Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 сентября 2014, 10:52
1410
0

ГРОЗНЫЙ: «Только Шуфрич может предъявлять претензии по игре»

Главный тренер «Говерлы» - о ситуации в команде, об игроках и чемпионате

| Обновлено 14 сентября 2014, 10:52
1410
0
ГРОЗНЫЙ: «Только Шуфрич может предъявлять претензии по игре»

Напередодні поєдинку проти маріупольського «Іллічівця», наставник «Говерли», Вячеслав Грозний, поспілкувався з прес-службою клубу на актуальні теми.

Про поєдинок проти «Іллічівця»:
В нас зараз всі ігри виріщальні та відповідальні. З Іллічівцем ми знаходимося поруч у турнірній таблиці. Досі ми не перемагали. Проблеми маріупольского клубу десь схожі з нашими. В «Іллічівця» зараз группа гравців пішла, а в нас футболісти пішли ще до початку чемпіонату. В нас 80% гравців основного складу  залишили команду. Богу дякувати, гравцям «Іллічівця» своєчасно все виплачують. Неодноразово я спілкувався і з Нестором Івановичем, тому з впевненістю можу стверджувати, що фінансування налогодиться і у нас. Взагалі, крім Шуфрича, ніхто не вкладає жодної гривні в команду «Говерла». По суті він один має право висловлювати претензії з приводу якості гри.

Є проблеми з травмованими гравцями, з відсутністю конкуренції на певні позиції. Агенти не хочуть давати нам гравців тому, що їм в роботі з нами не цікаво. В нас ні агентських, ні підйомних немає. Їх не цікавить можливість надати футболісту ігрову практику, дати можливість йому вирости, і потім піти в топ-клуб на інших умовах. Прикладів дуже багато. Макаренко після оренди в «Говерлі», зараз основний гравець столичного «Динамо» і грає за національну збірну країни. Буяльский пройшов той самий шлях, і зараз повернувся до першої команди. Користь від цього буде всім: і для клубу «Говерла», і для гравця, і для агента, і для клубу, який віддає гравця в оренду.  

Сам матч (проти Іллічівця – пом. авт.) буде напруженим. Очки потрібні і їм і нам. Всі команди Миколи Павлова завжди дуже добре організовані. Грають в хороший футбол. Пресингують, накривають, в активі команди швидкі гравці, котрі вміють швидко переходити від оборони в атаку. Можливо, саме ця команда проводить найшвидші контратаки в УПЛ. В цьому ми переконалися ще в минулому сезоні. Команда організована і на стандартних положеннях. Буде багато боротьби, багато напруги. І грати ми будемо на полі, яке об’єднує Миколу Павлова і мене. Адже ми з ним, в різні роки, були головними тренерами дніпропетровського «Дніпра». І до самого Дніпропетровська з симпатією відносимося і він і я. З місцевими вболівальниками в нас хороші відносини. Звичайно хочеться щоб «Іллічівець» тренувався і приймав матчі у себе вдома. Там дуже гостинно приймають, організація на професійному рівні, вболівальник розуміється на футболі.

Про кількість команд в УПЛ:
Я впевнений що наступного сезону ми відновимо формат 16-ти команд. Україна заслуговує на це. Та кількість клубів УПЛ, яку ми маємо наразі – це мало. Дехто каже, що у кількох клубів для такого рівня замалий бюджет. В декількох клубах УПЛ, враховуючи і наш, невеликий бюджет. Не у всіх європейських клубах інших країн бюджети ПСЖ, Монако, Реала, Барселони, тощо. В залежності від бюджету ставляться різні завдання. Тут йде мова про те, що вболівальники заслуговують мати команду «Прем’єр-ліги» і в Тернополі, і в Івано-франківську, і в Рівному, і в Хмельницькому, і в інших містах.

Про Кузнєцова:
Ще на тренуванні він біг до мяча. Не мав контакту на полі з жодним гравцем, а він високий гравець, тому під час розвертання в нього ковзнула нога. Після медогляду, йому були надані всі необхідні процедури. Саме зараз він в Римі, знаходиться на етапі консультацій. Дехто пише, що він вибув до кінця сезону – нісенітниця. Зрозуміло що він буде грати, ми в Сергія віримо. Клуб, звичайно, все зробить для того, щоб Сергій швидше повернувся на поле. Клуб оплатить всі потрібні послуги для відновлення. В цьому аспекті – тут все професійно. І керівники клубу, і спонсори, і господарі з розумінням поставилися до інциденту. Адже гравець не на дискотеці отримав травму, а на тренуванні. Ми Сергію вже сказали, що дуже на нього розраховуєм. Він професіонал і порядна людина.

Про гравців, які виступали в збірних:
Після збірних, у кожного клубу є нюанси з балансом: хто грав, хто не грав. Це нормально. Наприклад, у нас Максим Коваль грав у стартовому складі, ми одразу після матчу привітали і його, і всю збірну України, з виходом до стадії плей-оф. Ми знали, що він не гратиме другий поєдинок. Але він професіонал, він приїхав вже на наступний день, та тренувався з коучем воротарів. Сергій Мякушко, він навпаки, перший матч не грав, а другий – відіграв увесь поєдинок. Після приїзду, також, одразу взявся за тренувальний процес, відмовившись від реабілітації. Ягодінскіс прилетів з Казахстану. Звичайно, політ з Астани доволі тривалий, 6 годин. У першому, товариському матчі він відіграв, в іншому – ні. Серж Акакпо був в складі національної збірної Того. Він тільки вчора прилетів (11 вересня – пом. авт.), сьогодні вже тренується. Але в загальну группу ми його поки що не долучаємо, хочемо щоб він відновився. Слава Богу, приїхали гравці у нормальному стані. Будемо сподіватися, що до лав національних збірних викликатимуть ще більше наших гравців. Для нас виклик футболіста до збірної - це вже великий плюс.

Про матч збірної України зі збірною Словаччини:
Я підтримую гравців та тренерський штаб нашої команди. Ми провели тільки один матч. Ну на жаль програли. Звичайно, результатом ми всі не задоволені. Але хіба це катастрофа? Виграємо інші матчі, та посядемо перше місце в групі. Ми Чорногорії в минулому відборі програли 0-1. А потім переграли в 4 мячі. Впевнений так само буде і тепер. Тут зіграла роль відсутність ряду основних гравців. Хачеріді, Тимощук, Гармаш, Коноплянка. Наше з вами завдання зараз – підтримати нашу збірну! Легше всього клювати команду, але це якість слабких людей. Сильні люди роблять висновки. Наша збірна досить організована і сильна. Я особисто в них вірю. В свою чергу підготуємо збірній ряд своїх гравців. Ще раз – наша збірна гратиме у фінальній стадії Євро-2016! А молодіжна збірна України – пройде німців!

fcgoverla.uz.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 8
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.