Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:41
1987
0

Данія – Україна. Анонс

Чи вдасться здолати незручну Данію?

| Обновлено 18 января 2022, 01:41
1987
0
Данія – Україна. Анонс

Збірні України та Данії вчергове вийшли на чемпіонат Європи. Жодна з цих команд ще досі не пропускала фінальної частини даного турніру, причому датчанки тричі ставали переможцями континентальної першості, а ще двічі зупинялися за крок від перемоги. Історичний максимум збірної України – друге місце на Євро-2000. Але чудові результати обох збірних залишилися в минулому: результати команд на останніх чотирьох чемпіонатах Європи не вражають. Тобто, з моменту останнього серйозного досягнення обох збірних на Євро пройшло рівно десять років. Цього разу і Україна, і Данія сповнені енергії та наснаги наздогнати втрачене. Ніхто не приховує, що хоче пройти якомога далі, а не вилетіти в першому ж раунді, тому і включатися в гру всі учасники будуть з першого туру. Тим більше, якщо мова йде про «групу смерті», в яку «сліпий жереб» спровадив українок з датчанками.

Ця зустріч стане третьою для команд за останніх півроку. Україна грала з Данією в одній відбірковій групі до чемпіонату Європи. В обох матчах наша команда програла, практично з однаковим рахунком: спершу зазнали поразки на виїзді 28:26, а потім в «домашньому» матчі (який проходив в Словаччині) українки поступилися 24:28. Але разом з цим наша збірна показала, що може нав’язувати рівну гру датчанкам.

Головною задачею України в даному матчі буде нейтралізація двох зірок Данії – Крістіни Крістіансен та Анни Нургард (найкращий бомбардир збірної – 459 голів в 109 матчах). І якщо першу закрити можна вдалою персональною грою, то Анн, граючи лівого крайнього, в цілому, залежна від своїх партнерок. Якщо Україна зможе перекрити швидкі комбінації датчанок і не дасть виводити на ударні позиції крайніх гравців, то цілком можливо, що 31-річна гандболістка залишиться «на сухому пайку». Самій ж збірній Україні потрібно продемонструвати максимальну зібраність в захисті та реалізацію попереду – зіграти надзвичайно продуктивно і навіть прагматично.

Що стосується складу України, то, звісно, основним ударом стала відмова грати за збірну Юлії Манагарової. Лідер нашої команди, найкращий бомбардир відбору на Євро, вирішила прийняти російське громадянство, відтак не поїхала з командою в Угорщину. Раптова відмова Юлії їхати на чемпіонат Європи, звісно, зменшує шанси нашої команди на перемогу (не тільки в цьому конкретному матчі, а й у кожному з матчів взагалі), але гандбол – це командний вид спорту, в якому не завжди все вирішують індивідуальності.

Раніше збірні України та Данії зустрічалися між собою 11 разів. І з цих одинадцяти зустрічей тільки дві завершилися успішно для України, ще в трьох була зафіксована нічия, а шість матчів збірна України програла. Чи зможуть українки покращити особисту статистику сьогодні? Побачимо уже зовсім скоро. Віримо і підтримуймо рідну збірну в такому важкому матчі!

АНОНС ТУРНІРУ

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу!

                                                                   7 грудня, неділя

Данія – УКРАЇНА

Дебрецен, Угорщина. Зал «Фінікс». 21:30

ТВ-трансляція на каналі XSport

Прогноз Sport.ua:   29:25

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.