Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 октября 2014, 17:32
1889
0

Роман БОЛЬШАКОВ: «Поддержим семью погибшего вратаря»

Генеральный директор «Авангарда» - о восстановлении функционирования футбола в городе

| Обновлено 10 октября 2014, 17:32
1889
0
Роман БОЛЬШАКОВ: «Поддержим семью погибшего вратаря»
— Романе Олександровичу, відомо, що на початку жовтня відбулася тристороння зустріч у Краматорську. Який її підсумок?
— Головна мета зібрання — показати нашому спонсору Максиму Вікторовичу Єфимову, що футбол потрібний місцевим мешканцям. До того ж, уболівальники всіляко підтримують нас фізично та морально. Багато людей допомагало під час ремонтних робіт на стадіоні. Водночас люди мали змогу звернутися із запитаннями до нашого інвестора.
 
Також порушили тему щодо створення місцевої федерації футболу. На жаль, її колишній очільник зараз незрозуміло де, тож нині вона не функціонує. Відтак прагнемо створити орган, який відкрито працюватиме, а не лише значитиметься на паперах, а голова бігатиме та збиратиме гроші на бозна-що. Далі: організувати змагання на вищому рівні як дитячого футболу, так і дорослого; встановити відповідальність людей, які плануватимуть турніри на рік, їх організовуватимуть, шукатимуть гроші та ресурси для цього; надати на пільгових умовах відремонтований стадіон, штучне поле та створити базу для розвитку дитячо-юнацького футболу. Це все потрібно для того, щоби «Авангард» принаймні на 70 відсотків формувався з місцевих хлопців, яким рідні слова Краматорськ і «Авангард», які за будь-яких умов боротимуться за позитивний результат, а не гратимуть винятково за гроші.
 
— Напередодні виборів насторожують слова підтримки. Відновлення «Авангарду», часом, не політ­акція Єфимова?
— Скажу, що політичного підґрунтя шукати не варто. Нагадаю, що Максим Вікторович виділяв кошти на клуб, починаючи з тих часів, як ми вийшли в другу лігу, — три роки тому. Раніше теж були вибори, але в депутати він не йшов, а з його рахунку перераховувалися чималі суми. Просто так співпало, що, з одного боку, починаються вибори, а з іншого — пот­рібно вирішити, буде клуб чи ні? Пот­рібно розуміти, що такими справами варто займатися завчасно: шукати гравців, планувати, де їх зібрати, як їх готувати тощо.
 
— Чи є для цього інфраструктура? Та чи повернуться колишні тренери та гравці?
— Тренерський штаб залишається. У першу чергу, запрошуватимемо тих фахівців, які працювали до цього. Теж саме стосується футболістів: запросимо гравців, які не знайшли команду, та тих, кого не влаштовує нинішнє місце роботи. Це все — попередні плани, адже в когось є чинні контракти, хтось просто не захоче повертатися. Зрештою, побачимо, як усе складеться.
 
Щодо нашої інфраструктури: вона жодним чином не зруйнована. За газоном на центральному стадіоні стежили: поливали, стригли, берегли. Тепер іще повністю відремонтували стадіон заводу НКМЗ, відтак на фінансових умовах зможемо його використовувати для тренувань. У цьому плані стало легше.
 
— Оця команда зможе зразу влитись у професіональний футбол?
— Нагадаю, що Центральною Радою ПФЛ було ухвалено, щоби ми та свердловський «Шахтар» призупинили членство в ПФЛ, а за рік мали змогу продовжити виступи в тих чемпіонатах, у яких були до цього. Ми саме так хотіли, і нам пішли назустріч. «Авангард» розпався не через нашу ініціативу, а через обставини, тому хочемо повернутись у першу лігу. Могли ж піти шляхом алчевської «Сталі», проте не розумію їхню мотивацію: навіщо грати в інших містах, коли тебе не бачить рідний вболівальник? Отож прагнемо виступати саме в Краматорську, втім, усе залежатиме від ситуації в регіоні.
 
— Чи прокоментуєте ситуацію щодо загибелі Степана Чубенка — воротаря молодіжного складу «Авангарду»?
— Цей хлопець справді виступав на першість області за нашу команду. Знаю, що він зник іще 23 червня на вокзалі в Донецьку. Недавно мені зателефонували хлопці, повідомили, що знайшли його тіло під Макіївкою. Там його по одягу ідентифікувала мати: зовнішньо його не можна було розпізнати, адже його поховали ще в червні. За останньою інформацією: тіло буде направлено на експертизу ДНК у Ростовську область. Лише після цього ухвалять рішення, коли передати тіло батькам, щоб поховати. Більше мені нічого не відомо. Підтримка сім’ї з боку ФК? Однозначно.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 3
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 24 апреля
Футбол | 24 апреля 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 24 апреля

Важные события во всех видах спорта совместно от Sport.ua и GGBET

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.