Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:35
2480
2

Євро-2014. Норвегія – Іспанія. Анонс.

Фінальна битва: реванш за Євро-2008

| Обновлено 18 января 2022, 01:35
2480
2
Євро-2014. Норвегія – Іспанія. Анонс.

Сьогодні, 21 грудня, завершується одинадцятий чемпіонат Європи з гандболу серед жінок. Два тижні суцільного гандболу залишаються позаду. Попереду залишився тільки фінальний поєдинок турніру – Норвегія проти Іспанії.

Якби до початку турніру хтось сказав, що у фінал вийдуть норвежки – ніхто б не здивувався. Звісно, норвежки не були однозначними фаворитами турніру, вони навіть не їхали сюди у статусі чемпіонок Європи, але Норвегія – це завжди Норвегія. А от якби хто сказав, що норвежки у фіналі зіграють з іспанками – здивуванню не було б меж. Так, збірна Іспанії ось уже сім разів підряд виходить у фінальну стадію чемпіонату Європи, але тільки одного разу іспанкам вдалося показати хороший результат – у 2008 році вони пройшли у фінал, де поступилися якраз Норвегії. Окрім того результату, піренейки більше нічого не досягали на континентальних форумах. Тому їхня поява у фінальному поєдинку, як мінімум, дивує. Тим не менш, вихід іспанок – цілком заслужений.

Шлях до фіналу у обох команд був доволі різним. Норвегія спокійно виграла свою групу в першому раунді змагань, набравши максимум очок. Іспанія теж набрала максимум і пройшла далі з першого місця, але їхні результати були не такі вражаючі. Різниця м’ячів менша, хоча не можна сказати, що іспанки демонстрували слабший гандбол – аж ніяк! Вся справа в тому, що стиль гри іспанок відрізняється від норвезького: піренейки грають більше від суперника і грають збалансованіше. У другому раунді змагань команди грали в одній групі – і ось тут уже доля був на стороні іспанок. Вони заслужено програли норвежкам, раптово поступилися румункам і вийшли у наступний раунд лише завдяки кращій різниці забитих-пропущених. У той ж час норвежки впевнено виграли і цю групу, програвши лише останній матч угоркам. Матч, який нічого не вирішував. В півфіналі скандинавки впевнено розібрались з іншими скандинавками – шведками, а піренейки втримали перевагу над колишніми чемпіонками Європи – чорногорками.

Як уже згадувалось, команди зустрічались між собою на цьому турнірі. У матчі основного раунду (другого групового) Норвегія здолала Іспанію з рахунком 29:26. Та перемога була цілком заслуженою, норвежки насправді краще грали і цілком справедливо перемогли. У тому поєдинку піренейки часто втрачали м’яч, і норвежки карали їх за це, забитими у відривах, м’ячами. Тим не менш, гра в захисті у тій грі була на хорошому рівні у іспанок – суперниці часто змушені були кидати з-за 9-метрової лінії, тим не менш, ці кидки, на жаль для іспанок, приносили результат. У тому поєдинкові Норвегія зіграла у не дуже притаманному для себе стилі, але все одно перемогла. Іспанія намагалася під лаштуватися, перекрити всі зони, але зазнала поразки.

Найвизначніша дуель між цими командами відбулася у Скоп’є у фінальному поєдинку Євро-2008. Тоді норвежки дуже і дуже впевнено взяли гору, вигравши той матч з рахунком 34:21. На тому ж таки континентальному форумі команди зустрічались й на стадії першого раунду змагань – тоді рахунок на табло зафіксував нічию 21:21.

У складах обох команд є десять учасниць фіналу шестирічної давності (п’ять у кожної з команд). Іспанки пам’ятають про ту поразку і захочуть взяти реванш. Чи вийде це у них? Побачимо уже сьогодні ввечері.

                                     21 грудня, неділя

 Норвегія – Іспанія

Будапешт, Угорщина. «Ласло Пап Арена». 19:00

ТВ-трансляція на каналі “XSport”

Прогноз Sport.ua:   31:27

 

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

 

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная
Футбол | 23 апреля 2024, 16:36 19
Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная

Но футболисты закарпатской команды отказали в «сотрудничестве» Сергею Третьяку

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 8
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
OM27
28:25 - в пользу норвежек. Норвегия - чемпион! Практически угадал счёт.
OM27
Норвегия - явный фаворит финала.
Сомневаюсь, что команды набросают столько мячей, 30 никто не наберёт, разве что будет разгром.
Попробую спрогнозировать 27:24 в пользу норвежок.