Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 17 сентября 2014, 19:00
1553
0

ВОРОБЕЙ: «Если Днепр победит Интер, это будет сенсация»

Экс-игрок сборной Украины поделился ожиданиями от матчей украинских клубов в еврокубках

| Обновлено 17 сентября 2014, 19:00
1553
0
ВОРОБЕЙ: «Если Днепр победит Интер, это будет сенсация»
Sport.ua

Відомий футболіст Андрій Воробей, який встиг пограти за донецький «Шахтар», дніпропетровський «Дніпро» та харківський «Металіст», розповів чому погіршилися шанси «гірників» на успіх в Лізі чемпіонів. А також форвард оцінив шанси наших клубів на вдалий виступ в груповому етапі Ліги Європи.

- Андрію, виступи «Шахтаря» в чемпіонаті України вселяють у вас оптимізм перед стартом в груповому етапі Ліги чемпіонів?
- Думаю, так, але це два абсолютно різні за своїм рівнем турніри. Тут одні суперники, там будуть інші. У «Шахтаря» наразі не було таких серйозних опонентів, як «Атлетік». Добре, що в чемпіонаті України донеччани виграли усі матчі, але справжню їхню готовність покаже матч в Іспанії.

- «Атлетік» сповідує атакувальний футбол. З такими командами «гірникам» простіше грати, ніж з тими, хто грає другим номером?
-  Так, звісно простіше, коли суперник і сам атакує, і тобі дозволяє. Впевнений, футбол буде видовищним, цікавим для уболівальників. А яким буде результат – не відомо. Пригадайте, як «Атлетик» грав проти «Наполі». Італійська команда мала би сповідувати закритий футбол. Але іспанці вдома легко її перемогла.

- Хто в цій групі є претендентом номер один на перше місце – «Порту», «Атлетік», «Шахтар» чи БАТЕ?
- Ну, БАТЕ не думаю, що здатен на такий сюрприз. Думаю, що фаворитом є «Порту». В португальців більше досвіду виступів на такому рівні. З року в рік вони виступають в груповому етапі Ліги чемпіонів. У «Шахтаря» мінус – це ситуація в країні. Якби не події на Донбасі, я би «гірників» назвав фаворитом. «Атлетік» перший рік виступатиме на такому рівні, у них замало досвіду.

- Ще питання по Лізі Європи. Хто із наших трьох представників буде, на ваш погляд, найвпевненіше виглядати на груповому етапі?
- Думаю, що «Динамо». По грі, по суперникам… У «Металіста», як відомо, величезні проблеми. У «Дніпра» в групі «Інтер» - дуже сильна команда. Тому, більше шансів у «Динамо», потім у «Дніпра», і на третьому місці – «Металіст».

- Мирон Маркевич заявив, що для «Дніпра» пріоритетом є виступ в чемпіонаті України. Мирон Богданович таким чином готує собі відмовку у разі невдачі?
- Ну звісно, будь-який тренер намагається перестрахуватися. Мабуть, від керівництва він чіткого завдання не почув, в «Дніпрі» ніколи його не озвучують. Тому він вирішив перестрахуватися, сказав, що головне – це чемпіонат. Але ж насправді Лігу Європи ніхто не скасовував, усім цікавий цей турнір.

- Якщо «Дніпро» переможе «Інтер» - це буде несподіванкою?
- Це буде сенсацією. «Інтер» є сильнішою командою, ніж «Дніпро».   

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.