Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 ноября 2014, 12:56
886
0

Евгений СЕЛЕЗНЕВ: «Слабого Шахтера не было никогда»

Нападающий «Днепра» - о предстоящем матче против своей бывшей команды

| Обновлено 07 ноября 2014, 12:56
886
0
Евгений СЕЛЕЗНЕВ: «Слабого Шахтера не было никогда»
Форвард «Дніпра» поділився очікуваннями про матч з «Шахтарем» та розповів, за рахунок чого дніпряни збираються долати «гірників».
 
— Євгене, наскільки «Шахтар» змінився порівняно з минулим сезоном? Команда Луческу стала сильнішою чи, навпаки, слабкішою?
— Хочу сказати, що на моїй пам’яті слабкого «Шахтаря» ніколи не було. І в минулому сезоні, і в цьому «гірники» мають хорошу команду, зіграний склад та висококваліфікованих виконавців. У них є все для того, щоби знову поборотися за чемпіонське звання. Так, «помаранчево-чорні» вже втратили чимало очок, однак боротьба у першості закінчується тільки навесні, тож матч, звісно, важливий, але далеко не вирішальний. Зрештою, можна перемогти «Шахтар», а потім спіткнутися у матчах з аутсайдером чи середняком. За перемогу ж все одно більше трьох очок не нарахують, тому перемагати потрібно в кожному матчі, не розділяючи їх при цьому на важливі та другорядні.
 
— Ви — вихованець донецького клубу, однак найбільших особистих успіхів досягли, захищаючи кольори інших колективів. Коли граєте проти «гірників», відчуття принциповості й дотепер присутнє?
— Так! Мабуть, скільки гратиму проти «Шахтаря», робитиму це з подвійною мотивацією, настроєм та бажанням. Знаєте, у таких поєдинках завжди хочеться показати свій максимум, на що ти здатен, адже тільки так можна перемогти сильного опонента. Якщо чесно, то принциповим цей матч є не тільки для мене, але й для решти хлопців. Ми програли «Динамо», тепер хочемо повернути втрачені позиції — лідерство. Тож намагатимемося показати все, на що здатні, аби покласти до свого активу три пункти.
 
— Які можете виокремити сильні сторони «Шахтаря»?
— Їх дуже багато. Команда сама по собі сильна, й практично без слабких сторін. У них всі ланки збалансовані, доволі довгий час працює тренер, тож з грою у них проблем немає. У «гірників» є свій почерк, який не змінюється впродовж, мабуть, останніх п’яти років. Крім того, гравці, котрі виступають за донецький клуб, володіють чудовим технічним та тактичним оснащенням. Тому сильних сторін у них достатньо.
 
— У попередніх матчах із «помаранчево-чорними» на що, перш за все, звертав увагу гравців тренерський штаб дніпрян?
— На те, щоби нейтралізувати їхню атаку. Якщо не дати їм розвернутися — це вже буде половина успіху. Друга половина — вдала реалізація своїх моментів. Якщо вийде все це зібрати докупи, гадаю, перемога від нас нікуди не дінеться.
 
— Те, що «Шахтар» наразі позбавлений можливості грати на «Донбас Арені» — плюс для дніпропетровського клубу?
— Звісно, що плюс. Однак «гірники», граючи фактично на виїзді, все одно залишаються сильною командою. Безперечно, втрата підтримки рідних трибун — це великий мінус не тільки для «Шахтаря», але й для будь-якого іншого клубу, однак це їм жодним чином не заважає нормально готуватися до матчів. Як бачимо, у Львові донеччани також мають хорошу підтримку.
 
— Євгене, цьогоріч помітно, що ви ще далекі від своїх оптимальних кондицій. Чому вам ніяк не вдається вийти на той рівень гри, який, скажімо, вам був притаманний наприкінці минулого сезону?
— Як відомо, цьогоріч в команді відбулися значні зміни, які насамперед стосуються тренерського містка. У Мирона Богдановича своє бачення побудови гри, тож «Дніпро» дещо змінив свій стиль, акценти. На жаль, нинішній сезон у плані результативності для мене складається не так успішно, як поперед­ні. Але я голову попелом не посипаю, старанно працюю на тренуваннях, хочу якомога скоріше повернути собі голи.
 
— До речі, до гросмейстерської позначки в сто забитих м’ячів вам залишилося відзначитися у воротах суперника п’ять разів. Як гадаєте, до Нового року встигнете стати українським сотником?
— Обіцяти не можу, але постараюся. Не хочеться відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.