Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 декабря 2014, 17:31
1483
0

Александар ДРАГОВИЧ: «Нравится игра Баварии и Эвертона»

Защитник киевского «Динамо» - о своей жизни в Украине и о возможном трансфере в европейский клуб

| Обновлено 22 декабря 2014, 17:31
1483
0
Александар ДРАГОВИЧ: «Нравится игра Баварии и Эвертона»
Австрійський динамівець Александар Драгович, будучи на Батьківщині, поспілкувався з журналістами місцевої газети «Salzburger Nachrichten».
 
Зараз я просто хочу абстрагуватися від футболу. Це був інтенсивний сезон з багатьма важливими матчами та сильним тиском на «Динамо».
 
- Як святкуватимете?
- Ми святкуємо православне Різдво сьомого січня. Поки що не знаю, що подарую дідусю та бабусі. Добре, що ще є час для вибору подарунка.
 
- Дідусь та бабуся грають важливу роль у Вашому житті…
- Дідусь – мій найбільший фан. Він «пройшов зі мною крізь вогонь та воду». Вони обоє живуть зі мною в Києві, що мене дуже радує. А моя мама живе у Флориді.
 
- Зараз Київ не зовсім хороше місто для життя?
- Все зовсім по-іншому, ніж це можна собі уявити, дивлячись ТБ. Через ЗМІ всі знають, що на Сході України щось сталось, але в Києві все спокійно. Клуби зі Сходу грають тут. Я дуже сподіваюся, що все скоро закінчиться, тому що це біда для країни і людей
 
- Ваша мати не хвилювалася, коли в місті було неспокійно?
- Вона знає, що я добре розуміюсь в даній темі. Крім того, зі мною були дідусь з бабусею. І ми по скайпу часто говорили, тому турбуватися було нічого.
 
- Як Ви особисто оцінюєте політичну ситуацію в Україні?
- Для цього інші люди, більш компетентні, а я не хотів би втручатися. Я в Україну приїхав, щоб грати у футбол.
 
- В команді є гравці з трьох континентів – не бракує взаєморозуміння?
- З нами завжди є перекладачі. Російська мова - це основна мова спілкування. Я ходжу три рази в тиждень на курси з вивчення російської. Мої сербські друзі допомагають мені, тому що в цих мовах є дещо схоже. На щастя, наш тренер Сергій Ребров, який виступав за Тоттенхем», також добре знає англійську. З його попередником, Олегом Блохіном, в цьому плані було складніше.
 
- Стежите за австрійською першістю?
- У Лізі – лише за «Аустрією». Там я виріс, грав і буду радий повернутися знову. «Зальцбург» дуже, дуже хороший колектив, який в Лізі Європи грав на рівні. Це добре, що якщо вони зроблять справжній фурор. І тоді ми, австрійці, будемо асоціюватися не лише з лижними курортами.
 
- Ви також вмієте кататись на лижах?
- Жодного разу не ставав на лижі. Якось неодмінно спробую. Хоча, я чув, що це дуже дорогий вид спорту.
 
- Але не у Вашому випадку. Адже Ви отримуєте хороші гроші…
- В цьому плані я залишився таким же, як і раніше. Бабуся та дідусь залишають мене «на землі». Я щасливий, що можу заплатити за друзів у кав’ярні, але я ніколи не трачу гроші «на вітер».
 
- В яких випадках побавите себе розкішшю?
- Я, насправді, скромний чоловік. Найбільше трачу на відпустку або на одяг. Але великі суми за один раз - майже ніколи. Я також хочу бути забезпеченим і після завершення кар'єри.
 
- Грали в FIFA на Playstation за Вашого віртуального аналога?
- Собою я не грав жодного разу, відколи виступаю за «Динамо». Найчастіше граю за «Челсі»: подобається компактність в обороні та швидкість переходу в атаку.
 
- Англія – хороший варіант для Вашої кар’єри. Хтось зв’язувався з Вами з клубів, які цікавлять?
- Таким займається мій менеджер і він повідомить мені у випадку реальної пропозиції. Я не хочу цим забивати голову. Я щасливий в «Динамо» та хочу стати тут ще сильнішим.
 
- Якось Ви сказали одному таблоїду, що в Києві жінки гарніші ніж у Відні…
- Я був тоді дуже радісним, і міг сказати щось подібне. В мене не зовсім хороші стосунки з цим виданням – двічі помилку повторювати не хочеться.
 
- В яку команду хотіли б перейти?
- В новому клубі всі умови мають відповідати моїм бажанням. Я шанувальник футболу, який демонструє «Баварія» - менше «бий-біжи». А в Англії дуже імпонує гра «Евертона».
 
- Ви копіюєте в чомусь Кріштіану Роналду?
- Я свого португальського товариша по команді Мігеля Велозу трохи про нього запитував. Мені імпонує, як важко Кріштіану працює. Він сказав: «Мистецтво – це коли хороша гра демонструється не рік, а десять років». Потрібно постійно над цим працювати і жити цим. Є вагомі причини, чому Роналлду та Мессі постійно грають на високому рівні. Тут мова йде про те, як потрібно організувати фізичні навантаження, правильно харчуватися і відновлюватися.
 
- Маєте борідку, яка наразі в моді…
- Так. Я хочу собі бороду. Але моя, поки що, росте повільно.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.