Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 31 декабря 2014, 22:08
17105
25

УЕФА подозревает украинские команды в договорном матче

Под подозрение попали «Нива» и ФК «Тернополь»

| Обновлено 31 декабря 2014, 22:08
17105
25
УЕФА подозревает украинские команды в договорном матче

Голова обласної Федерації футболу розповів про самоусунення місцевої влади від футболу, скандал у ФФУ та «договірняк» Нива - ФК Тернопіль.

— Володимире Миколайовичу, 2014-ий для тернопільського футболу склався вкрай важко…
— Ну, не можна сказати так однозначно.У нас були суттєві успіхи – відбувся дуже цікавий зі спортивної точки зору чемпіонат області, дві команди вузів претендують на нагороди студентської ліги, ветеранський колектив Креатор-Буду виграв кубок України, жіноча команда вийшла до вищої ліги, маємо чемпіонів Європи і світу серед футболістів з вадами здоров’я та ще чимало іншого. Загалом склався доволі успішний сезон.

Та я хотів би зосередити увагу на іншому — ставленні влади до футболу. Усі наради, що стосуються футболу — від дитячого до професійного, починаємо і завершуємо одним — браком фінансування. Я вже не раз казав: якщо не будемо приділяти увагу спорту, то невдовзі працюватимемо на аптеки. Мені, на жаль, так і не вдалось знайти порозуміння в тепер уже екс-керівника ТОДА Олега Сиротюка. Неодноразово звертався і до голів РДА та районних рад, писав відповідні листи та прохання. Зауважу, що кошти потрібні не федерації — ми й своїми силами впораємся, а на команди районнів. Ми добре розуміємо, що в державі склалася важка ситуація,але  ж не просимо багато, не вимагаємо якихось благ для футболістів, хочемо лише кошти на переїзди та бодай якесь харчування — за це близько 100 тис.грн. Для бюджету цілого району такі кошти за нинішніми мірками дуже несуттєві. Однак стіну нерозуміння пробити дуже важко, і у результаті вісім районів так і не взяли участь у цьогорічному чемпіонаті області.

Прикро, що в цих умовах є і футболісти, які готові грати, і тисячі вболівальників у кожному районі. Гадаю, що при увазі влади підтягнулися б і меценати та спонсори. Отож, настав час ставити крапку в цій ситуації — футбол не може залежати від примх можновладців чи їхніх уподобань. Відразу після Різдвяних свят почнемо моніторити ситуацію, і якщо влада не повернеться обличчям до футболу, то доведеться піднімати громадкість і навіть пікетувати сесії районних рад.

— Місяць тому в нашому футболі стався прикрий епізод на рівні професійних клубів…
— Так, нещодавно мені як віце-президенту Федерації футболу України, голови комітету етики та чесної гри надійшло звернення від офіцера УЄФА щодо матчу Нива - ФК Тернопіль, що відбувся 16 листопада і завершився з рахунком 2:2.(«Нова…» писала про дивний перебіг тієї гри, коли після першого тайму ФК Тернопіль упевнено вигравав 2:0, на 66-ій  хвилині у Ниви був вилучений гравець, після чого Нива вдесятьох зуміла відіграти два голи, — ред.).

Європейський футбольний орган підозрює договірний характер цієї гри. Підстава — п’ять дивних ставок у британській букмекерській конторі на цей матч, що були зроблені у Тернополі.В усіх п'яти випадках «гравці» починали зі ставки на рахунок 0:0, а потім змінювали ставки ставки під час гри залежно розвитку рахунків і змін коефіцієнтів. У підсумку найбільший виграш склав 10 тис.фунтів, а сума інших чотирьох — близько 13 тис. фунтів (за нинішнім офіційним курсом гривні «гравці» «підняли» в конторі близько 600 тис. грн.). Інцидент дуже прикрий і ганебний, тож дочекаємося, коли обидві команди вийдуть з відпусток, і проведемо ретельне розслідування.

— Нещодавно ви повернулися зі скандального засідання виконкому ФФУ, який переніс у революційний конгрес..
— Так, уже рік Федерація футболу України існує в умовах колотнечі та конфліктів у вищих органах влади. Було кілька прикрих епізодів, як-то з виїздом збірної України на матч з командою США на Кіпрі чи неподанням заявки на проведення матчів Євро’2020. Не раз перша особа федерації Анатолій Коньков дозволяв собі одноосібно приймати рішення, а потім видавав їх за рішення виконкому, який навіть не збирався. Очевидно, чаша терпіння футбольної громадськості переповнена — відразу 36 із 47-ми колективних членів висловилися за скликання позачергової звітно-виборної конференції, яку призначили на 6 березня. На ній, очевидно, відбудуться вибори голови ФФУ. Анатолій Коньков своєї кандидатури не знімає, однак, судячи з настроїв делегатів від колективних членів федерації , йому буде важко втриматися на посаді. Кого оберуть? Мені важко судити, адже коло претендентів, гадаю, буде дуже широким (сміється — ред.), однак я відразу відмовився, адже до моїх пріоритетів очолення ФФУ нині не входить.

sports.te.ua

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 25
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lawyer
..дивна ситуація..для британських контор виграш 50 тисяч фунтів, то смішно..там ставок на такі суми дуже багато..цікаво кому потрібний цей скандал..
..щодо сценарію матчу, то на момент вилучення рахунок був 1:2, а не 0:2..забити гол в меншості не є чимось нереальним..з іншої сторони скільки є матчів, де команди і після 3:0 роблять рахунок 3:3..таких прикладів за суботу-неділю з в європейських чемпіонатах може бути немало..а фінали Мілан-Ліверпуль, МЮ-Баварія - то взагалі мегадоговірняки..не кажучи вже про матч Бразилія-Німеччина..в футболі багато сенсацій, договірних матчів також немало..але якось не зовсім логічно ставити на 0:0, знаючи, що буде 2:2..можна було просто поставити тб 2,5..коф. 2..на тих же 30 тисяч фунтів..і ніхто би навіть не подумав, що тут договірняк..а так, ще раз кажу, що цей скандал комусь вигідний..
..цікаво, а матч Баварія - Реал минулорічний в 1/2 фіналу ЛЧ ще не визнали договірним..тоді Реал переміг 0:4..а я до матчу ставив, що Реал заб'є 4..
abbax
... поэтому, на мой взгляд, если матч договорной, то между ФК Тернополь и третьими лицами, которые получили выиграш (возможно незаконным путем вследствии сговора). Вторая команда Нива в сфере подозреваемых, но докажите, что была в деле.
abbax
Если кто-то придумал преступный сценарий, то во главе его стояла задача ПРОПУСТИТЬ два мяча во втором тайме. Что и сделала одна из команд. Команда, которая их забивала, выполняла легитимную задачу согласно спортивного принципа, стремясь к победе. Поэтому, Нива здесь не замешена. До тех пор, конечно, если не всплывут порочащие факты.
abcd77771965
как можно быть таким тупым? человек писал о том что он удивлён о том что УЭФА знает о таких командах играющих в первой лиге,а этот всю историю Нивы описал...Что он курил?
abbax
При чем здесь Нива? Соперник давал играть, она и забивала нужные кому-то мячи.
sync123
Интересно, как это они "меняли" ставки посреди игры?) У любых онлайн букмекеров сделанная ставка возврату или замене не подлежит, тем более доматчевые ставки и ставки-лайв отличаются.
Получается они изначально специально ставили на неправильный счет, и потом, возможно, сделали еще 1-2 проигрышных ставки, после чего сделали окончательную ставку на сумму в раз 10 больше, чтоб отыграть остальные ставки?
P,S, Strenq, не смешите людей) коэф. на победу команды, выигрывающей 2:0 за 20 минут, НИКАК не может быть 5, про 1.1 на ничью вообще молчу А если всё-таки был, то вам стоило задуматься о причинах таких космически странных коэф-ов и не делать ставку, которой вы просто кормите заказчиков договорняка (что, возможно, и произошло).
Минин Максим
Только 2 команды???
gerasim811
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ramzes Polikarpovich
а когда милан у ливерпуля после первого тайма 3:0 выигывал, а в итоге попал, что договорняк??
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
olgorl
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
myname
спалилися)
Русский
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
makas11
Все пошутили насчет уефа насчет АПЛ а никто походу даже не понял что 5 мошенников в тернополе подняли деньги и "опустили" наши клубы. А потом удивляетесь что МХ выперли из ЛЧ. ИМХО будет расследование и неудивлюсь что та европпа куда мы стремимся еще раз убедиться что у нас не цивилизованые люди а корупционеры и мошенники. А мы будем продолжать кричать от плохом уефа )))
ndimich
Нічого собі УЄФА знає про існування цих команд!!!! Я сьогодні вперше сам почув.
ndimich
Нічого собі УЄФА знає про існування цих команд!!!! Я сьогодні вперше сам почув.
мастер
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
korobkoww
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
Ай-я-яй, по всем центральным каналам показывали)))
Streng
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил