Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 19 декабря 2014, 13:50
1211
0

Владимир БЕССОНОВ: «Днепр должен проходить дальше»

Экс-наставник поделился мнением о жеребьевке Лиги чемпионов и Лиги Европы для украинских команд

| Обновлено 19 декабря 2014, 13:50
1211
0
Владимир БЕССОНОВ: «Днепр должен проходить дальше»
Динамівська легенда та екс-тренер «Дніпра» — про шанси вітчизняних ФК у єврокубках.
 
«Шахтар» — «Баварія»
 
Що можна сказати? Отримали хорошого суперника. Донеччани на такому тлі перевірять свої сили та рівень. Звичайно, перевага зараз на боці німців. Якоюсь мірою нам не пощастило, що на першій стадії плей-оф випав такий потужний опонент. Уважаю, що «Баварія» нині — один із найкращих клубів у світі. Відтак у будь-якому випадку донеччанам буде тяжко. Проте нічого неможливого немає, потрібно готуватися, готуватися й ще раз готуватися.
 
Друга проблема, котру бачу у цьому контексті: це будуть перші офіційні матчі для наших команд. Отож не буде належної ігрової практики. Українці завжди в гіршому становищі, адже весняна частина єврозмагань відбувається на старті другого кола, а не в його розпалі. Відтак віддав перевагу мюнхенцям — 60 на 40.
 
Не думаю, що матч-відповідь «Шахтаря» у гостях — суттєва перевага підопічних Гвардіоли. «Гірники» вже тривалий час виступають не вдома, навряд чи зіграють на «Донбас Арені» й у найближчому майбутньому. Гадаю, їм уже не так важливо, на якому полі грати. Хоча під завісу першої частини сезону вони таки не змогли оминути спаду. Головне — не опускати руки й налаштовуватися лише на перемогу.
 
«Дніпро» — «Олімпіакос»
 
Що випало, те й маємо, вибирати не доводиться. Утім греки — це далеко не того рівня візаві, який випав «Шахтарю». На мою думку, повз «червоно-білих» потрібно проходити далі. Наскільки розумію, в тамтешньому футболі зараз спад: безрезультатно виступає національна збірна, відбувається зміна поколінь тощо. Попри все, «Олімпіакос» — лідер тамтешнього чемпіонату, тож заслуговує повагу до себе та потребує плідної підготовки до зустрічі з ним. Із іншого боку, дніпряни провели безуспішну серію матчів на завершенні осінньої частини, та просто якимось дивом вийшли з групи до 1/16 фіналу Ліги Європи. Як сказав Мирон Маркевич, потрібно посилювати потенціал колективу, доукомплектувавши склад. Очевидно, що з низкою виконавців вони розпрощаються. Однак, ким вони підсиляться в нинішніх умовах? Лише Мирон Богданович знає, які кадрові зміни відбудуться взимку, який шлях він обере. Після того, як дніпряни скинуть «баласт», дивитимемося, на кого він робитиме ставку: на своїх чи запрошених легіонерів. У будь-якому випадку сподіваюся, що збережеться стрижень, і це принесе бажаний результат.
 
Знову ж таки, в дніпропетровців не буде часу набрати форму. У лютому вже потрібно грати на високому рівні, а робити це після зборів і товариських матчів складно. Я це вже проходив із «Дніпром», тому знаю, про що кажу. У нас зав­жди нарікають на цей аспект, коли програють. Маю надію, що дніпряни не «звалюватимуть» усе на відсутність практики, а сумлінно працюватимуть на зборах.
 
«Генгам» — «Динамо»
 
Гадаю, цей французький середнячок іще «потягається» з киянами. Історія це неодноразово доводила. Пригадаю, був і «Сент-Етьєн» 1975 року, а згодом і «Лаваль», якщо не зраджує мені пам’ять. Не так давно оступилися в протистоянні з «Бордо». Хоча тамтешній чемпіонат котирується нижче англійського, італійського та іспанського, їхній футбол — серйозного рівня. Не просто так французька національна збірна свого часу вигравала чемпіонати світу та Європи, котра подарувала справжніх легенд цього виду спорту. Безсумнівно, потрібно готуватися та налаштовуватися, навіть не допускаючи думки про розслаблення. Уже навіть не хочу згадувати про одвічну проблему у вигляді відсутності ігрової практики. Нехай краще не бідкаються, а на зборах підшуковують якісних візаві, щоби зняти з порядку денного це питання. У цілому ж, уважаю, що саме «Динамо» — фаворит цього протистояння. Киян ніхто не зрозуміє, якщо вони не пройдуть «Генгам». Дай Бог, аби все склалося для них так, як того вимагає їхнє реноме. Погоджуся: якщо динамівці зіграють на своєму максимумі та продемонструють серйозне налаштування, то проблем не повинно виникнути. Їм вистачить навіть того, що вони показували на полі після кількох місяців роботи з Ребровим, коли з’явилася самовіддача та поставлена гра.
 
Загалом, уболіватиму за всі команди. Уважаю, що «Динамо» та «Дніпро» перебувають у якості фаворитів, отож зобов’язані проходити далі, а «Шахтар», потрібно визнати, має менше шансів напередодні поєдинку з найкращою командою світу.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.