Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
5891
12

ФФУ ответила на обвинения Карпат

Информационная война Федерации футбола Украины с львовским клубом продолжается

ФФУ ответила на обвинения Карпат

Федерация футбола Украины ответила на выпад «Карпат» в свою сторону, относительно задолженности львовского клуба перед ФФУ. Учитывая то, что ситуация набирает резонанс – мы публикуем предыдущие заявления «Карпат» и сегодняшний ответ ФФУ, дабы наш читатель обладал полной картиной.


ФК «КАРПАТЫ»: «НИКАКИХ НЕЗАРАБОТАННЫХ СРЕДСТВ ОТ НАС НИКТО НЕ ПОЛУЧИТ»

23.10.2014

Нині громадськості активно нав’язують ідею про те, що керівництво «Карпат» буцімто прагне довести клуб до банкрутства, виходячи з бажання уникнути сплати так званих боргів за відомими рішеннями українських органів футбольного правосуддя. Як бачимо з цитат у ЗМІ, найбільш наполегливо у цьому плані «працюють» автори численних оборудок в українському футболі – віце-президент ФФУ Анаталій Попов та його васал, юрист-адвокат усіх «знедолених» Дмитро Коробко. ФК «Карпати» вважає це цілковитою маячнею і хоче донести до вболівальників інформацію про справжній стан речей.

Насамперед, і це очевидно, якби у плани керівництва «Карпат» входило свідоме банкрутство клубу, то команду просто не було б заявлено на поточний чемпіонат. Адже навіщо продовжувати витрачати чималі кошти на функціонування величезного механізму під назвою ФК «Карпати», якщо свідомо бажаєш довести його до банкрутства? Навіщо будувати за останні два роки 7 полів, не рахуючи головної арени клубу, завершувати будівництво найсучаснішого повно розмірного поля для команди U-19, готуватися до введення в експлуатацію нового тренувального центру клубної СДЮШОР, за кілька днів відкривати новий клубний магазин атрибутики? Так для чого ж усіма силами та засобами розвивати клуб, який своїми руками прагнемо довести до банкрутства? Клуб, який пройшов процедуру атестації, продовжує виступи у чемпіонаті України. 500 штатних працівників клубу та усі футболісти вчасно отримують заробітну плату, професійні команди клубу забезпечуються усім необхідним для тренувань та офіційних матчів, дитячі команди (а це понад тисяча вихованців!) регулярно беруть участь у ДЮФЛ, різноманітних українських та міжнародних турнірах.

Ми прагнемо, аби всі зрозуміли одну просту істину, і хочемо більше до цього питання не повертатися: жодної конспірологічної причини невиплат нашим клубом боргів за відомими рішеннями НЕ ІСНУЄ. Надумані борги наш клуб не платить лише через те, що відповідні рішення маріонеткових судів, підконтрольних окремим діячам ФФУ, є злочинними. І якщо навіть припустити, що «Карпати» виконали б ці рішення, цей процес був би нескінченним, з’являлися б все нові й нові справи з метою знищити наш клуб. Однак покірно платити незароблені гроші за незаконними рішеннями і чекати порушення нових надуманих справ проти нашого клубу – це відвертий мазохізм і це не наш шлях. Тут також варто вкотре наголосити, що за всіма рішеннями Арбітражного суду, який став на користь позивачів (а таких рішень було два), ФК «Карпати», попри незгоду з ними по суті, справно сплатив боргові зобов’язання, адже шанує і поважає неупередженість Лозанського суду.

І проблема зовсім не у загальній сумі цих штрафів, як це теж намагаються нав’язати громадськості наші опоненти. Ця сума, за великим рахунком, некритична для бюджету клубу, однак ми радше інвестуємо ці кошти у розвиток дитячого футболу чи спрямуємо їх на допомогу українським патріотам, які воюють за нашу землю у зоні АТО, аніж віддамо у брудні руки пройдисвітів. Нам часто закидають, що, мовляв, справа про договірний матч «Металіст» - «Карпати» отримала хід після того, як наш клуб буцімто не виконав рішення КДК про виплати колишньому футболісту Володимиру Федоріву. Так от, «Карпати» не заплатили цьому гравцю ані копійки (готові у будь-який момент надати копію мирової угоди, підписання якої зініціював сам Федорів), хоч українські органи футбольного правосуддя зобов’язали наш клуб сплатити йому надумані кошти. Таку ж позицію ми займаємо і зараз – жодних незаслужених коштів від нас ніхто не отримає, і крапка.

Нині наш клуб володіє інформацією, що дехто зі стін Будинку Футболу всерйоз розраховує на те, що ми не витримаємо тиск у вигляді позбавлення турнірних очок і на знак протесту «Карпати» припинять боротьбу у чемпіонаті. Так от, якщо хтось думає, що нас залякають зняттям очок і наш клуб буде зніматися з чемпіонату, то він глибоко помиляється.

Ми відкрито і публічно протестуємо проти системи, проти корупції, проти подвійних стандартів, називаємо речі своїми іменами, і за це система хоче нас ліквідувати, бо ми їй неугодні. Проти нас ведеться системна дисциплінарна, фінансова та інформаційна війна, тобто йде планомірне цькування клубу всіма наявними методами. І знищити, по суті, намагаються не лише першу команду «Карпат», а й понад тисячу дітей, які займаються у карпатівській школі, академії та філіях, десятки збірників України різних вікових категорій (а школа «Карпат», нагадаємо, входить до трійки кращих в Україні), юніорську та молодіжну команди, клубну інфраструктуру, в яку були вкладені чималі кошти. Зрештою, вбити надії та любов сотень тисяч вболівальників «Карпат».

За нами правда та сила, ми переможемо!


ФК «КАРПАТЫ»: «КОМИТЕТ ПО ЭТИКЕ СКРЫВАЕТ РЕШЕНИЯ ПО ДЕЛУ ПОПОВ VS КОНЬКОВ»

27.10.2014

21 жовтня 2014 року ФК «Карпати» отримав листа від Комітету з етики і чесної гри за підписом його першого заступника голови п. Фоменка В.О., в якому той зробив спробу пояснити демарш Комітету, який тишком-нишком «поховав» резонансну справу щодо обвинувачень першого віце-президента ФФУ пана Попова А.В на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д.

Нагадаємо, що ФК «Карпати» ще 10 березня 2014 року офіційним листом надсилав на адресу ФФУ клопотання провести засідання Комітету з етики і чесної гри ФФУ, на якому розглянути ряд заяв на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д. від імені першого віце-президента ФФУ пана Попова А.В. та віце-президента ФФУ пана Данілова В.Б., у яких, зокрема, містилися порівняння Президента ФФУ з лівійським диктатором Каддафі, твердження про його нездорову психіку, звинувачення у авторитарних позарегламентних методах управління діяльністю Федерації. Звернення ФК «Карпати» було також поширене засобами масової інформації.

10 жовтня (минуло півроку!) «Карпати» нагадали про своє звернення членам Комітету (Sport.ua), і вже незабаром (як же спонукає до такої оперативності членів Комітету з етики надання офіційним зверненням публічної огласки!) отримали відповідь. Ми просто не маємо морального права не ознайомити з нею футбольну громадськість.



Зміст цього листа викликає у нас крайнє здивування. Видається або свідомим перекручуванням фактів, або незбагненним курйозом твердження про те, що «...ФК «Карпати» не звертався до Комітету етики і чесної гри з офіційною заявою...». Власне, у нашому листі від 10 жовтня 2014 року міститься пряме посилання на наше офіційне звернення від 10 березня 2014 року, надіслане безпосередньо усім пойменованим у ньому адресатам. Одразу ж наше звернення було опубліковане на донецькому інтернет-порталі terrikon.com,
, причому, поза нашим бажанням та впливом, оскільки названий портал аж ніяк не є інформаційним партнером ФК «Карпати» чи хоча б інформаційним джерелом, на який наш клуб може мати будь-який вплив. Тому, якщо наведена цитата листа від 21 жовтня 2014 року має означати, що наше звернення з якоїсь причини фізично не дійшло до адресатів – це, мабуть, внутрішнє питання ФФУ (і у першу чергу – Комітету з етики і чесної гри ФФУ!) з’ясувати – хто, з якою метою перехопив його, та ще й передав до опублікування на вищевказаний портал.

Втім – це не єдиний курйоз листа №2061 від 21 жовтня 2014 року. У ньому стверджується, що, нібито, факт, стосовно, якого ФК «Карпати» звертався до Комітету з етики і чесної гри «дійсно мав місце і був розглянутий на засіданні Комітету з етики і чесної гри 8 квітня 2014 року та відповідно прийняті рішення по справі». А де ж, власне, можна ознайомитися з цими рішеннями? Чи на них накладено гриф «таємно»? Чи передбачено якимись регламентними документами, і – головне – чи відповідає смислу і завданням існування Комітету з етики і чесної гри, щоб його рішення залишались нікому невідомими, а стосовно осіб, дії яких розглядались на засіданні, залишалось невідомим – винні вони чи виправдані?

Тому – рішення Комітету з етики і чесної гри, прийняті на засіданні 8 квітня 2014 року, якщо таке справді відбувалось і розглядало питання заяв у мас-медіа на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д. від імені першого віце-президента ФФУ пана Попова А.В. та віце-президента ФФУ пана Данілова В.Б., повинні бути публічно оприлюднені у найкоротший термін (а також скеровані на адресу ФК «Карпати» як заявника по даній справі), а саме:

– Які рішення Комітету з етики і чесної гри, що стосувались звинувачень Попова А.В. на адресу Конькова А.Д., були прийняті на засіданні 8 квітня 2014 року?
(цитати п. Попова А.В. – наприклад тут – Sport.ua)

І ще – варто пояснити, чому ці рішення приховувались від громадськості понад 6 місяців.


ФФУ: «ПРЕДЛАГАЕМ ОБЩЕСТВЕННОСТИ САМОЙ СДЕЛАТЬ ВЫВОДЫ»

29.10.2014

Генеральний директор «Карпат» Ігор Дедишин та прес-служба клубу продовжують публікувати безпідставні звинувачення на адресу структурних підрозділів та керівництва ФФУ.

Оперуючи винятково фактами та документами, пропонуємо громадськості самостійно зробити висновки.

1. З приводу заяви ФК «Карпати» від 23.10.2014. Прес-служба ФК «Карпати» звинуватила Будинок футболу у цілеспрямованій атаці на клуб. Борги клубу названі надуманими. Окремо робиться спроба приниження структурних підрозділів Федерації:

«Надумані борги наш клуб не платить лише через те, що відповідні рішення маріонеткових судів, підконтрольних окремим діячам ФФУ, є злочинними».

За 2 роки існування Палати з вирішення спорів (надалі – ПВС) ФФУ, цей орган розглянув близько 200 справ.

Всі рішення, що приймаються ПВС ФФУ, ґрунтуються на чітких нормах ФІФА, УЄФА та законодавства України. Найкращим мірилом професіоналізму Палати є рішення міжнародного спортивного арбітражу – CAS. Так, на рішення ПВС за 2 роки було подано всього 17 апеляцій до CAS, причому 16 з них – повністю відхилені, одна задоволена частково (незначним чином скоригована сума компенсації, присуджена Палатою одній із сторін).

Це означає лише одне: рішення Федерації були прийняті у повній відповідності до закону.

Пан Дедишин двічі за останні 2 роки звертався до CAS з апеляціями. Результат прогнозований: обидві справи програні.

Свою подальшу відмову від звернень до CAS пан Дедишин пояснює значним розміром судових витрат – близько 30 тис. євро. При цьому він «скромно» замовчує той факт, що суд у Лозанні присуджує компенсацію всіх судових витрат за рахунок сторони, що програла.

Варто відзначити, що Палата з вирішення спорів неодноразово йшла назустріч клубу, виносила попередження і відтерміновувала законні санкції для ФК «Карпати». Натомість, за останні два роки з 9-ти рішень Палати клуб виконав лише два!

То де правда?

 

 

 

2. Щодо наклепу. За агресивну, неетичну, некоректну поведінку по відношенню до арбітра С. Бойка Ігор Дедишин, згідно рішення КДК ФФУ, має персональну заборгованість перед Федерацією футболу України у розмірі 50 000 грн. Клуб має несплачених штрафів за недисципліновану поведінку власних вболівальників на суму 130 000 грн. Окрім того, починаючи з кінця сезону 2013/2014 рр. і по сьогоднішній день, ФК «Карпати» перестав сплачувати внески за арбітраж. Зараз заборгованість за проведення матчів дорівнює 957 600 грн. Сукупна фактична заборгованість «Карпат» тільки перед ФФУ становить 1 137 600 грн.!

Сам Дедишин ніяк цей борг не коментує. Сума боргу продовжує накопичуватися.

 

3. Щодо заборгованостей перед співробітниками. Ще перед початком сезону 2014/2015 рр., під час засідання Атестаційного комітету ФФУ (за особистої присутності Ігоря Дедишина), були встановлені та повністю підтверджені клубом заборгованості перед сімома футболістами. Найбільші з них - перед Артемом Федецьким (986 678 грн.) та Крістобалем (596 885 євро). Дедишин ці заборгованості не визнавав і знову публічно нарікав на органи футбольного правосуддя:

«Ми не будемо платити ці гроші, тому що прийняте рішення незаконне і ангажоване. Я впевнений, що там присутні корупційні та політичні складові.»

Sport.ua

Хоча листи до ФФУ свідчать про те, що борги є і Дедишин(!) просить знайти способи врегулювання проблеми. У листі до Федерації футболу України від 15 квітня 2014 р. Ігор Дедишин висловлює пропозицію щодо укладання угод з футболістами, перед якими є заборгованість:

«Основним запропонованим принципом для імплементації до таких угод має бути можливість надання клубу суттєвої розстрочки з виплатою одночасно з укладенням угоди лише частини заборгованості (10% від загальної суми передбаченої виплати), з перенесенням її основної суми на період від липня 2014 року, оскільки перспектива поступового погашення заборгованості є реальною лише з початком нового бюджетного періоду (чемпіонату 2014/2015)».

Таким чином, ще тоді керівництво «Карпат» визнавало заборгованості перед гравцями, які і досі не погасило. Але наступна частина звернення була написана вже мовою ультиматумів:

«При цьому, ФК «Карпати» акцентує увагу заявників, що небажання досягнення компромісу може поставити під сумнів подальше функціонування клубу в організованому футболі як таке, що, в свою чергу, не лише не принесе користі українському футболу, але і призведе до ситуації, в якій погашення заборгованостей заявниками не буде можливим взагалі ніколи».

 

Продовжуючи прострочувати виплати, клуб надіслав на адресу голови атестаційного комітету І. Гатаулліна ще два листи від 6 та 19 червня, відповідно (за підписом Дедишина).

Генеральний директор «Карпат» в черговий раз просив про відстрочення заборгованості до моменту прийняття клубного бюджету 2014/2015 років, аргументуючи це тим, що у бюджет 2013/2014 рр. відповідні витрати не були включені. Але ж штрафи і дисциплінарні стягнення це лише мізерна частина боргу. Основний – заборгованість саме по заробітним платам. Постає питання: чому ФК «Карпати» не заклав у бюджет заробітні плати гравців?

Разом з тим, Дедишин в обох власноруч підписаних листах пообіцяв дотримуватись рішень ФФУ і особисто дякував за розуміння Ігорю Гатаулліну:

«Незалежно від будь-яких рішень, що будуть в подальшому прийняті атестаційним підрозділом ФФУ, ФК «Карпати» вдячні Комітету та особисто Вам за конструктивну позицію і терпіння при розв’язанні нашим клубом існуючих проблем.

Зобов’язуємось і надалі докласти максимум зусиль та невідкладно інформувати атестаційний підрозділ щодо динаміки вирішення вищевказаних питань».

 

 

 

Більше того, у адресованій Прем'єр-лізі Декларації від 21 липня 2014 р. Дедишин підписується під наступним:
«Клуб визнає, як юридично обов’язкові, й зобов’язується дотримуватись Статутів, регламентуючих документів і рішень ФІФА, УЄФА, ФФУ й ПЛУ, а також визнавати юрисдикцію Спортивного арбітражного суду (CAS) в місті Лозанна, Швейцарія, у відповідності з положенням статей 59-63 Статуту ФІФА».

Те саме зазначено у статті 2 Кодексу етики та чесної гри ФФУ:

«2. Регламент поведінки

Члени ФФУ: регіональні федерації, спортивні товариства, Професіональна футбольна ліга, асоціації, клуби, їх офіційні особи і команди, футболісти, арбітри, делегати ФФУ та фахівці з футболу – наголошують, що зможуть більш успішно співпрацювати на благо футболу за умови дотримання законодавства, статутних і регламентних норм ФІФА, УЄФА та ФФУ, виконання своїх обов’язків з чистою совістю, відкритим серцем і шаною один до одного.» 

Зараз, з плином часу, можна стверджувати, що Ігор Дедишин не діє ні за прописаними у статутних документах ФФУ, ні за закріпленими у власній декларації нормами. Жодні зобов’язання перед ФФУ (тотожні передбаченим нормами ФІФА та УЄФА) клубом виконані не були. Підкреслюємо, з 9 останніх рішень Палати з вирішення спорів иконано лише два. До того ж, на сьогодні існує борг, згідно рішень КДК ФФУ, у розмірі більше мільйона гривень, який продовжує накопичуватись.

Всі прохання «Карпат» щодо відстрочки по виплатам гравцям спирались «на важку ситуацію із фінансуванням в українському футболі». Разом із тим, у своїх зверненнях Дедишин запевняв, що стабільності клубного бюджету нібито нічого не загрожує.

 

В одному з останніх звернень «Карпат» взагалі зазначено, що проблема по виплатах взагалі не у грошах(!):

«І проблема зовсім не у загальній сумі цих штрафів, як це теж намагаються нав’язати громадськості наші опоненти. Ця сума, за великим рахунком, некритична для бюджету клубу, однак ми радше інвестуємо ці кошти у розвиток дитячого футболу чи спрямуємо їх на допомогу українським патріотам, які воюють за нашу землю у зоні АТО, аніж віддамо у брудні руки пройдисвітів».

Sport.ua

Подив викликає те, що подібне звучить від імені клубу, який висловлював небажання витрачати кошти на міжнародні суди, а генеральний директор якого запевняв в ефірі одного з телеканалів, що гравці «Карпат», всі як один, отримують зарплатню у розмірі 5 тисяч гривень на місяць. Це лише в черговий раз підтверджує, що всі дії Дедишина спрямовані лише на генерування образливих тез щодо Федерації, а не на конструктив заради клубу.

4. Позиція Федерації. Поведінка Ігоря Дедишина останнім часом викликає багато питань. Пусті заяви, як ви бачите, абсолютно не відповідають фактам, які у повній мірі відображені вище з наведенням відповідних цитат і документів. Окрім телевізійних коментарів Дедишина, його підпис стоїть під кожним зверненням до ФФУ. Генеральний директор «Карпат» повністю ототожнив себе із ФК «Карпати», що не зовсім так. Адже «Карпати» - це клуб зі славетною історією і величезною армією вболівальників. При цьому Федерація, керуючись винятково буквою закону під час прийняття відповідних рішень, йде на безпрецедентні кроки, наражаючи себе на ризик. Вже другий сезон «Карпати» поспіль отримують ліцензію у виключному порядку, маючи старі, і накопичуючи нові борги. А останнім часом, Ігор Дедишин демонструє повну зневагу як до Федерації, так і до УЄФА та ФІФА, намагаючись зняти із себе будь-які зобов’язання, перестаючи платити бодай за арбітраж матчів, і роблячи клуб, по суті, частково дотаційним за рахунок Федерації. І що головне – Дедишин по сьогодні відмовляється від сплати боргів. Що ж до звинувачень на адресу ФФУ, то жодних доказів або документів навіть після запиту Комітету з етики та чесної гри Дедишин так і не надав!

Генеральний директор клубу, використовуючи абсолютно безпідставні звинувачення на адресу національної асоціації щодо упередженості стосовно «Карпат», паралельно сам веде клуб до прірви, порушуючи регламентні норми ФФУ, ФIФА та УЄФА та українське законодавство.

По материалам ФФУ и ФК Карпаты

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 0
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Timur27
Блин реально редактора обьясните в кратце что и как! А то вроде никто не дочитывает)))
South1982
многа букафф
avokado11
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Fletch_64
ФФУ, то ГДЕ ответы на то, КАК был разрешен спор между Коньковым и Поповым?!!!
Упоминались (в письме ФФУ - ФК Карпаты от якобы ответы СМИ по этому вопросу, но если бы они были - гугл и сейчас бы их предоставил по первому клику!... А я вот не помню, и врядли кто припомнит! Бо их не было. А если бы были, это было бы столь "ярко", что НЕ МОГЛО бы не запомниться!

Зато помним, как Коньков до последних часов перед финалом Кубка пытался устроить его проведение БЕЗ зрителей!!! И лишь "майдан" болельщиков под стенами Дома Футбола "вдруг"
сделал его покладистым в этом вопросе!..
Нет и ответов по аудиту, по зарплатам и штатному расписанию ФФУ, требования о чем подымали Карпаты... Отписка в "наступательном" стиле, а не "ответы".
Сколько еще будет земля носить этого Коня педального, этого Попа Гапона футбольного, и примкнувшим к ним стадным чувством Гатаулиных, Кочетовых и прочая?!... Баки мусорные пора для них подгонять, и в них окунать этих персонажей... половина которых из "мусоров" и вышли!
ПС. А отмена из-за выборов тура так и попахивает желанием "не омрачать" рЫгоанальную ауру "Хутин Пуйло!" и национально-патриотическими скандированиями. Потому шта Конь помнит, чей он ставленник, из чьей кормушки прикармливался, хотя и "свои" порядки в ФФУ завел -- в виде мясных-колбасных витрин в Доме Футбола.
solova63
тоже интересно, хоть кто-нибудь дочитал до конца?
Dron
Лучше бы ФФУ отправило в УЕФА столько бумажек про участие крымских клубов в кубке и чемпионате россии.
Как со своими - они герои, а как с оккупантами - язык в ж...пу)
M-E-S-S-E-R
"Бухгалтерська справка" - це шедевр!... Був бы цей документ з ФК Шахтар чи навіть ФК Динамо - півбіди... а в славетному місті Лева так знущатися з української мови?!... Димінський рИгіонол, воно зрозуміло, а ось діловодів, прес-аташе, бухгалтерів та ін. можна було б з місцевих набрати.... шановні працівники ФК Карпати, "справка" - те, що знаходиться по праву руку, мабуть... а те, що ви мали на увазі, звучить як "ДОВІДКА"... з непрофесіоналізму бюрократичного виростає непрофесіоналізм футбольний. Хоча кому, як не "Карпатам" про нього знати?..
yazva14
Все зроблено по-украёнски - ни хрена не понятно!!!!
DmutroVDM
Я так поняв під лозунгом фк карпати дальше забирається земля тіпа під стадіони але в хороших місцях.... а що ж птім нескладно поміняти цільове призначення кароче нема карпат є тупо фуфло... краще б з 3-х західних клубів зробили 1-х але конкурентно спороможний...
Fredee
И кто же это ВСЕ будет читать? )))
Давайте лучше в двух словах. Ну или место с которого начинается "ответ ФФУ". ))