Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:36
3965
4

Євро-2014. Україна – Румунія. Анонс

Перемога або виліт – іншого не дано

| Обновлено 18 января 2022, 01:36
3965
4
Євро-2014. Україна – Румунія. Анонс

Збірна України у статусі одного з головних аутсайдерів континентальної першості підходить до останнього поєдинку першого раунду змагань. У першому турі українок впевнено здолала Данія, у другому, не менш впевнено - Норвегія. Тим не менш, шанси пройти у наступний раунд змагань у нашої команди залишаються: для цього Україні потрібно просто перемогти збірну Румунії.

Румунки – надзвичайно колоритна команда, яка поки що залишається справжньою загадкою на цьому єврофорумі. Проваливши перший поєдинок і залишивши після нього ще гірші враження, ніж наша збірна, у другому турі Румунії не вистарчило якихось двох секунд, щоб втримати переможний рахунок у матчі з данками. Чого варто очікувати від цієї команди сьогодні? Чи зможе збірна України дати гідний бій суперницям і насправді поборотися за вихід далі, а не просто програти і поїхати додому?

Як і у поєдинках з норвежками та данками, цього разу збірній Україні потрібно приділити основну увагу двом гандболісткам – Крістіні Нягу та Валентині-Нелі Ардеан-Єлісей. Перша з цих двох румунок – лідер команди і паралельно її єдиний легіонер. Крістіна останні два роки не грала в збірній через постійні травми, на це Євро вона приїхала голодною до перемог і готовою тягнути команду вперед: в двох попередніх поєдинках саме Крістіна ставала найрезультативнішою в складі Румунії, забивши уже сімнадцять м’ячів, на полі вона виконує функції лівого півсереднього, тож виключити її з гри можна завдяки персональній грі в захисті. Іншою лідеркою команди є Валентина-Нелі – ліва крайня у складі румунок. Для того, щоб Валентина-Нелі не стала «катом» нашої команди, потрібно не дати суперницям грати широко, змушувати їх постійно лізти через центр, а там зустрічати дуже і дуже уважно. Ще однією важливою рисою цієї команди є її швидкість – молоді румунки чимало бід принесли данкам саме на швидких контратаках, яких у них було чимало. Нашим дівчатам потрібно грати обережніше і не дуже ризиковано, адже будь-яка обрізка грозить завершитися пропущеним м’ячем.

Що стосується України, то тут нічого не змінилося ще з першого туру. Команда непогано розпочинає матч, але страшно підсідає у другому таймі. Головний мінус українок – невміння грамотно розігрувати атаки, особливо це проявилося у матчі з норвежками. Більшість кидків були нанесені з-за дев’ятиметрової зони, дуже мало швидких і широких атак, норвежки в’язали наших дівчат в центрі поля. Тож у цьому поєдинку треба діяти швидше і агресивніше, намагатися атакувати через правий фланг: саме там найбільш проблемна позиція під час захисту у збірної Румунії. Тренерський штаб уже повинен був провести якийсь розбір польотів після двох матчів, зрозуміти, чому Україна так провалює другий тайм і якось змінити це. Тільки перемога (причому будь-яка перемога) у цьому поєдинку зможе дати шанс нашим дівчатам продовжити боротьбу на континентальному форумі.

Цей матч буде одинадцятим між цими командами, на даний момент у протистояннях між ними абсолютна рівність: по чотири перемоги у Румунії та України, ще двічі була зафіксована нічия. Знову ж таки, цього разу Україні потрібна тільки перемога і, хоч шансів небагато, треба вірити, доки вони є. Доля збірної у її ж руках: перемагаємо і крокуємо далі.

ТЕКСТОВУЮ ТРАНСЛЯЦИЮ МАТЧА ЧИТАЙТЕ НА SPORT.UA

                                                                   11 грудня, четвер

 УКРАЇНА – Румунія

Дебрецен, Угорщина. Зал «Фінікс». 19:15

ТВ-трансляція на каналі “XSport”

Прогноз Sport.ua:   28:27

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 24 апреля 2024, 17:24 2
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Remark79
На руминок 1.14 дають проти 7 українок. Ми- явні аусайдери... але на фору +6.5 за 1.6 на удачу взяв.
Dyadya Vitya
Оптимістичний прогноз! дай боже!, дай боже!
oxexexo
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил