Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 12 октября 2014, 18:03
1909
0

Андрей ПЯТОВ: «Хотим, чтоб на улицах страны был праздник»

Вратарь сборной Украины о грядущей игре отбора к Евро-2016 с Македонией

| Обновлено 12 октября 2014, 18:03
1909
0
Андрей ПЯТОВ: «Хотим, чтоб на улицах страны был праздник»

Воротар національної збірної України Андрій Пятов поділився причинами невдачі команди на старті відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року та висловив упевненість, що вболівальники гідно підтримуватимуть збірну у майбутній зустрічі із командою Македонії у Львові.

- Ви прибули на навчально-тренувальний збір національної команди, вже напевно встигли поспілкуватися один з одним. З яким настроєм всі приїхали у збірну?
- Настрій - хороший. Нам ще належить розбір минулої гри зі збірною Словаччини. А так, у збірну завжди приїжджаєш із хорошим настроєм. Як на свято!

- У 2014 році команда не мала достатньо можливостей збиратися для підготовки до матчів. Вже встигли скучити за збірною?
- Я завжди сумую за хлопцями. Ми граємо у різних клубах, а в збірній у нас з'являється можливість поспілкуватися, попрацювати на тренуваннях.

- Чи обговорюєте різні питання клубного футболу, коли збираєтеся у збірній?
- Звичайно, можемо поговорити про клубні справи. Тим більше, з огляду на нинішню важку ситуацію в країні. Є певні переживання. Хтось може поділитися якимись особистими справами.

- Як вважаєте, в чому причина невдалого старту збірної України у відборі чемпіонату Європи 2016 року?
- Що тут говорити: ми не забили гол, а нам забили. Виграє той, хто забиває більше м’ячів. Але нічого страшного не сталося. Наша справа - виходити на поле і грати на перемогу.

- А що сталося в останні хвилини матчу, коли Ви підключилися до розіграшу кутового біля воріт збірної Словаччини та забили гол, який арбітр не зарахував?
- Вже немає сенсу про це говорити, гол був чистий. У мене не було наміру грати у воротаря, я грав у м'яч. Але суддя прийняв своє рішення, яке мене відверто здивувало. Тим більше, що арбітр - шотландець. У тамтешньому чемпіонаті завжди віталася безкомпромісна боротьба. На жаль, вже нічого не зміниш.

- А раніше протягом своєї футбольної кар'єри Ви забивали голи?
- Ні. Я вважаю, кожен має займатися своєю справою. Бажано, щоб не доходило до таких моментів у грі.

- Як Ви, у цілому, прокоментуєте суперників збірної України по кваліфікаційній групі ЧЄ-2016?
- У нас рівна група. Є явний фаворит - збірна Іспанії. Відразу чотири команди претендують на вихід до фінальної частину турніру. І навіть Люксембург не можна скидати з рахунків, враховуючи їх нічию у першому матчі із білорусами. Конкретніше про суперників можна буде говорити вже після закінчення групового етапу змагань.

- Дещо змінився формат проведення фінальної частини чемпіонату Європи. У 2016 році у Франції за головний трофей боротимуться не 16, а 24 європейські збірні. Як вважаєте, збільшення кількості учасників - хороша новина для збірної України?
- З'являється більше шансів зіграти на континентальній першості. Особливо у тих ситуаціях, коли раніше виходили всього одна-дві команди з групи. Думаю, це корисне нововведення. З'являється додаткова мотивація у футболістів. Вважаю, що до останнього туру буде запекла боротьба за путівки на Євро-2016.

- Що Ви знаєте про майбутнього суперника збірної України - команду Македонії? Знаєте кого-небудь із гравців?
- Ми колись грали з македонцями, дивився ті матчі. Але з тих пір багато чого змінилося у таборі обох збірних, тому поки складно відповісти на це питання. Будемо черпати інформацію у тренерського штабу збірної. Знаю Йована Маркоскі: він серб за національністю, але жив у Македонії.

- Матч зі збірною Македонії пройде на «Арені Львів», який для Вас, як футболіста «Шахтаря», вже напевно став майже рідним. Як Вам атмосфера львівського стадіону?
- Усі знають, яка підтримка у збірної у Львові. Для збірної Львів - одне з найкращих міст. На 100% впевнений, що там все буде на вищому рівні. Вболівальники будуть підтримувати збірну усім серцем.

- Як вважаєте, добре, що збірна України грає офіційні матчі у різних містах?
- Звичайно. Люди отримують позитивні емоції, враховуючи складну ситуацію у країні. Наша команда дуже хоче продемонструвати таку гру, яка подарує вболівальникам позитивні емоції. Будемо добре грати - люди будуть щасливі. Хочемо добитися позитивного результату, щоб на вулицях країни було свято, якого зараз дуже не вистачає.

- Ви живете у Києві, граєте матчі у складі «Шахтаря» у Львові. Наскільки Ви вже звикли до такої ситуації, коли доводиться перебувати стільки часу далеко від дому?
- Я дуже сумую за Донецьком! Ми - футболісти, звикли бути у роз'їздах. Але нашим родинам зараз дуже важко. Мої дружина і діти скучають за домівкою. Дуже хочемо повернутися у Донецьк, щоб все скоріше нормалізувалося, щоб сторони конфлікту знайшли взаєморозуміння і прибрали зброю. Необхідно любов до Батьківщини показувати справою, а не за допомогою зброї. Це особисто моя точка зору!

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.