Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 января 2015, 13:40
19712
71

Шахтер не договорился о продлении аренды Арены Львов

Донецкому клубу слишком дорого обходится уход за газоном львовского стадиона

| Обновлено 15 января 2015, 13:40
19712
71
Шахтер не договорился о продлении аренды Арены Львов

Донецький «Шахтар» наразі не продовжив угоду щодо оренди стадіону «Арена Львів». На шляху до того, аби сторони потисли один одному руки, став …газон. Справа у тому, що від початку оренди стадіону ФК «Шахтар» власними коштами та з допомогою працівників «Арени Львів» утримував поле. «Гірники» не скупилися на догляд за покриттям арени і застосовували найдорожчі технології. Тепер представники «Шахтаря» хочуть, аби інші команди, які гратимуть на полі «Арени Львів», частково компенсували ці витрати.

У свою чергу, керівництво «Арени Львів» не може погодитись на вимоги «гірників», адже за такими умовами проведення матчу на стадіоні стане не по кишені не лише іншим клубам, а й національній збірній України. Гостроти ситуації додає й те, що з початком 2015 року базова вартість оренди стадіону виросла до ₴200 тис. грн., держава більше не платитиме за комунальні платежі стадіону, відтак «Арені Львів» потрібно годувати себе самій, а це можливо тільки за умови проведення якнайбільшої кількості футбольних матчів. Про подробиці переговорного процесу та плани стадіону на новий рік читайте в ексклюзивному матеріалі ZAXID.NET.

Що «Шахтарю» добре, то іншим смерть

Для утримання газону футбольний клуб «Шахтар» застосовує найдорожчі технології, і якби цим займався лише стадіон, який перебуває на державному балансі, то витрати були б утричі меншими, коментує директор «Арени Львів» Денис Ринський. «Шахтар» навіть в еміграції намагається організовувати усе на вищому рівні, тому враховуючи ці витрати, під час укладення нового договору «гірники» сформували власну вартість проведення матчу на полі «Арени Львів».

«Згідно з умовами «Шахтаря», під час підписання договору оренди стадіону з іншими футбольними клубами, «Арені Львів» доведеться ставити у договорі суму, яку пропонує «Шахтар», - а це дуже висока ціна. Усе буде виглядати таким чином, що на львівському стадіоні першочергове право визначення наповнення і формату футбольних заходів визначатиме «Шахтар», а це буде неправильно. Таким чином «Арена Львів» стане заручником цього договору», - розповідає Денис Ринський.

Зважаючи на те, що наразі в Україні лише два стадіони можуть приймати матчі міжнародного рівня – НСК «Олімпійський» та «Арена Львів» - високі цінові умови «Шахтаря» унеможливлюють проведення матчів іншими командами на «Арені Львів».

«Так склалося, що в українському чемпіонаті норми і стандарти одного клубу, продиктовані фінансовими можливостями, не завжди по кишені іншому клубу. Ми хотіли б, щоб усе було чесно і справедливо, аби рішення влаштовували обидві сторони.

Оскільки «Шахтар» виступає на «Арені Львів» як на домашній арені, зрозуміло, що саме цей клуб витрачає більше на утримання стадіону. Ми дуже цінуємо те, що представники ФК «Шахтар» використовують усі свої можливості, аби зберігати газон «Арени Львів» у найкращому стані. Однак, якщо у вартості проведення матчу враховуватимуть дорогу технологію з утримання газону, яку застосовує «Шахтар», то для багатьох клубів проведення матчів на «Арені Львів» стане надто дорогим задоволенням», - додає директор львівської арени.

Керівництву стадіону, який ще зовсім недавно хотіли розібрати на будматеріали, не підходить такий варіант розвитку подій. Наразі сторони намагаються знайти компроміс. Однак для стадіону життєво важливо, аби й інші футбольні клуби мали можливість виступати на «Арені Львів».

«На таких умовах інша команда повинна компенсувати «гірникам» кошти, які вони витрачають на утримання газону. І от зараз стоїть питання у розмірі цієї компенсації, а за технологією, яку використовує «Шахтар», вона буде дуже високою. Відтак в інших клубів і навіть у національної збірної не буде можливості проводити свої матчі на «Арені Львів» взагалі.

Для нас першочерговим є те, що стадіон належить громаді, тому глядач має право на різний футбол, а не тільки на той, який зумовлюють якісь чинники. Ми хочемо укласти цей договір на користь Львова, на користь нашого стадіону, а не на користь комерційної структури, який рівень професійності та досвіду у неї б не був», - підсумував Денис Ринський.

Не «Шахтарем» єдиним

Стадіон «Арена Львів» та ФК «Шахтар» повинні підписати договір вже цього тижня, адже 21 січня стартує продаж квитків на 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якому «гірники» прийматимуть у Львові мюнхенську «Баварію». До завершення поточного сезону нових претендентів на проведення єврокубкових матчів у Львові не передбачається: «Динамо» гратиме на домашньому «Олімпійському», який ділитиме з «Дніпром».

Однак не виключено, що зі стартом нового сезону до керівництва «Арени Львів» звернуться й інші клуби, адже ситуація на сході України залишається незмінною, а правила УЄФА щодо безпеки на стадіонах є доволі суворими. У цьому ключі для керівництва «Арени Львів» питання базової ціни оренди стадіону залишається стратегічним – чим більше матчів відбудеться на стадіоні, тим кращим виявиться підсумковий баланс арени.

«Зараз нам потрібно підписати грамотний договір, аби задовольнити потреби усіх гравців футбольного ринку України», - зазначає Денис Ринський.

Також з початку цього року базова ціна оренди чаші стадіону на один матч становитиме не ₴140 тис., а ₴200 тис. Причиною підвищення ціни стало одразу кілька факторів, пояснюють на «Арені Львів». По-перше, зросли тарифи на електроенергію. По-друге, цього року з бюджету країни не виділятимуть коштів для сплати комунальних платежів підприємства. По-третє, у порівнянні з літом 2014 року зріс штат «Арени Львів» з 35 до 67 осіб. «Це мінімальна кількість працівників, які можуть підтримувати всі системи стадіону у робочому стані. Підрахувавши усі показники, ми встановили нову базову ціну за футбольний матч - ₴200 тис.», - коментує директор стадіону.

Окрім 7 матчів «Шахтаря», які повинні відбутись у Львові до завершення поточного сезону, на «Арені Львів» планують провести матч у рамках відбору до Євро-2016 Україна-Люксембург (14 червня) і два матчі жіночої збірної України. Можливо, саме у Львові відбудеться товариський матч української збірної проти Тунісу або Чехії (орієнтовно березень 2015 року), а також відбірковий матч до Євро-2016 Україна-Білорусь (5 вересня).

Щодо не футбольних заходів, то 30 травня «Арена Львів» прийме великий концерт гурту ТІК, а 24 серпня з нагоди Дня незалежності концерт-ярмарок за участю відомих українських зірок.

Цілком ймовірно, що у наступному сезоні прохання Мирона Маркевича нарешті будуть почутими і дніпропетровський «Дніпро» зіграє єврокубкові матчі на «Арені Львів».

«Дуже багато читав і чув, що Мирон Маркевич хотів би грати матчі Ліги Європи у Львові, оскільки УЄФА заборонила проводити єврокубкові матчі у Дніпропетровську. Однак далі слів справа не пішла й офіційних звернень до керівництва «Арени Львів» не надходило. На мою думку, якби дніпряни грали у Львові – це було б чудово. Адже львів'яни дуже люблять Мирона Маркевича, а «Дніпро» показує хорошу гру. Тому для нас було б честю приймати дніпропетровську команду. Також хотілося б запропонувати нашому вболівальнику різний футбол. Це було б цікаво», - додав директор «Арени Львів» Денис Ринський.

***

У листопаді 2014 року інформпростір сколихнула новина про те, що президент «Шахтаря» Рінат Ахметов хоче придбати «Арену Львів». Пізніше керівництво обидвох структур спростувало цю інформацію, а міністр молоді та спорту Ігор Жданов запевнив, що у найближчі роки приватизація «Арени Львів» залишається неможливою.

Однак питання, де ж нарешті осяде «Шахтар» залишається відкритим. «Гірники» не покидають надій повернутися до рідного Донецька, де у їхньому розпорядженні залишається «Донбас Арена». З іншого боку, ситуація на сході України навіть у перспективі кількох місяців не обіцяє розв'язки військового конфлікту. Наразі в цій історії можна сказати лише одне - далі буде.

zaxid.net

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 71
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
solova63
Я так понимаю, Николай(Донбасс) минусанул! И как всегда без аргументов! Ну а муле - сепаратист!
valenok2-1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
solova63
У нас как всегда все через опу... Сначала ЛА построили под ОДИН КОНКРЕТНЫЙ ТУРНИР (пусть это даже и ЕВРО), а после окончания этого турнира оказалось, что эта самая арена никому во Львове и не нужна! Далеко, добираться неудобно, львовяне предпочитают старый добрый РС. Содержать дорого... Нах ее тогда было вообще строить??!! Неужели нельзя было заранее предусмотреть (просчитать, предугадать...), чем все это закончится? Пол поводу концертов на стадионе-скажу умнику, что проведение всяких концертов, выставок собак, сборищ иегов и прочих сект убивает газон почище добрых пары десятков матчей! В Харькове через это уже прошли, было у нас такое, пока Ярик не постелил ГАЗОН и не прекратил все это безобразие с концертами... Так что это не выход...
Fletch_64, хватит политики на сайте, задолбали уже! Для этого тесть личка...
Николай(Донбасс)
Без Шахрай-клуба не только футбол получит толчок к развитию, но и воздух станет чище!
vasyan86
Блджад, да где ж на вас всех минусов набрать, грамотеи... Вот смотрит кто-то на эту вакханалию и от души потирает никогда не воровавшие руки
Van Didihl
Розвели срач, абсолютно не зрозумівши суті конфлікту...
Мова не йде про 200 тис грн/ за матч, які повинні будуть платити будь-які орендарі.
Ахметов хоче просто, щоб інші орендарі повертали йому гроші, які він вклав у власний новий газон -
«Згідно з умовами «Шахтаря», під час підписання договору оренди стадіону з іншими футбольними клубами, «Арені Львів» доведеться ставити у договорі суму, яку пропонує «Шахтар». «На таких умовах інша команда повинна компенсувати «гірникам» кошти, які вони витрачають на утримання газону. І от зараз стоїть питання у розмірі цієї компенсації, а за технологією, яку використовує «Шахтар», вона буде дуже високою. Відтак в інших клубів і навіть у національної збірної не буде можливості проводити свої матчі на «Арені Львів» взагалі.

"Арена-Львів" просто хоче, щоб на ній грали й інші (клуби, збірні), проводилися концерти, а згідно умов Шахтаря, це буде по суті монополізація стадіону Шахтарем.
Вихід простий для Шахтаря - ціна для всіх однакова (200 тис грн), а ви стеліть власний газон і далі за свій кошт... не хочете - грайте на газоні, який стелитиме дирекція стадіону.
Ахметова ніхто не просив перестилати газон, тим більше, враховуючи його статки і шлях їх отримання, ще вистачає совісті піднімати питання про їх компенсацію?!...
Просто звик тримати всі свої підприємства і шахти на державних дотаціях, от і тут улюблену схему пробує провернути через якийсь сраний газон...
valenok2-1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lion
Ну если етот стадион государственый то и государству решать, сколько и кто будет платить.
А Шахтер если что-то не устраивает, то ест много других арен и своя гниет!!!!!!!!!!!!!!
Fletch_64
А кто, фюрер твой решать будет??? Так он сейчас, прежде чем что-то решить, к Путлеру бежит разрешения спросить!...
Fletch_64
Дурачок, посещаемость матчей ЛЧ объясняется предельно просто, да и логично - люди идут на матч ЛЧ, на который не нужно ехать за сотни километров, а "всего лишь" -- из своего города и области! И не более того! Отстраненно воспринимают происходящее. Потому и в матчах УПЛ началось нытьё Луча и Палкинда, что мол, сопернику подбаливают, а не ТОЛЬКО лишь ИМ!!!
Хотя в матче с Волынью, где было и несколько тысяч их луцких фанатов, "обвинения" Палкинда делались в сторону... львовян!!! Дескать, НЕподдерживают!
Ага, щас, разбежались!... За какой-то ваш призрачный виртуальный "пирожок", или иную подачку??!! Ведь мозги ватника иной "логики" поведения зрителей просто не понимают!
Fletch_64
"...мнение неадекватов с промытыми мозгами"
"конкурентов из группы приват..."
=========================
Макс Диденко принадлежит к безусловно НЕ умытому ахмэтовским словом социуму????..
Как же меня потешают эти Максики, Валенки и прочия "Беркутняфилы"!..
Так и носятся как с писаной торбой с ТСН, с Цензор.Нет... а тут ишо и позабавили новым словосочетанием -- "конкуренты из группы приват". Аналитеги, как выражаются эти чилавеги!..
ТСН - невозможно смотреть мыслящему человеку, этакое "вохеншау", цензор - неплохой сайт, НО! Не единственный!!! Есть еще сонмы и сайтов, и ТВ-каналов с более ст0ящими выпусками новостей -- однако для ваты, как отмечено в методиче, указание сконцентрировано до предела -- "мочить" Беню и его ТСН, "группу Приват"
(с большой буквы, чурбан максик, пишется! ), так и делают вид, что окромя ТСН и цензора НИЧЕГО в СМИ более нет! Стоящих на про-украинских позициях.
Повторяю - навалом, и по-интересней, по-занимательней, по-разоблачительнее!. Поэтому, ватники, с этим "европейским валом" вам ни в жисть не справиться!
Lion
Давно пора, их там что кто то держит.
Николай(Донбасс)
Так пусть едет... Кто ее держит.
Lion
В Бразилии много стадионов с качественным газоном...
lenares83
все на самом деле проще- не поделят деньги.
Fletch_64
Экий ты, право, смешной!...
Полагающий, что истинные мотивы клуба и финансовая подноготная так в ОТКРЫТУЮ и оглашаются!... Хотя, что с вас взять - вы же каждому слову Палкинда верите, а он разворачивает перед вами, доверчивыми, якобы прозрачность и открытость ФК Шахрай!
Так же смешно, как на чьи деньги он существует?????!!! КАКИМИ методами эти деньги образовались, и каждый год прирастали???!!
Вот и сейчас от ахмэта сделок только дурно пахнет - рейдерство, заведомо дешевое без тендеров закупка, и т.д, и т.п. Махинации, мухлёж - а как может быть ИНАЧЕ у Каталы???
dontist1947
Ну у нас не народ,а гении в обмотках.Все, все знают лучше тех,кому это положено знать.Даже знают как Ренат "бабло"передавал Тейшере и через какие компании,чтобы он их поездку в Бразилию оплатил..Полнейшая чушь! Бред "фанфурика".Есть официальные документы коммерческой деятельности Шахтера,где все высвечивается .От аудиторов ничего не спрячешь,да им и прятаться нет от кого..Остается не понятным,почему Шахтер платит деньги за Арену Львов.,да еще и вкладывает бабло в поддержание газона.А почему не требует этого от Дирекции стадиона?
Николай(Донбасс)
Чтобы финансовый джинн вечно служил ему, АхмАтов лампу, в которой обитал джин, переплавил на ДМЗ. А оказалось, что джинну вырвашемуся на волю, и АхмАтов вроде не нужен...
LembergWestUkraine
А чого АхмАтов втік до Києва і не грає на данбас-арєнє, де апалчєнци Матаролєр і Ківі саблюдают мір?! Нашо пруть до Львова?!