Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 06 октября 2014, 21:49
7567
15

Михаил ФОМЕНКО: «Просим игроков быть готовыми на 100%»

Главный тренер сборной Украины о ближайших матчах национальной команды

| Обновлено 06 октября 2014, 21:49
7567
15
Михаил ФОМЕНКО: «Просим игроков быть готовыми на 100%»

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко поспілкувався із представниками мас-медіа напередодні матчів відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року зі збірними Білорусі та Македонії.

- Михайле Івановичу, чи не з’явилося у Вас бажання після матчу київського «Динамо» із донецьким «Шахтарем» викликати до складу збірної форварда Артема Кравця?
- Для нас, у першу чергу, потрібне підтвердження майстерності гравця - стабільність. Якщо Кравець  буде і надалі так виступати – без проблем. Ми ніколи не закриваємо дверей ні перед ким з футболістів.

- До матчу між «Динамо» та «Шахтарем» у ЗМІ була інформація, нібито Ви були за перенесення цієї гри на пізніший термін. Чи зіткнулися Ви з проблемами, яких побоювалися?
- Я завжди казав, що необхідно слухати, у першу чергу, керманичів клубів. Це повинно йти від них, а не від нас. Зараз буде гра зі збірною Білорусі, там грають велика кількість футболістів, що виступають у російській Прем’єр-лізі. Після єврокубків там не було ніяких внутрішніх матчів, тому максимальна увага була направлена на підготовку збірної. У нас же відбулися матчі чемпіонату, багато гравців збірної вчора грали на «Олімпійському». Тому ми перебуватимемо із білорусами в різних умовах. Ви бачили, скільки було віддано фізичних сил та емоцій у вчорашньому протистоянні українських топ-клубів. Це швидко не відновлюється. Ми вже зіткнулися із подібним після домашньої перемоги над збірною Франції у плей-офф ЧС-2014. Складно відновити гравців у такий короткий термін. Так само складно було після матчу з Польщею - перед грою з Молдовою. Але, маючи вже досвід, доводимо це до хлопців. Просимо, щоб за рахунок характеру вони залишали позаду негативні емоції і були готові до гри з Білорусі на 100 та більше відсотків.

- Ви сподівалися, що футболісти приїдуть до збірної без травм… Чи здійснилися Ваші надії?
- Не зовсім. Рибка приїхав до розташування збірної і вже поїхав. Селезньов також приїхав і поїхав. Дай Бог, щоб більше ніхто не повертався до клубів. У Рибки – проблеми з голеностопом, а у Селезньова – надрив привідного м’язу. Треба буде з'ясовувати причину цієї травми, оскільки це вже третій рецидив для гравця. Потрібно проводити більш глибокі дослідження у клубі з цього приводу.

- Чи не вважаєте Ви, що після учорашнього матчу «Динамо» і «Шахтаря» між гравцями цих клубів, ймовірно, можуть бути конфлікти. Чи Ви думаєте, що цього вдасться уникнути у збірній?
- Тренувальні збори завжди починаються з того, що люди зустрічаються і розмовляють між собою. Та гра вже закінчилася. Як у нас може бути хороша команда, якщо вона не буде сім'єю? Інакше вона не досягне успіху на полі.

- Чи будете Ви викликати нових гравців замість травмованих Рибки та Селезньова? І кого Ви думаєте загравати у захисті у матчі із білоруською командою?
- Безумовно, будемо викликати інших виконавців замість травмованих гравців. Тренер воротарів Сивуха розбиратиме питання заміни Рибки. Завтра-післязавтра тренерський штаб викличе футболістів на зміну тим, хто отримав пошкодження перед збором національної команди. По складу ми визначимося за підсумками двох днів роботи та індивідуальних бесід. Як завжди, ми будемо відштовхуватися від суперника.

- Які у Вас враження від майбутнього суперника – збірної Білорусі?
- Білорусь - один з колективів, який поставив завдання виходу у фінальну частину Євро-2016. Ми помилилися, сказавши, що є дві команди, які стоять особняком у нашій відбірковій групі - Іспанія і Ліхтенштейн. Але, як усі побачили, Ліхтенштейн теж може нав'язати боротьбу. Перед нами теж стоїть завдання виходу на континентальну першість. Тому це буде зустріч двох суперників, перед якими стоять подібні завдання.

- Зігравши у Білорусі, збірна полетить до Львова, де зіграє з Македонією. Виходить, що у збірної є всього один повноцінний тренувальний день? Наскільки непокоїть Вас такий щільний графік?
- У такому режимі грає вся Європа. Практично всі наші збірники грають в єврокубках. Не думаю, що для хлопців це стане новиною. Думаю, що цього часу достатньо, щоб відновитися. Тим більше ми не є новачками один для одного.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram
Футбол | 19 апреля 2024, 21:36 5
Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram

После суперсерии пенальти у Андрея уже 2,6+ миллиона подписчиков

ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча
Футбол | 19 апреля 2024, 20:58 98
ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча

Зубков получил наказание за грубую игру

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
SprutGrigoriy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lviv-999
Фоменко почав чудити по чорному як можна не визвати в збірну найкращого напа чемпіонату Кравця який реально сам може створити момент і викликати деревяних Гоменюка і Будківського!!!!Якщо збірна провалить матчі то треба гнати в шию не питаючись бо дід зовсім зазвіздився!!!
lviv-999
Фоменко почав чудити по чорному як можна не визвати в збірну найкращого напа чемпіонату Кравця який реально сам може створити момент і викликати деревяних Гоменюка і Будківського!!!!Якщо збірна провалить матчі то треба гнати в шию не питаючись бо дід зовсім зазвіздився!!!
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
negrik1948
Фоменко какой-то не последовательный,поле матча Динамо-Шахтёр три дня ему не достаточно на восстановление, а после матча с белорусами одного дня перед игрой с македонцами вполне достаточно.
Remark79
Фоменко вважає, що Ліхенштейн і Люксембург одна і та сама команда?
v_erohin
Фомич удивляет... Мы едим выигрывать или сцикотактику демонстрировать??? Где нападающие???
Zhora15
Боюсь Колька,твоя вищукана тактика,бий біжи,не поможе... Предрікаю вльот вайсрусланду ,походу вони сильніші за Словакію(колгосп) привіт від Роми Широкова
Вболіваю і завжди буду вболівати за Україну,але від написаного не відмовлюсь... Бо так бездарно грати низом в атаку як наші грали проти Словакії-НЕМОЖНА,якщо в тебе якісь плани на успіх.
keshmann
Вместо Рахита - Ордец
keshmann
Бойко,Федецкий,Кучер,Рахит,Шевчук
Ярмоленко,Сидорчук(Тимощук),Степаненко,Ротань,Коноплянка
Зозуля(надеюсь Кравец)
kolek09
Слово паразит ЗНАЧИТЙ услышал не знаю сколько раз!
Bandera.Lviv
Пятов, Шевчук, Кучер, Хачеріді, Федецький (Ордець запас, РАК ГЛИБОКИЙ запас)
Коноплянка, Сидоренко, Степаненко, Ротань, Ярмоленко (Гусєв, Едмар запас), Зозуля.(Селезень запас)