Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:36
4092
2

Евро-2014. Украина - Румыния 22:23

Сборная Украины проигрывает и едет домой

| Обновлено 18 января 2022, 01:36
4092
2
Евро-2014. Украина - Румыния 22:23

Збірна України знову програє. Цього разу наші дівчата поступаються у рівній боротьбі, але цього цілком вистарчає для вильоту з континентального форуму.

Ще після жеребкування фінальної стадії Євро-2014 було очевидно, що матч проти Румунії стане ключовим для нашої команди. Не та тому ми зараз рівні перебуваємо, щоб тягатися з данками або норвежками, інша справа – румунки! Напевне, схожі думки були і у Леоніда Ратнера, який поставив усе на цей матч і, на жаль, прогадав…

Розпочався поєдинок швидко, але в той ж час, безрезультативно. Обидві команди змарнували дві атаки, перед тим як розмочити рахунок. Першими у цьому матчі відзначилися українки – Анна Редька заробила пенальті, а Вікторія Борщенко реалізувала його. Якби ж то знали тоді наші дівчата, що це вперше і востаннє вони вигравали у цьому матчі…У наступній ж атаці румунки відігралися – рахунок на табло став 1:1. І уже після цього, наші суперниці взяли ініціативу в свої руки. Протягом наступних п’яти хвилин румунки відзначилися тричі, тоді як українки не змогли забити жодного м’яча. Напевне, ці три голи і стали визначальними у цьому поєдинку. Хто ж його знає, як би склалася гра, якби не ця стартова перевага Румунії? Наступні двадцять хвилин команди грали приблизно на одному рівні: українки намагалися наздогнати, але як тільки румунки розуміли, що суперниці близько,- вони додавали. В підсумку, вболівальники, у першій половині гри, побачили більше боротьби, аніж якісної гри. На перерву команди пішли за рахунку – 12:9 на користь Румунії.

Другий тайм даного матчу мав стати вирішальним, збірна України повинна була перемагати у цій 30-хвилинці, щоб мати можливість вийти далі. Гандболістки, очевидно, розуміли це, але чи були у них якісь приховані резерви, щоб раптово вистрелити і таки схилити шальки терезів на свою сторону? Останніх півгодини збірної України на цьому континентальному форумі відкрили усю правду: Україна нічим не гірша за Румунію, але нам не вистарчило впевненості у собі. Так, гарно забивала Віка Борщенко, непогано грала у рамці воріт Віка Тимошенкова – але гри цих двох гандболісток виявилося замало, щоб вигравати матч. Лідер збірної Румунії, Крістіна Нягу, надзвичайно сильно виступила у другому таймі, вона методично розривала захист нашої команди і давала своїй збірній черговий шанс. Звісно, можна стверджувати, що усе склалося б по-іншому, якби не Крістіна, але після бійки кулаками не махають, чи не так? Увесь другий тайм пройшов у рівній боротьбі – українки відігравалися, але румунки зразу повертали собі потрібну перевагу. Занадто багато наша команда втрачала м’яч, щоб позмагатися з Румунією. В підсумку, усе завершилося мінімальною перемогою суперниць. 23:22 – тріумфує Румунія, ця збірна виходить у наступний раунд змагань. Україна ж їде додому, програвши усі три поєдинки…

І не можна сказати, що наші дівчата зіграли аж так погано. Довгий час не хотілося критикувати федерацію гандболу і недостатнє фінансування – але потрібно визнати, що корінь проблеми заритий саме у грошах. Нашій команді не вистарчило зіграності, яка награється у товариських матчах. А чи були у нас товариські зустрічі перед цим Євро? Тим не менш, потрібно подякувати українкам за ті емоції, які вони подарували нам. Тепер гандбольне свято триватиме без нас, але воно не завершується. Уже зовсім скоро розпочинається фінальний тиждень континентального турніру, якраз зараз розпочинається усе найцікавіше!

Україна – Румунія 22:23 (9:12)

Румунія: Нягу (8/14), Чіпер (5/9), Адреан-Єлісей(4/6), Брендяну (3/7), Чінтоан (2/2), Текаліє (1/3).
Україна: Борщенко (10/12), Ніколаєнко (4/6), Редька (3/4), Смбатян (2/3), Передерій (2/2), Глібко (1/5).

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стали известны оценки Довбика и Цыганкова за исторический матч с Барселоной
Футбол | 04 мая 2024, 22:25 3
Стали известны оценки Довбика и Цыганкова за исторический матч с Барселоной

«Жирона» обыграла «сине-гранатовых» 4:2 и впервые в истории вышла в Лигу чемпионов!

Покер Холанда. Ман Сити поиздевался над Вулвз. Что нужно для чемпионства?
Футбол | 04 мая 2024, 21:59 8
Покер Холанда. Ман Сити поиздевался над Вулвз. Что нужно для чемпионства?

«Горожане» разгромили «Вулверхэмптон» со счетом 5:1 в 36-м туре АПЛ 2023/24

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Сергей Николаенко
Матч слабо сыграли,хуже чем предыдущие,конечно вера была что победят,но сыграли медленно,не хватило эмоций которые были в первых играх,где с фаворитками играли моментами на равных,ну что поделать,это спорт.
Bandera.Lviv
це була група СМЕРТІ! ШКОДА!, хоча при такому фінансуванні МОЛОДЦІ!