спортивний центр та взяв участь у нагороджені переможців і призерів чемпіонату України з лижних гонок.

Министерство молодежи и спорта

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vasyan86
C одной стороны - он уже три года как новый, в декабре работ было еще немеряно на первый взгляд и вряд ли за праздники их стало меньше. С другой - как для Украины, вполне приличный уровень, биатлонистам вообще раздолье, круче Тисовца. Минус - уж больно далековато, турковская трасса - нечто , пять часов электричкой - ужос, но спортсмены на ней не поедут, так что все норм