Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 ноября 2014, 23:29
1866
1

Василий РАЦ: «Пока Днепр не готов бороться с Динамо»

Экс-игрок киевского «Динамо» - о чемпионской гонке в чемпионате Украины

| Обновлено 04 ноября 2014, 23:29
1866
1
Василий РАЦ: «Пока Днепр не готов бороться с Динамо»
Екс-півоборонець «Динамо» бачить свою колишню команду головним фаворитом чемпіонату.
 
— У контексті 11 туру хочеться, насамперед, говорити про один поєдинок — у Дніпропетровську, — почав Василь Карлович. — А вже щодо нього, як на мене, варто зосередитися передусім на діях гостей. Стисло кажучи — динамівці дуже сподобалися: як і в кількох осінніх матчах, ми побачили ту команду, що її вже давно чекають у Києві — президент клубу, вболівальники. Підлеглі Сергія Реброва грали агресивно, раціонально, організовано, звично на контратаках. А ще вони відновили іншу свою давню рису — вміння забивати, не створюючи великої кількості голевих ситуацій… Щодо «Дніпра»: напевно, я буду банальний, сказавши, що нинішнє існування срібного призера минулого чемпіонату визначає літня зміна тренера. Справа в тому, що Мирон Маркевич практикує інший футбол, порівняно з Хуанде Рамосом. Не кращий і не гірший — просто інший. Плюс до цього, в нього немає кількох виконавців, які навесні визначали стиль дніпрян, насамперед, мова — про Джуліано та травмованого Матеуса. Новий наставник має своє бачення гри, воно відмінне від того, що будував попередник, до цього футболістам треба звикнути. Іще одна причина отих 0:3 (та й усіх літньо-осінніх невдач «Дніпра») — проблеми в обороні, надто в центрі: тут як існували проблеми років п’ять, так вони нікуди й не поділися.
 
— Агент ФІФА Ігор Кривенко окреслив такий погляд на дніпровські біди: останні два роки вся атака (точніше — контратака) «блакитно-біло-синіх» будувалася довкола центральної вісі, утвореної Русланом Ротанем, Джуліано та Романом Зозулею…
— … Справді — після того, як із цієї моделі вирвали середню ланку, завалилася решта: Зозуля сьогодні — то бліда тінь торішнього, а Ротань… ну, він уже далеко не той. На початку сезону Маркевич хотів закрити позицію атакувального хава-плеймейкера Шаховим, але не вийшло: Євген — талановитий хлопчина, проте він, усе ж, виконавець іншого плану.
 
— Ви згадали капітана дніпрян: як можна пояснити його вилучення?
— Одразу хочеться сказати — безвідповідальністю. Тепер він пропустить гру з «Шахтарем»… На виправдання скажу, що, можливо, його — дуже хорошу людину — підвели нерви, адже болісно програвати вдома.
 
— То що ж очікує хлопців Маркевича наступної неділі?
— Минулої п’ятниці «гірники» програли — дещо несправедливо, зваживши на те, скільки могли забити, проте не скажеш, що «Металург» не заслужив трьох очок. Упевнений: наступного туру донеччани рватимуть і метатимуть, тим паче, я не пам’ятаю сезону, коли би «Шахтар» утрачав стільки очок у чемпіонаті. Для «Дніпра» то буде ключове випробування осені, поки ж очевидно, що січе­славці не готові змагатися з киянами й донеччанами.
 
— У останньому турі було багато нульових нічиїх…
— Не варто шукати тут якихось закономірностей. Хоча, чимдалі видовищність турніру зменшується. 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 02:23 0
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Для «Дніпра» то буде ключове випробування осені, поки ж очевидно, що січеславці не готові змагатися з киянами й донеччанами.
_______________________________________________________________________________________
Поки що, на щастя, все-таки не січеславци, а дніпропетровці!