Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1184
0

Арсенал - ФК Харьков - 1:1

«Арсенал» не падає духом

Арсенал - ФК Харьков - 1:1

Матч між двома молодими українськими командами відбувся у Борисполі. Декілька днів тому, як відомо, депутати КМДА на чолі з мером Києва Л.Чорновецьким проголосували за ліквідацію ТОВ «ФК Арсенал-Київ» наприкінці цього чемпіонату. Отож, якщо «каноніри» не знайдуть у найближчі півтора місяці якогось мецената, який би викупив клуб у мерії, то такої команди, як «Арсенал-Київ» ми більше, мабуть, вже не побачимо. Нажаль.

Але поки зарано хоронити «канонірів». За чутками, ситуація може виправитись, якщо клуб залишиться у вищій лізі. Для цього, за прогнозами спеціалістів, команді Олександра Заварова потрібно набрати не менше 29-ти очок (до гри було 26). Перед матчем багато прогнозів схилялися до того, що або «Арсенал» повністю «розклеїться» після «винесеного мерією вироку», або збереться і здобуде свою першу перемогу (в офіційних іграх) у цьому році.

Але прогнози – річ невдячна. Результат виявився зовсім не тим, який пронгозували. Але, в принципі, все по грі. Мені здалося, що «Арсенал» міг ще дотиснути суперника, якщо б не поле стадіону «Колос», м‘яч на якому відскакував по невизначеній заздалегідь траєкторії. Коли Деонас вибивав м‘яча від воріт, він завжди падав не далеко від центра поля. Не далі, ніж на 10 метрів. Далі просто не міг долетіти. Його просто здувало вітром… Не проходили майже ніякі верхові передачі проти вітру. Цей факт дуже вплинув на саму гру. Було видно, що обидві команди не були пристосовані до таких умов. Тому глядачі побачили багато браку у виконанні футболістів обох суперників. До того ж ще й суддівство було далеко не на висоті.

Перший м‘яч був забитий вже на 13-тій хвилині. Після того, як у карному майданчику завалили Даріо Брглеса, арбітр призначив пенальті у ворота харків‘ян, який потужним ударом реалізував Сергій Закарлюка. 1:0. Взагалі, як грає 31-річний Закарлюка можна довго милуватися. Які швидкі та гарно продумані паси він віддавав, які моменти створював… Якщо б ще й інші «каноніри» вміли гарно роспоряджатися цими моментами… На 30-тій хвилині м‘яч потрапив у руку харківсього захисника, але суддя другий пенальті вже не дав…

ФК «Харків» відігрався наприкінці першого тайму. Після подачі в зону карного майданчика кіпер «Арсенала» Вадим Деонас помилився на виході і Андрій Смалько вколотив плямистого у сітку воріт, поки що, «муніципалів». 1:1.

На початку другого тайму хвилин 15 активно атакували господарі. Далі була відповідь харків‘ян. Декілька поспіль небезпечних кутових. Але Деонас та оборона «канонірів» були на висоті.

Не додавали смаку грі й постійні свистки арбітра. Було таке враження, ніби дивишся не футбол, а балет. За правилами, звичайно, всі фоли, навіть найдрібніші, повинні каратися свистками або відповідними картками, але якщо б то був жіночий вид спорту, а не чоловічий. Особливо небезпечних фолів в цій грі було обмаль. Свистків навпаки — дуже багато. Нажаль у правилах Гри немає головного правила – футбол, в першу чергу для гладачів. Футбол — це, насамперед, ВИДОВИЩЕ. Сьогодні його не було, і в цьому винні не тільки футболісти…

Мартинов Антон

«Арсенал» - ФК «Харьков» - 1:1

«Арсенал»: Деонас, Ильницкий, Федецкий, Беньо, Шандрук, Закарлюка, Евсеев, Старгородский (Бредун, 56), Брглес (Джакобия, 82), Ярошенко (Батальский, 66), Селезнев.

ФК «Харьков»: Худжамов, Соколенко, Комарницкий, Панковец, Рибейро (Чеберячко; Рожок, 68), Березочвук, Смалько, Овеков, Городов, Гунчак, Гладкий.

 Закарлюка, 13 (п) – Смалько, 43.

 Беньо, 54 – Бредун, 81.

 

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА, жмите сюда

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.