Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 14 октября 2014, 16:02
9102
4

Новий паркет рівненської ДЮСШ №4 чекає на спортивні баталії

Кропітка робота з реконструкції та встановлення високоякісного покриття добігає свого завершення

| Обновлено 14 октября 2014, 16:02
9102
4
Новий паркет рівненської ДЮСШ №4 чекає на спортивні баталії

Питання реконструкції підлоги в рівненській ДЮСШ №4 давно турбувало як спортсменів, так і вболівальників. Ще у лютому 2012-го, коли тільки формувався бюджет, депутати міської ради запропонували розглянути це питання. Здається і добро було отримано, але з часом питання так і залишилося невирішеним. У червні того ж року громадське об’єднання вболівальників міста Рівне розпочало пікетування сесій міськради. Мітингувальники запитували: «Де обіцяний паркет в ДЮСШ на вулиці Фабричній?». Вимагали, щоб усе ж таки кошти знайшли та зробили реконструкцію спорткомплексу. Але тоді обіцянки так і залишилися обіцянками.

Світло наприкінці тунелю мало з’явитися в 2013-му році. Все йшло до того, що ремонт нарешті розпочнеться. Але, на превеликий жаль, і цього разу «віз» залишився на місці. З технічних обставин роботи довелося відкласти. Виявилося, що під підлогою декілька плит перебували в аварійному стані і потрібно було їх або замінити, або укріпити, а тоді вже вкладати паркет. І ось у 2014 році, як кажуть, «крига скресла». Влітку стартувала активна фаза з ремонту плит, а вже у вересні почали монтаж паркету. Споруда знаходиться на балансі міської ради і є власністю міста, відповідно, усі фінансові витрати місто і взяло на себе.

В даний час завершується реконструкція року у ДЮСШ № 4. Кропітка робота проходила практично щодня, за винятком неділі. Домашній майданчик міні-футбольного клубу «Кардинал-Рівне» давно потребував ремонту, про що неодноразово просив головний тренер команди Сергій Піддубний. Зараз професійні спортсмени не мають змоги проводити тренування у приміщенні спорткомплексу, тому змушені це робити на встановлених поруч ігрових майданчиках зі штучним покриттям. Окрім того, команда була змушена перенести гру з «Енергією» з Рівного до Львова.

Головний тренер «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний повідомив, що поки ремонтують зал тренування проходять там, де випадає можливість:
- Хочу зауважити, що тренувань ніхто не відміняв. Гравці відвідують заняття з аеробіки, підтримують свою фізичну форму у тренажерній залі. Переважно займаємося там, де є вільні спортивні зали. Ніяких проблем із тим, що три гри поспіль граємо за межами Рівного немає. Дві з них ми вже провели – в одній здобули перемогу і одну зіграли внічию. Перед домашнім поєдинком із хмельничанами нас чекає виїзд до Івано-Франківська. Єдине, що у нас трішки зривається тренувальний процес, через ремонт покриття, але нічого страшного, заради нового паркету ми готові зачекати.

На даний час у спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи №4 міста Рівне завершена активна фаза реконструкції покриття ігрового майданчика. Вже за кілька тижнів, якщо все йтиме за планом, там повністю буде закінчено ремонт залу. Вже завершено монтаж нового сучасного паркету. Усе це обійшлося міській казні у трохи менше, ніж мільйон гривень. Щодо підлоги, то її заміну на Фабричній не проводили, адже нинішні дошки нікуди не забирали, на них просто поклали плити OSB, а вже на них – дубовий паркет.

Ще в середині вересня міні-футбольний клуб «Кардинал» перемагав тут кременчуцький «Лукас» у рамках чемпіонату України. А нині – у приміщенні вже майже завершені всі роботи. Шестеро робітників щодня, окрім неділі, із восьмої ранку до восьмої вечора вкладали у залі плити вирівнюючи підлогу, монтували новий сучасний паркет, який згодом кілька разів вкрили лаком.

Бригадир Микола Іванець:
- Робили все на совість, адже для футзалу все повинно бути зроблено на рівні. Спочатку ми на підлогу поклали плити, щоб вирівняти її, а вже після цього вкладали паркет, проводили шліфувальні роботи, щоб вирівняти усі задертості. І на завершення займалися розмальовкою під футзал, волейбол, баскетбол.



Паралельно із монтажем паркету тривали роботи в цокольному приміщенні спортшколи. Тут будівельники зробили усе можливе, щоб зміцнити основу для нового покриття, а разом із тим і стелю стрілецького тиру. Для підсилення перекриття над стрілецьким тиром будівельники звели додаткову монолітну залізобетонну стіну. Попрацювали над підсиленням ребер плит перекриття та встановленням спеціальних розвантажувальних балок.



Завершити усі ремонтні роботи заплановано до 26 жовтня, коли і планується відкриття залу. Отже наступну домашню гру 2 листопада зі «Спортлідером+» МФК «Кардинал-Рівне» зможе провести вже на оновленому майданчику. А до цього 18 жовтня рівняни гратимуть з «Ураганом» в Івано-Франківську.

Поки у спортивному залі спортшколи проводили ремонтні роботи професійні спортсмени та діти, яких нині тут займається понад три сотні, свої тренування проводили на інших майданчиках.

Заступник директора ДЮСШ №4 Ірина Вакульчук:
- Зараз у спортивній школі навчається понад три сотні дітей. Відточувати свої професійні навички та підтримувати свою форму поки що вони змушені на вулиці. На щастя, матеріальна база це дозволяє. Наші вихованці приходять і тренуються на відкритому повітрі на майданчику зі штучним покриттям. Процес навчальний триває, діток приходить багато, записуються й нові бажаючі займатися тим чи іншим видом спорту. Вихід із ситуації знайшли і юні вихованці секції кульової стрільби.

Міський голова Рівного Володимир Хомко:
- Незважаючи на скрутний фінансовий стан в державі, в Рівному таки вдалося провести роботи з реконструкції ДЮСШ № 4, в якій ми одночасно ремонтували покриття (підлогу) і укріплювали стелю тиру, яка знаходиться під цією підлогою. Дані роботи є дороговартісними, оскільки там великий об’єм залізобетонних конструкцій. Фактично це буде абсолютно нова підлога з високоякісного дубового паркету з відповідним лаковим покриттям. Вартість робіт близько мільйона гривень. Роботи йшли за планом, і якщо все буде добре, то спортивний зал 26 жовтня відновить свою роботу. Одночасно біля школи проводиться реконструкція відкритого спортивного майданчика. Сподіваємося, що до кінця місяця всі роботи завершаться.

Директор ДЮСШ №4 Віталій Засморжук:
- На даний момент, як ви самі вже переконалися, роботи підходять до завершення. В першу чергу була побудована підпорна стіна в нашому стрілецькому тирі, де плити накриття знаходилися, якщо не в аварійному стані, але все ж таки підлягали ремонту. Адже, якщо цього ми б не зробили і поклали б зверху на підлогу цей паркет, то навантаження над тиром сягнуло б близько 8 тон. Тому спочатку була побудована підпорна стіна, а потім була завершена, як дехто говорить, заміна підлоги. Але це неправильно, адже в нас лежала не підлога, а брус. І якщо зверху покриття було не в кращому стані, то сам брус міг спокійно ще прослужити нам, навіть, з десяток років і легко витримати навантаження, адже сам брус був дубовий. Тому було прийнято рішення вже наверх цього брусу положити дубовий паркетний настил.

Для того, щоб вирівняти підлогу перед тим, як настеляти паркет, було покладено плити OSB товщиною 10 сантиметрів, а вже на них поклали дубовий паркет. Підрядником була Рівненська фірма ТЗОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг», натомість, замовником виступала ДЮСШ №4. А кого фірма брала субпідрядниками – це вже їхні питання. На даний момент все виглядає досить професійно і має досить привабливий зовнішній вигляд. Єдине, що я завжди кажу, що час покаже. Треба все випробувати, подивитися, як воно витримуватиме навантаження. Якщо за рік-два його стан не зміниться, тоді і можна буде сказати, що все прекрасно. Поки що вигляд залу вабить око, а далі потрібно опробувати, і це одна дві гри не покажуть, потрібний час – рік, два, три. Тоді вже можна буде щось сказати.

Зі слів хлопців, які виконували роботи, це вже 5-й зал, який вони укладають. Останнього разу, це був зал в Хмельницькому, в якому в даний час приймає суперників Екстра-ліги «Спортлідер+». Ця команда вже другий сезон виступає на оновленому майданчику, і, спілкуючись з колегами, отримував від них лише самі позитивні відгуки. Сподіваюсь, що і в нас все буде добре.

Ось так нині виглядає спортивний зал Дитячо-юнацькою спортивної школи №4 у Рівному.











Юрій РАЧКОВСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mfccardinal
не позорся, і харош тут рекламувати сайт-недоразумєніє під назвою "голосно"... Це авторський матеріал, який писав Юра, і фотки також його, а от на вашому сайті немає жодної оригінальної фотки. Піддубний з Урагану, зал - з групи у ВК, і це точно не Юрук фоткав, бо фотки виклав такий собі Андрій Семенюк. Більше питань постає до вашого сайту, тому що ексклюзивність коментарів, окрім проплаченого івана дуже сумнівна...
Адміністрації Спорт.юа рекомендую видалити вищезгадані повідомлення, через необгрунтовану рекламу сторонніх ресурсів та спам. Крім того, через необгрунтовані звинувачення, які порочать Вашу ресурс!
Дякую!
Sadixson
да, для игроков - бомба... а зрителей там не предусматривается?
getter
Молодці, в Рівному футбол на високому рівні...все роблять для того аби комфортно займатися в залі.