Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
1556
1

Александр ШОВКОВСКИЙ: «Нас проблемы Стяуа не интересуют»

Капитан киевского «Динамо» - о предстоящем матче против «Стяуа» в Лиге Европы

Александр ШОВКОВСКИЙ: «Нас проблемы Стяуа не интересуют»
Голкіпер «Динамо» поділився враженнями від гри з донецьким «Металургом», підбив підсумки осіннього напівсезону, сказав, якого результату чекає від поєдинку зі «Стяуа».
 
Навіть попри розгромну звитягу «біло-синіх» над непоступливим «МеталДоном», столичні футболісти не поспішали спілкуватися з пресою. На жаль, до мікс-зони з динамівців вийшов лише один Шовковський, який, щоправда, на всі запитання представників медіа давав одверті та розлогі відповіді. Дуже хочеться, щоби кияни також поважали працю журналістів, і після будь-якого матчу (попри перемогу чи поразку) не цуралися виходити й говорити з пресою. Адже це дуже важливо не тільки для ЗМІ, а й для самих футболістів, публічний образ яких формується саме через ЗМІ.
 
— Я вважаю, що ми на досить високому рівні провели осінній етап чемпіонату України, — розпочав голкіпер «Динамо». — Так, без помилок не обійшлося, але команда показувала свій рівень, вимальовується певний малюнок гри, й є результат. Думаю, що ми заслужено займаємо першу сходинку.
 
— Пам’ятаєте, коли востаннє «Динамо» з таким упевненим відривом од конкурентів йшло на зимову перерву?
— Тепер так буде постійно.
 
— У матчі з донецьким «Металургом» візуально здалося, що перемога динамівцям далася малою кров’ю. Це настільки «Динамо» сильне чи слабкі донеччани?
— Суперник досить сильний. Подивіться, в яких команд вони відібрали залікові бали — в наших головних конкурентів. Це говорить само за себе. Ми готувалися до поєдинку серйозно, знали сильні сторони суперника, намагалися їх нівелювати, водночас використати свої сильні якості, скористатися помилками суперника в обороні. Уважаю, що нам удалося повністю реалізувати план на гру. Уже в першому таймі нам пощастило забезпечити комфортну перевагу в два м’ячі, відтак по перерві діяли вже за рахунком. Щоправда, й у другій сорокап’ятихвилинці наша команда мала солідну ігрову та територіальну перевагу, що, в підсумку, й дозволило здобути солідну перемогу — 3:0.
 
— Що сказав Ребров після матчу з донеччанами?
— Подякував команді за осінній період і сказав, аби готувалися до матчу Ліги Європи.
 
— Цього року «Динамо» залишилося провести ще один поєдинок — проти «Стяуа» в Лізі Європи. Наскільки непросто буде налаштуватися на цю зустріч?
— Ми завжди граємо на перемогу в кожному матчі, незалежно від турніру та рангу суперника.
 
— До Бухаресту полетить основ­ний склад чи все ж Сергій Ребров вдасться до ротації?
— Напевно, не можу відповісти на це запитання, адже ухвалювати рішення щодо ротації може лише головний тренер. Загалом, усе можливо, але в нас стоїть завдання вийти з групи з першого місця.
 
— Ходять чутки, що для «Стяуа» матч із «Динамо» може стати останнім у історії. Це для румунів матиме додаткову мотивацію?
— Чесно кажучи, нас їхні проблеми мало цікавлять. Головне — це якість нашої гри. Звичайно, з румунами буде непросто, тому що основне завдання вирішене, ми вийшли з групи. Окрім того, вже кінець сезону, накопичилася певна втома, але ми професіонали, потрібно виходити й грати. До того ж, навколо цієї зустрічі точиться багато розмов. Узагалі перед грою намагаюся нічого не коментувати, а ось після матчу можна щось і обговорити.
 
— Добре. Тоді що можете сказати про «Стяуа», з огляду на перший матч?
— Зараз нічого не можу сказати, адже ще не готувалися до матчу. У нас два дні вихідних, а потім будемо ретельно розбирати сильні сторони суперника.
 
— Якщо поглянути на попередні п’ять поєдинків у Лізі Європи, який з них, на вашу думку, був для «Динамо» найтяжчим?
— Гадаю, найскладнішим була наша домашня зустріч із «Ольборгом», коли ми, опинившись у меншості, зуміли вирвати перемогу. Тим більше, нам потрібно було довести самим собі, що у виїзному поєдинку сталася випадковість.
 
— Наскільки ви задоволені грою «Динамо» в ЛЄ до забезпечення плей-оф?
— Я не поділяю поняття — «задоволений» чи «незадоволений». Найперше, в нас є результат. Певна річ, є помилки, які ми потім розбираємо, щоби уникнути їх у майбутньому. Це дуже важливий аспект, адже робота над помилками проводиться не для того, щоби когось принизити чи присоромити, а для того, щоби хлопці розуміли, де вони помилилися, де недопрацювали. Зрештою, потім нам це допомагає грати набагато краще. Головне, є малюнок гри та результат.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 52
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

В тренерском штабе Полесья будет работать новый тренер
Футбол | 19 апреля 2024, 22:19 0
В тренерском штабе Полесья будет работать новый тренер

Сергей Шищенко пригласил Николая Гибалюка стать своим ассистентом

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dron
хочеться, щоби кияни також поважали працю журналістів, і після будь-якого матчу
__________
Хочеться, щоб і журналісти поважали працю футболістів. І після того, як ті відбігають півтори години по морозу і важкому полю, не лізли зі своїми безглуздими запитаннями.