Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 16 ноября 2014, 01:03
2359
0

КОВАЛЬЧИК: «Досвідчені гравці перетягнули ковдру на себе»

«Кардинал-Ровно» – «ЛТК» – 5:2. Послематчевый комментарий главного тренера «телефонистов»

| Обновлено 16 ноября 2014, 01:03
2359
0
КОВАЛЬЧИК: «Досвідчені гравці перетягнули ковдру на себе»

Не дивлячись на обіцянку одразу прийти на післяматчеву прес-конференцію, Роман Ковальчик затримався у роздягальні, і тому йому довелося трошки почекати, поки його колега Сергій Піддубний поспілкується із журналістами.

- Як прийнято, перш за все хочу привітати команду господарів з перемогою. Вони сьогодні її справді заслужили. Хлопці були сконцентровані, налаштовані на гру на всі сорок хвилин. Плюс до того, вміння ваших хороших гравців, які є в вашій команді, зіграність команди. Це і зіграло свою ключову роль у вашій перемозі.

Якщо ж говорити безпосередньо про гру, то вона була надзвичайно цікавою для вболівальників. Хороша гра, було на що подивитися. Перш за все, ми програли через те, що десь були недонастроєні наші ключові гравці, трошки були самовпевнені. Ви розумієте, команда молода і трапився такий собі збій. Окрім того, на гру ми добиралися важко. Вчора виїхали о п’ятій годині, у нас просто не має такого фінансування. Тому я намагаюся вижимати з молодих хлопців все, що можна. Вони розуміють це, стараються.

Ну ось сьогодні… Я чекав цього, десь повинен був трапитись мікропровал. Адже це важко. Я також хлопців розумію. І так їм потрібно подякувати за те, що вони тримаються в тій групі, яка повинна потрапити в плей-офф, виходячи з тих можливостей, які у нас є.

Досить самовпевнено сьогодні зіграв Юрій Савенко, допустив грубі помилки. Рось теж грав самовпевнено. Вони вже напевно подумали, що так півкола будуть перегравати такі команди, як МФК «Кардинал-Рівне». Бачите, молоді ще не можуть потягнути, а ті трошки розслабилися, і в нас вийшов такий собі дисбаланс, і ми не змогли зробити нічию. Так, при рахунку 2:1, ми отримали м’яч у роздягальню – це все молодість. Дуже погано, що ми програли. Звичайно, що ми хотіли виграти, старалися, але на сьогодні ми не змогли переграти команду з Рівного.

Те що ми не в Луганську – не проблема. Живемо ми непогано, наш президент старається допомогти нам по максимуму. Загалом, все що потрібно, ми маємо. Коли можемо – віддаємо гравців, беремо нових, молодих, тому що вони дешевші. Ну ви самі бачите, який рік у нас заявлений і хто в нас грає. Я і так дякую їм за те, що вони стараються, слухають мене. Але, якби там не було, колись має настати той провал, втома гравців. Тому я їх стараюся відпускати додому, даю їм можливість відпочити. Ось і сьогодні я їх відпустив додому на 4 дні. Поїдуть трошки відпочинуть, і будемо знову працювати.

Загалом, вважаю свої очки ми будемо набирати. До того, що ми граємо не в Луганську, ми вже якось звикли. В Сумах ми вже як дома, нам там йдуть на зустріч, намагаються допомогти. Граємо на різних майданчиках, як і тренуємося, використовуємо той зал, який вільний. Свого постійного залу не маємо, граємо, де прийдеться. Суми вибрав президент клубу, я особисто не вникав, чому, як і до чого.

Сьогодні було помітно, що ми були слабші. Недонастроєними були основні гравці, які перетягнули на себе ковдру. Це – Рось і Савенко, вони сьогодні не зіграли. Плюс до того, ми випустили на майданчик Литвинова, який нещодавно після травми і операції. Це була його перша гра в основі після перерви. А викликано це було травмою Міленького. Литвинов поки що не може витримати той об’єм навантаження, який потрібно, і було помітно, що та четвірка почала підсідати.

Хотів би також відмітити, що після ремонту в вашій залі стало приємніше грати. Напевно і вболівальники отримують більше задоволення, адже футбол став набагато швидкісніший, більш технічніший. Однозначно, нове покриття це лише на користь. А як особисто для нас, то великої різниці не має, де грати, адже в нас через день – новий майданчик.

Що до підготовки до сезону, то ми вперше зібралися лише 1 серпня, а основна команда зібралася 20 серпня. А Рось взагалі під’їхав до нас лише 2-3 тижні тому. Тому нам доводиться походу все перебирати, тасувати склад, награвати четвірки. Тоді як у вас – зіграні четвірки. Можливо, в цьому і наша проблема.

Перед нами стоїть завдання потрапити в плей-офф, а там далі буде видно. З нашою командою і нашими можливостями про медалі рано говорити. Якщо таке трапиться – це буде справжній фурор. Але все може бути – м’яч круглий, і ми будемо старатися піднятися чим повище. Медалі не медалі, я думаю, що тих пару очок ми до плей-офф ще дотягнемо, і почнемо готувати команду до плей-офф. Тому що самі бачите, яких тактичних помилок, навіть при стандартах, ми припускаємося. Але це молоді гравці. У Цапова була помилка, помилився Лисенко. Це дуже важко, хлопці повинні награтися, набратися ігрового досвіду. А те, що ми лідери… Ну, не зможуть вони так довго витягувати. Так трошки склалося.

Ось сьогодні більш досвідчені гравці перетягнули ковдру на себе, думають, що вони вже просто так виграють. Савенко вирішив, що він вже кращий, Рось думає, що стоячи виграє. Литвинов вирішив згадати, як він грав ще рік тому, щось руками розмахував, розказував. А тут треба працювати. Якби їх не було, ми би крові попили б пристойно. Але знову ж таки, це гравці, на яких ми спираємося, і без них ми не можемо. І сьогодні це їм урок, ну і молодим хлопцям теж. Але молоді більше не можуть, на даному етапі. Ось і все, що хотів сказати.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Владимир ЗЕЛЕНСКИЙ: «Будет большое наступление россии, ВСУ пока не готовы»
Война | 28 марта 2024, 20:11 30
Владимир ЗЕЛЕНСКИЙ: «Будет большое наступление россии, ВСУ пока не готовы»

Президент надеется на военную помощь США

Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов
Футзал | 26 марта 2024, 14:44 1
Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов

Денис Куцый станет первым украинцем, который будет работать на таком уровне

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.