Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 октября 2014, 12:55
994
0

Александр КОВПАК: «В Ворскле высокая конкуренция»

Форвард «Ворсклы» поделился ожиданиями от очередного тура

| Обновлено 03 октября 2014, 12:55
994
0
Александр КОВПАК: «В Ворскле высокая конкуренция»

– Олександре, останнім часом для тебе ситуація складалась так, що клуби саме доводилось міняти. Наскільки це важко?
– Коли ти міняєш прописку у більш зрілому віці, все це не так на тебе тисне. Вже є досвід, який допомагає, і емоції переживаються менш болісно. Проте будь-яка зміна вимагає певного часу, аби звикнути до нових реалій. Більш турбує інший аспект – сім’я, діти, яким також доводиться все це переживати разом зі мною. А так особливих проблем вже не існує. Проте, звичайно, будь-кому хочеться якомога менше разів змінювати прописку.

– З останніх 3-х команд («Арсенал», «Севастополь» та зараз «Ворскла») де було найлегше адаптуватись?
– Я не хотів би розділяти попередні команди. У будь-якому етапі кар’єри можна знайти і позитивні моменти, і ті, що не дуже хочеться згадувати. До усіх місць, де я колись грав, буду ставитись з однаковою теплотою.

– Якщо говорити конкретно про «Ворсклу», у перших 3-х турах ти виходив на заміну, після чого став стабільним гравцем основи…
– Ми неодноразово спілкувались з Василем Сачком. І він казав, і я бачив, що на той момент повністю я форму ще не набрав. Тим більше, що коли почались непорозуміння з «Севастополем», я доволі багато пропустив, хоча інші футболісти часу не марнували, а тренувались, проходили збори. Два зайві тижні відпочинку не могли пройти непомітно. Та й як не хочеться максимально швидко відчути нових партнерів, влитись в ігровий ансамбль, за один день або тиждень, такого не буває. З часом тренер вже довірив, надав шанс. Але шансами потрібно користатись.

– У кожного тренера, у кожній команді свої тактичні побудови, розрахунки. Останнім часом «Ворскла» виходить з 3-ма номінальними нападниками. Як розподіляються ваші обов’язки?
– Справа у тому, що два крайні форварди – вони більше працюють і на захист, коли м’яч у суперника. Але схема змінюється навіть по ходу сезону. Спочатку грали саме з 3-ма, зараз більше використовуємо двох. З більш іменитими суперниками один розташовується трохи вище, інший – трохи нижче. В інших поєдинках це чисті два нападники. Ця схема нам приносить користь. Василь Вікторович одразу сказав, що бачить мене на вістрі атаки. Не приховую, що ця позиція мені близька за духом.

– Зрозуміло, що кожен наставник хоче мати універсальну команду. Але з власних вражень нової людини у команді, як тобі бачиться: Сачко більше турбується про захист чи про напад?
– Повинен бути баланс в усьому, у тому числі, і у колективних діях. Якщо оборона краще діятиме за атаку чи навпаки, мабуть, успіху не досягнеш. Акцент у кожному тренуванні ставиться на виконання командної мети.

– Сьогодні «Ворскла» на 4-му місці, за яке розгорнеться, вочевидь, справжня серйозна боротьба. Як гадаєш, твоїй команді під силу виграти цю суперечку?
– Ще доволі рано заглядати у турнірну таблицю з точки зору перспективи. Настає час дуже відповідальних ігор для нас. У жовтні на нас очікують сильні суперники. Звичайно, якщо перед нами керівництво ставить завдання, ми будемо за нього боротись, для чого докладемо максимальних зусиль. Усі розуміють, що команди, які пробились до єврокубків, грали і продовжують грати там зараз («Металіст», «Зоря», «Чорноморець») завжди вимагають поважного до них ставлення. З ними усім доведеться рахуватись. Неправильно думати, що ті, хто зараз нижче, не будуть розраховувати на 4-5 місця. Шанси з’являться у багатьох.

– У цьому світлі найближчий суперник входить до числа безпосередніх конкурентів?
– «Волинь» завжди прагнула створювати реальну конкуренцію. Нехай не завжди все у неї виходило, траплялись провали, але нині йде рівно. Лучани роблять акцент на боротьбу, на високих виконавців, а з такою командою завжди важко. Тим більше, що гратимемо на виїзді – а це вдвічі ускладнює завдання.

– Чи є проблеми зі складом?
– У нас доволі висока внутрішня конкуренція, яка допомагає досягати результату. Готуємось – проблем з вибором у головного тренера виникнути не повинно.

– Трохи розкажи про останні дні перед грою…
– Зазвичай ми не робимо винятку під якогось конкретного суперника. Перед виїзними матчами тренуємось вдома, після чого вирушаємо до пункту призначення. Якщо виїзд далекий, як, наприклад, Луцьк, дістаємось туди літаком. Тоді ж вивчаємо докладно суперника, а склад дізнаємось безпосередньо перед початком зустрічі.

ФПЛ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.