Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 12 октября 2014, 22:00
11895
29

Михаил ФОМЕНКО: «На ребят давило поражение от словаков»

Накануне матча против Македонии наставник сборной Украины пообщался с прессой

| Обновлено 12 октября 2014, 22:00
11895
29
Михаил ФОМЕНКО: «На ребят давило поражение от словаков»
Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко дав передматчеву прес-конференцію напередодні матчу відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року зі збірною Македонії, який відбудеться 12 жовтня на «Арені Львів» у Львові.
 
- Михайле Івановичу, що Ви можете сказати про наступного суперника збірної України у кваліфікації ЧЄ-2016 - команду Македонії?
- Збірна Македонії нічим не відрізняється від представників колишньої Югославії. У них добре йдуть гравці у боротьбу, це досить агресивна команда. Вони пресингують своїх суперників, намагаються якомога більше відбирати м'ячі у середній лінії. Команда створює небезпечні контратаки, там є хороші виконавці. Мені, напевно, слід вибачитися перед Люксембургом, враховуючи той факт, що я відніс їх до аутсайдерів групи перед стартом кваліфікації. Але час показав, що вони теж можуть попсувати усім нерви. Македонці ставлять завдання виходу з групи до фінальної частини континентальної першості. Тому у нас дуже непроста група.
 
- А що Ви можете сказати про збірну Іспанії? Все-таки екс-чемпіони світу позавчора програли на виїзді Словаччині...
- Сюрпризи завжди були, є і будуть. Невдача на чемпіонаті світу змушує іспанців перебудовуватися. Не буває так, що все йде по накатаній у футболі. Тим паче, їх можна зрозуміти після першої перемоги у нинішньому відборі, яку вони здобули з великим рахунком. Мотивація, напевно, у них підкачала на матч із словаками. Але вони були, є і будуть серед лідерів європейського футболу.
 
- У другому таймі матчу зі збірною Білорусі Ви довірили місце на полі дебютантам Пилипу Будківському та Сергію Сидорчуку. Чи залишились Ви задоволеним їх діями на полі?
- Один допоміг відзначитися центральному захиснику білоруської команди, який забив у власні ворота, а другий відзначився голом. Те, що вони виконували на футбольному полі, не могло не вдовольнити ні тренерський штаб, ні їх партнерів по команді. Вони ж не випадково отримали виклик до збірної. Футболісти досягають певного необхідного рівня і отримують запрошення до національної команди. Вони просто добре виконали свою роботу.
 
- У якому психологічному стані підходять гравці української збірної до матчу із македонцями? Чи є травмовані напередодні цієї гри?
- Майбутня гра буде відрізнятися від попередньої. Все-таки матч чемпіонату України «Динамо» - «Шахтар» дуже багато забрав функціональних і емоційних сил у футболістів. За короткий час складно було відновитися. Плюс невдача у грі зі словаками на початку відбору Євро-2016. Це усе тиснуло на хлопців. Тому ми були у різних позиціях із білорусами. У Росії, де виступають багато білоруських футболістів, була пауза після єврокубкових матчів. Призупинився внутрішній чемпіонат, щоб дати час футболістам на підготовку до матчів збірної. У них була перевага у цьому плані. Наразі ж суперник зіграв у той же день, що і ми, має дві доби на відновлення та високу мотивацію. Потрібно все врахувати і намагатися видати хороший футбол.

ФФУ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sem Zell
какие словаки?! при чем тут словаки?!
Фоменко исчерпал себя.
вместо Зозули Кравца. или вместе.
против белорусов с одним Зозулей - это цирк!
хотя бы в 2 нападающих играл бы!
Эдмар что делает в сборной? по старой дружбе попал?
все же видят что ДК щас на ходу!
ставь Кравца, Сидорчука!
NameVetal
Фоменко не даёт интервью на украинском языке. Хочу увидеть/прочитать на языке оригинала.Не из любви к какому либо из языков, просто хочу факты, а не перевод.
scooterok
Потом это сказывается на результатах сборной к сожалению!(
Footballboy
Плюс невдача у грі зі словаками на початку відбору Євро-2016. Це усе тиснуло на хлопців.
-------------------------------------------------------
Мож хлопцям уже пора на пенсию тада, ослабели, не выдерживают давления?
sergrom70
Македония нам, как говорится "По зубам", однако не вигрыш завтра почти лишает Украину шансов на
1-е или 2-е место. Верю, что ниже 3-го не опустимся. Стыковые матчи это не наше.
victorpolo
Да что вы негодуете все? Фоменко всегда был скромен и сдержан! Я уважаю таких людей больше , чем моуриньев всяких, которые ради пиара готовы из шкуры вылезть...
И что вы все критикуете игру сборной в Беларуси? посмотрите соотношение во владении мячом?! и это на выезде! 61-39, кажется... в пользу Украины! А то , что ребята были уставшими - уже 100 раз всем объяснили! Жду с нетерпением завтрашнего вечера и активного футбола! Буду всей душой поддерживать наших игроков!
ppYu74
По составу к Фоменко огромные вопросы. Украина сильная команда по подбору футболистов - сильней Словаков по любому . Тонем в своей не вере и в своей предвзятости и необъективности.
ppYu74
пустобрех
SV_7
Фоменко на вихід!
scooterok
Вчера видели Коноплянку с Зозулей ... в стельку (
Печально...
Bandera.Lviv
замість едмара - СИДОРЧУК
запас замість гуменюка КРАВЕЦЬ
УДАЧІ! З БОГОМ!
Валерий Литвиненко
Ничего не поделаешь такой у нас менталитет как бы чего не вышло вот и выбираем защитную тактику а атакуем только Сан-Марино или Андорру Фоменко всегда боялся играть в два нападающих
andre_lui
Нормальный комментарий. Все по делу. Желаю сборной удачи !!!
serg822010
Tyler, 11.10.2014 17:14
согласен на счет Эдмара,Ротань много на команду наработал?
hammurapi77
кажется у Фоменка уже начался маразм..интересно что он еще придумает, особенно если не выиграет у Македонии
ivanvanek
водичка, водичка і ще раз водичка. Для чого проводити такі нудні прес-конференції? То що я прочитав можна було придумати наперед
hammurapi77
надоели эти отмазки...кучу давиловок нашел...чтобы ты делал в Бразилии где каждая игра на грани изнеможения
Tyler
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mr.Teash
Я думаю, поражение испанцев от словаков на ребят стало давить ещё больше... Включайте мозг, пан Фоменко, ибо в запасе у вас лишних «жизней» уже не осталось... Хватит бздеть новых решений!.. В том числе и по игрокам...
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил