Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1107
0

Сергей СОЛДАТОВ: Микроклимат позволяет добиваться результата

Наставник «Оболонь-Бровар» - о выступлениях своей команды в чемпионате

Сергей СОЛДАТОВ: Микроклимат позволяет добиваться результата
Головний тренер «Оболоні-Бровара» — про вражаючу переможну серію «пивоварів», Артема Фаворова та майбутню гру проти «Шахтаря-3».
 
Столичні «Броварі» не припиняють дивувати прихильників цього сезону. Команда Сергія Солдатова перемагає вже у семи матчах поспіль, демонструючи при цьому не тільки хороший рівень гри, а й найголовніше у футболі — характер і бажання самоутвердитися. Ще минулого сезону кияни дивно втрачали важливі очки, не реалізовуючи в багатьох матчах суперголеві нагоди. Тепер же команду просто не впізнати. Ми вирішили поспілкуватись із головним наставником оболонців Сергієм Солдатовим, який пояснив, у чому насправді криється секрет успіху його підопічних цього сезону.
 
— Сергію Вікторовичу, розкажіть, за рахунок чого вашій команді вдається демонструвати таку вражаючу переможну серію?
— Навіть тяжко так одразу відповісти на ваше запитання. Напевне, це є результатом того, що всі наші хлопці виконали дуже великий обсяг роботи, особливо на тренуваннях. У деяких компонентах гри ми вже краще зігралися, десь, нарешті, поталанило, однак найголовнішим чинником я би назвав саме наш колектив. Саме він має найбільший вплив на ті результати, які ми здобуваємо в останніх протистояннях. Цей мікроклімат у команді дозволяє добиватися будь-яких результатів.
 
— Можливо, ці результати говорять і про те, що ваші футболісти вже переросли рівень другої ліги?
— Скажу відверто — поки що говорити про це зарано. Якщо вийдуть до першої ліги — значить справді переросли. А то ще зазнаються хлопці, а нам хвилюватися не можна в жодному випадку — маємо попереду дуже важливі чотири гри перед паузою у чемпіонаті.
 
— У чому ваша команда додала найбільше в останніх матчах? Чого раніше не вистачало?
— Скоріше за все, тут потрібно говорити про реалізацію — ми нарешті стали забивати й використовувати свої голеві нагоди ефективніше. Але знову ж таки, використовуємо не на 100 відсотків, а на 50. Порівняно з минулим роком — нам цього вистачає. Знову ж таки, у футболістів з’явилась упевненість у власних силах, а звідси — й зіграність колективу. Також важливий у цьому сенсі є й вищезгаданий колективізм команди — всі хлопці дуже добре потоваришували один із одним. Я вважаю, що це величезна гарантія успіху в нашій справі.
 
— Попри все, ви, як тренер, бачите, що ще є над чим працювати…
— Однозначно! Завжди є над чим працювати, без сумніву. Скажу навіть більше: якщо немає над чим працювати, тоді можна завершувати.
 
— Не можу не запитати про одного з лідерів «Оболоні-Бровара» — Артема Фаворова. Він багато забиває в останніх матчах, але сам Артем хлопець доволі скромний і лідером себе не вважає. Як на вашу думку?
— Моя особиста думка — він цілком заслужено забиває ці м’ячі в останніх наших матчах, адже він і працює, і ставиться до справи дуже серйозно. Те, що він доволі скромний хлопець у житті, це — цілковита правда, а ось на футбольному полі в нього є спортивна злість і кураж, що однозначно йому допомагає добиватися таких результатів. Одне слово, у нього є характер — це найважливіше для футболіста. Переконаний, Артем має вирости у хорошого гравця.
 
— Попереду домашня гра із «Шахтарем-3». Чи можна сказати, що «гірники» є одними з найнезручніших для вас суперників у чемпіонаті?
— Так, думаю, можна. Із іншого боку, не те щоб один із найнезручніших, а один із найагресивніших у футбольному плані суперників. «Гірники» є дуже швидкісною командою, амбіційним молодим колективом, гравці якого хочуть довести, що вони можуть потрапити до першої команди й бути в усіх на виду. Саме тому ми розцінюємо їх як одного з найсерйозніших наших суперників у першості. Ми не просто так утратили з ними залікові бали в матчі першого кола (тоді була зафіксована результативна нічия — 2:2. — В. Б.). Те ж саме стосується й «Енергії» з Нової Каховки, яка також для нас незручний суперник.
 
— Скажіть, на вашу команду психологічно впливатиме той факт, що ваш конкурент — «Черкаський Дніп­ро» — вже виграв матч цього туру й піднявся на перше місце?
— Ні, давити це аж ніяк не буде, тому що ми чужі очки не рахуємо. Для нас найголовніше — це перемагати в кожному нашому матчі. Це вже потім ми будемо рахувати свої залікові бали.
 
— Тобто зупинятися на досягнутому «Бровар» не збирається…
— Дай Бог, аби так усе й продов­жувалось, але ж ви знаєте, що у футболі можливо все. Але дуже хотілося, щоби не цього сезону. Ми готові продуктивно працювати й надалі, виграючи матчі, та, найголовніше, тішити вірних уболівальників.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

ВИДЕО. Кепа помог Лунину? Испанец дал совет Андрею в матче против Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 10:27 1
ВИДЕО. Кепа помог Лунину? Испанец дал совет Андрею в матче против Ман Сити

Украинский голкипер отразил два пенальти в послематчевой серии

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.