Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 ноября 2014, 14:08
1669
0

Петр СЛОБОДЯН: «В Днепре и Динамо некому забивать»

Специалист поделился впечатлениями о последних матчах украинских грандов

| Обновлено 10 ноября 2014, 14:08
1669
0
Петр СЛОБОДЯН: «В Днепре и Динамо некому забивать»

Відомий у минулому футболіст та тренер Петро Слободян прокоментував останні матчі за участю грандів у чемпіонаті України.

- «Шахтар» і «Дніпро» показали гру міжнародного рівня, - каже Петро Петрович. – «Гірники», як засвідчили матчі проти БАТЕ та деякі інші, зараз на ходу. І, що дуже важливо, у них є кому забивати – Адріано. Водночас, Мирон Маркевич правильно обрав тактику, він не дозволив бразильцям розбігтися, нав’язав в’язку гру. Так, такі матчі не відзначаються видовищністю. Але вони є дуже напруженими і високого рівня. Загалом, вважаю, результат по грі.

- «Гірники» програвали тим командам, від яких раніше ніхто б не сподівався на це, - «Зорі», донецькому «Металургу». В чому проблема «Шахтаря»?
- Тим і цікавий футбол – своєю непередбачуваністю. Було би гірше, якби якась команда усіх перемагала б. А так, є надія, що наш чемпіонат буде рости.

- Який «Дніпро» вам більше до вподоби – часів Хуанде Рамоса чи теперішній, із Мироном Маркевичем на чолі?
- На цьому етапі важко порівнювати. Рамоса на початках дуже багато критикували, кожен другий експерт казав, що при іспанцеві немає гри, немає результату і його потрібно виганяти. Але в Рамоса був час для того, щоб налагодити гру. У Маркевича ще не було достатньо часу. Зараз потрібно говорити про окремих гравців, ланки. У «Дніпрі» при Рамосі забивав Селезньов. Зараз його взагалі немає, в команді зовсім інші пріоритети. Така ж проблема і в «Динамо», там немає кому забивати. У «Дніпрі» не грав деякий час Коноплянка. Тому на цьому етапі ми не можемо говорити при якому тренері «Дніпро» виглядав симпатичніше. Це буде необ’єктивно.

- Ви згадали про те, що немає кому забивати в «Динамо». А як же Ярмоленко?
- Адріано є чистим форвардом. А Ярмоленко в нападі грає більше із глибини поля. Тому в «Динамо» більше забивають інші гравці. У киян хороший склад, вони, зазвичай, мають ігрову перевагу над суперниками і нападники повинні забивати багато голів. Але такого немає.

- Можна сказати, що своєю останньою відповіддю ви пояснили, чому «Динамо» не перемогло «Карпати»?
- Це ж не тільки про гру із «Карпатами». Те ж саме було із «Ольборгом» на виїзді. У першому таймі «Динамо» добре виглядало, домінувало і здавалося, що українці ось-ось заб’ють гол. Але коли «Ольборг» повів у рахунку, кияни виявилися психологічно до цього не готовими. Данці завдяки грамотній тактиці, дисципліні перевершили «Динамо». А якби до перерви кияни реалізували б свою перевагу хоча би в один гол, то була би зовсім інша гра. На жаль, забити було нікому.

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.