Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 декабря 2014, 17:31
4908
25

Мирон МАРКЕВИЧ: «Максимум Днепра сегодня – третье место»

Наставник днепропетровского клуба считает, что команда срочно нуждается в усилении

| Обновлено 08 декабря 2014, 17:31
4908
25
Мирон МАРКЕВИЧ: «Максимум Днепра сегодня – третье место»

Керманич дніпрян прокоментував нічию з донецьким «Металургом», розповів про кадрові проблеми та що для його команди значить Ліга Європи

— Мироне Богдановичу, першу половину матчу з «МетаДоном» ваша команда провела досить непогано: створила чимало моментів, багато комбінувала, повністю переграючи опонента. Чому ж не вдалося забити другий м’яч і піти на перерву переможцем?
— Мабуть, уся справа в майстерності футболістів, адже такі моменти необхідно реалізовувати. На превеликий жаль, нам не вдалося відзначитися вдруге, й, зрештою, зустріч закінчилася внічию — 1:1.

— Момент із пропущеним голом від Мораєса ви вже з командою розбирали? Хто там недопрацював, хто винен?
— Так, розбирали. Пропущений гол од Мораєса схожий з тим, що ми пропустили від «Інтера». Спершу програли боротьбу, потім м’яч відскочив, а підібрати його нікому. На жаль, у нас усі захисники однопланові, немає такого виконавця, котрий читав би всі ці відскоки. Вони добре діють у індивідуальній грі, персональному опікуванні, а щоби читати гру — це трохи інше. Тому для мене — це головний біль, і нам будь-що потрібно знайти такого гравця, котрий міг би читати гру, передбачати епізод.

— Після матчу з донеччанами ви також сказали, що вашій команді потрібен лівий захисник і плеймейкер. Уже є якісь кандидати на ці позиції?
— Насправді, нам чимало потрібно нових футболістів, якщо створювати серйозну команду. Якщо ж просто грати, третє місце ми візьмемо. Для того, щоби на рівних змагатися з «Динамо» та «Шахтарем», команда потрібна зовсім іншого рівня. Якщо перші півроку я ще приглядався до хлопців, то зараз уже очевидно, що необхідне якісне підсилення. Не потрібно дурити ні себе, ні людей, сьогоднішній максимум «Дніпра» — третє місце.

— Що трапилося із Зозулею? Чому Роман за півроку так і не зміг відзначитися забитим м’ячем ні за збірну, ні за «Дніпро»?
— Це в Романа потрібно запитати, чому він перестав забивати. Я стараюся його ставити, довіряю йому, в збірній йому довіряють, а чого він не забиває, тяжко сказати. Значить потрібно до себе претензії пред’являти, розбиратися, чому так відбувається.

— Питання зі Стриничем закрите? Він залишить клуб?
— Так, Іван взимку йде з «Дніпра».

— Наскільки серйозною для вашого колективу є втрата хорватського бека?
— Чесно кажучи, для нас втрата будь-якого футболіста — це серйозна проблема, а тим паче, такого рівня, як Стринич! Іван — це один із тих стовпів, на якому тримається «Дніпро». Джуліано пішов, Стринич також зараз іде, Матеус іще далекий від оптимальних кондицій. Окрім того, з Коноплянкою ситуація перебуває в підвішеному стані. Усе це накладається одне на одне, а звідси й виходить такий результат.

— А ви з Коноплянкою розмову мали? Як на нього взагалі впливають усі ці трансферні чутки, закінчення контракту з «Дніпром»?
— Звісно, розмовляв. Йому також некомфортно працювати в такій атмосфері. Жені потрібно або підписувати новий контракт із «Дніпром» і працювати далі, або переходити в інший клуб. Гадаю, всім піде на користь, якщо Євген нарешті визначиться. Якщо ж Коноплянка все ж таки вирішить піти, так тому й бути, тут вже нічого не вдієш. Але, однозначно, йому потрібно визначатися, адже нинішня ситуація не йде на користь ні йому, ні команді.

— Мироне Богдановичу, як команда готуватиметься до наступного матчу чемпіонату проти «Зорі»?
— А як за таких погодних умов можна готуватися? Команда тренується в манежі, де зовсім інше покриття. На «Дніпро-Арену» вийшли — вже не те. Затягнули цей чемпіонат чорт знає куди. Навіщо зараз грати, для кого? Морозно, поле вкрите снігом, відтак для футболістів зростає можливість отримати травму.

— А як почувається Руслан Ротань? Ураховуючи його проблеми з коліном, заняття в манежі навряд чи підуть йому на користь?
— А що робити, де йому займатися? На вулиці снігу під два метри, дванадцять градусів морозу. Руслан тренується з усіма. Зрештою, хлопці в нас не вимогливі, тренуються на совість, попри всі обставини.

— Виліт із Ліги Європи стане для «Дніпра» трагедією?
— Та чому трагедією? Якщо, скажімо, на наступний рік ми знову потрапимо до єврокубків і гратимемо в них за межами Дніпропетровська, нащо таке взагалі потрібно? Грати за порожніх трибун немає жодного сенсу.

— На «Сент-Етьєн» своїх підопічних по-бойовому будете налаштовувати?
— Звичайно, іншого виходу в нас немає. Як мовиться, відступати нам нікуди, будемо битися до останнього та сподіватимемося, що Фортуна нам усміхнеться. Як воно вийде, інше питання. «Сент-Етьєн» — непоступливий та хороший суперник, проте спробуємо його переграти.

Роман КИРІЄНКО, Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело
Футбол | 26 апреля 2024, 22:38 44
СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело

Директор «Шахтера» по футболу рассказал об отношении к сербам и россиянам

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 24
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Каждый поручик – Бонапарт, каждый, едри его палку, принц Савойский! Только воевать некому! (из к/ф "Служили два товарища")
ILI4A
Рамос пришёл поменял пол команды, если Маркевича уберут то новый тренер тоже поменяет пол команды так что дайте Маркевичу поменять, а критиковать будем по окончании сезона
ampl7
Налицо ДЕГРАДАЦИЯ команды! Гнать Мирона надо! И чем раньше - тем лучше!
movkli
да Нагорняку надо назад в эксперт(д)ы идти, а не нападающих тренировать...
Footballboy
Если чувствуешь, что не способен дать результат, надо не дерьмом всех закидывать, а подать в отставку. Во всяком случае это будет по-мужски.
Yuriy Smoliy
А нахрен тогда ты там нужен, разве что южноамерикосов прикупить, а так только ...Винники
Bandera.Lviv
чому не грати наступного року у ЗАПОРІЖЖІ, свої підтягнуться!!!
Miroslav1981
Для Маркевича поход с Днепром за титулами тож вызов...Удачи ему в строении нового клуба... (как с Металлистом)
DKTheBest
Я бы сказал чуть по-другому:" Максимум Маркевича-третье место!". И не только сегодня-всегда!
ILI4A
в чем-то он прав Коноплянка своей игрой не радует Зозуля и Селезнёв не забивают- забей эти двое хоть 5-6 мячей на двоих в матчах где Днепр сыграл в ничью и был бы совсем другой результат в осенней кампании
Alex Ponyatenko
С таким-то тренером и на 4 можно снова попасть! Маркевич - не тренер вообще. Ему только в футбольные симуляторы играть можно.
makas11
вернидуб не стонет и не ноет Заря его несмотря на травмы отстуствие домашней арены зрителей и стоимостью в трансфер калинича отодрала днепр маркевича и Шахтер Луческу и 1 ногой была в групповике ЛЕ и оступилась только за 2 минуты до конца игры и не с кемнибудь а с Фееннордом.
Дядя Коля
Команда при Маркевичу буде тільки деградувати (І можливо спеціально будуть зливати Марка) адже, як команда може грати, вірити тренеру, покладатись на тренера після слів "В нас багато баласту".. Хтось чув такі слова хоч раз від Рамоса? Нормальний тренер ніколи так не скаже про своїх гравців, якими вони б не були і якого класу! Маркевич невежа..
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
v.pirogov75
Подожди Мырося будете бороться за 4-6 месте с Олимпиком и Зарей! Металл свою законную бронзу возьмет и в разобранном виде!!!
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
Максимум Маркевича сегодня - третье место, а Днепр в начале сезона готов был и за чемпионство побороться.
Balabuz серебряный
Дежавю! Я такое вью уже читал однажды...только вместо Днепра был Металлист...Без Красникова Мырося никого толкового в команду не загонит. Костяк ДД разбежится. Новые заезжие гастролеры результата не дадут. Молодежь, Мирон категорически не ставит и не любит. Эх! Тренировать Иуде КЛФ или ветеранов в Винниках
Хрюн Моржов
С точки зрения качества состава, пожалуй он прав. Днепр именно третий в ЧУ по стоимости (качеству) состава. Шахтер и Динамо по-мастеровитей состав имеет. Тем не менее, и при Рамосе состав был третьим в ЧУ, если даже не четвертым какое- то время. Но игра была другой, правда не сразу. Результатов вообще долгое время не было, но всё же второе место в последнем сезоне с третьим по уровню составом, завоевали. Здесь, конечно, нужно сделать поправочку на неудачную работу Блохина в Динамо, который имея состав почти не уступавший Шахтеру, барахтался на задворках главной украинской четверки клубов.
Что касается Мирона, ему необходимо усилить требование не только к составу, но и к себе лично. И если ты претендуешь на звание сильнейшего украинского тренера, то ты обязан и с третьим составом брать хотя бы второе место. Иначе никакой ты не сильнейший....