Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 декабря 2014, 16:28
1669
0

Василий МАЛЫК: «Трое игроков Скалы уехали в Иран»

Главный тренер «Скалы» подвел итоги первой частие сезона

| Обновлено 15 декабря 2014, 16:28
1669
0
Василий МАЛЫК: «Трое игроков Скалы уехали в Иран»
Наставник «Скали» розповів про виступ команди в першій частині сезону, кадрову політику та перенесений матч із «Макіїввугіллям».
 
Новина про запрошення зразу трьох українських футболістів друголігової «Скали» до чемпіонату Ірану здалася, щонайменше, «оригінальною». Саме тому «УФ» вирішив одразу зв’язатись із тренером стриян і дізнатися, наскільки ця інформація відповідає дійсності. Василь Малик не тільки підтвердив це повідомлення, а й також розповів про інші найближчі трансферні плани клубу, і чому він досі є лише в. о. головного тренера.
 
— Василю Івановичу, «Скала» завершила першу частину сезону на шостому місці в таблиці. Як оцінюєте такий результат?
— Якщо брати до уваги, що минулий сезон наша команда закінчила передостанньою, то нинішній результат можна вважати позитивним. Не найкращим, але задовільним. До того ж, ми також маємо ще гру в запасі, тож, можливо, ще піднімемося вище.
 
— Тобто, можна було би показати й вдаліші результати?
— Так, думаю, що можна було би розраховувати на більше. Думаю, що нам забракло ігрового досвіду, адже коли настав період фізичного спаду, ми не змогли це компенсувати саме досвідом. Але ж, самі розумієте, що досвід приходить саме з матчами, тож, переконаний, чим більше гратимемо, тим буде краще.
 
— Ви згадали про фізичний спад «Скали». На вашу думку, він трапився вже наприкінці літньо-осінньої частини чемпіонату?
— Ми так розраховували, що спад фізичної активності наших футболістів припаде на матчі з «Оболонню-Броварем» і «Черкаським Дніпром». У принципі, воно так і сталося. Якщо з «пивоварами» наша команда й не виглядала погано, то в зустрічі з черкаським клубом це позначилося на діях гравців. Згодом іще підключився такий фактор, як психологічна нестійкість, адже молоді хлопці в команді були дещо психологічно пригнічені двома поразками поспіль. Особливо позначився нелогічний програш у Киє­ві, бо ми непогано грали. Але кінець сезону продемонстрував, що «Скала», в принципі, вийшла з отієї ями. Прик­ладом того є й домашня гра проти «Арсеналу-Київщини», де, фактично, два тайми ми грали вдесятьох і мали пристойний вигляд. Ми зуміли навіть у меншості обіграти досить хорошу команду. Запорукою цього стала вже хороша фізична форма, організована гра, в якій хлопці знову відчули впевненість у власних силах. Окрім того, ми також досить непогано виглядали й у Херсоні, де здобули нічию. Думаю, якби ми ще провели перенесений матч із «Макіїввугіллям», ми би закріпили цю позитивну тенденцію.
 
— До речі, коли має відбутися цей матч?
— Думаю, що перед початком сезону. У нас перші матчі заплановані на березень, тому, передбачаю, перед стартом оцих офіційних ігор. Однак точно вам зараз сказати не можу, логіка підказує, що має бути тоді, адже третє коло буде на базі попередніх двох. Тому ми повинні зіграти цей матч до початку сезону.
 
— Команда розпочне підготовку до весняної частини вже у січні. На що плануєте робити акцент на зборах?
— Для початку, постараємося провести селекційний збір і переглянути тих виконавців, які нас цікавлять. Щодо основної роботи, то ви маєте слушність, ми приступимо до неї у січні. Перший етап збору ми присвятимо загально­фізичній підготовці, бо, як показала практика минулого літа, за правильного підходу ми уник­ли впродовж чемпіонату серйозних травм.
 
— Ви є в. о. головного тренера. Чи не було у вас розмови з керівниц­твом «Скали» щодо призначення вас уже головним тренером?
— Розумієте, тут питання технічного характеру, адже в мене немає ліцензії. І тому зараз доводиться вчитися й проходити курси. Напевне, вже буду без «в.о.», адже навчання дозволяє бути головним тренером. Сподіваюся, що із часом отримаю ліцензію.
 
— Повернімося до питання кад­рів. З’явилась інформація, що троє ваших футболістів перебувають на перегляді в Ірані. Ви можете підтвердити це?
— Так, вони перебувають на перегляді. Це Василь Цюцюра, Дмитро Скакун і Роман Подоляк. Вони мають бути на перегляді недовго, десь до тижня. Було запрошення з метою їх переглянути. Переконаний, для них це буде чудовий досвід, відчути рівень закордонного чемпіонату, а також продемонструвати свої можливості. До речі, іранський чемпіонат не найгірший, він досить пристойного рівня.
 
— Я так розумію, що існує вірогідність того, що навесні можемо побачити трохи оновлену «Скалу»?
— Я не думаю, що буде оновлена «Скала». Одверто скажу, в нас є досить хороші, перспективні молоді футболісти, потенціал яких ще далеко не розкритий. Власне, нам ще треба буде працювати над тим, аби допомогти хлопцям розкритися. Плюс до цього, в нас на підході є група обдарованих виконавців, які беруть участь у юнацькій прем’єр-лізі (U-19). Тому немає такої нагальної потреби залучати зі сторони людей. Хіба що вибірково, щоби підсилити якусь позицію.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Сложные решения. Брентфорд выпустил документальный фильм о Ярмолюке
Футбол | 28 марта 2024, 00:23 1
ВИДЕО. Сложные решения. Брентфорд выпустил документальный фильм о Ярмолюке

В фильме хавбек рассказал о своей карьере и о войне рф против Украины

МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадал с заменами Зинченко и Довбика»
Футбол | 27 марта 2024, 11:49 1
МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадал с заменами Зинченко и Довбика»

Бывший тренер сборной – о выходе украинцев на Евро-2024

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.