Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
| Обновлено 05 сентября 2014, 11:57
4730
0

В Первой лиге будут играть 10 команд

Футзальный чемпионат в Первой лиге пройдет по новому формату

| Обновлено 05 сентября 2014, 11:57
4730
0
В Первой лиге будут играть 10 команд

Відбулася нарада представників клубів, які планують цього сезону виступати в чемпіонаті України серед команд Першої ліги. В ході його обговорювалися формат проведення нового чемпіонату, участь команд Першої ліги в Кубку України, а також фінансові питання.

Передусім, зупинимося на головному. На старт нового сезону планують вийти десять команд: київські «Епіцентр-К3», «Київ-НПУ», «ХІТ» і «Політехнік», південноукраїнська «Енергія», херсонський «Продексім», хмельницький «Спортлідер-2», кременчуцький «4 net» «Рятувальник» (Ромни) і МФК «Одеса», Проте, як з’ясувалося вже по ходу засідання, під великим знаком питання знаходиться участь в чемпіонаті «Одеси». Крім того, готовність «Політехніка» до старту в Першій лізі оцінюється як 50 на 50. В той же час було визначено час для початку сезону в Першій лізі – цей початок листопада. Враховуючи те, що цього сезону буде 8-10 команд (якщо брати до уваги питання по «Одесі» і «Політехніку»), то формат змагань планується наступним: регулярний чемпіонат в два кола. Базовий день – субота. Кінець регулярного чемпіонату планується на середину квітня. Кращі чотири команди пройдуть в плей-офф.  Самі ж матчі плей-офф проходитимуть в наступному форматі: півфінали – з двох зустрічей (перша з них – на майданчику команди, що зайняла нижче місце), а фінал і матч за третє місце планується провести в одному місті. Не залишаться без ігрової практики і команди, які за підсумками «регулярки» не пройшли в плей-офф. Ці команди зіграють свій міні-турнір, який відбудеться в одному місті. Формат цього міні-турніру залежатиме від кількості команд.

Крім того, у рамках наради було ще поставлено питання про формат Кубку України і участі в ньому команд Першої ліги і аматорських колективів. Річ у тому, що в 1/8 фіналу вже повинні вступати у боротьбу за почесний трофей клуби Екстра-ліги. Відповідно, до цих десяти команд повинні додатися ще шість команд. Для визначення шестірки щасливчиків був запропонований наступний формат: спочатку будуть зіграні матчі в шести зональних групах за регіональною ознакою. А вже потім переможці цих регіональних попередніх раундів повинні вийти в 1/8 фіналу. Було запропоновано провести ці ігри попереднього раунду перед стартом сезону в Першій лізі, на що клуби відповіли пропозицією провести ігри Кубку вже після старту сезону, оскільки це дасть можливість зробити ритмічніший календар для команд. Як це буде насправді – дізнаємося вже перед стартом сезону.

Спортлідер+

 

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Фанат бросил Зинченко телефон, Александр ответил тем же
Футбол | 27 марта 2024, 14:39 7
ВИДЕО. Фанат бросил Зинченко телефон, Александр ответил тем же

Болельщики очень хотели получить общую фотографию с капитаном сборной Украины

Дель Потро рассказал, когда закончатся дискуссии о величайшем теннисисте
Теннис | 28 марта 2024, 10:31 2
Дель Потро рассказал, когда закончатся дискуссии о величайшем теннисисте

Хуан Мартин уверен, что для этого Новаку Джоковичу нужно выиграть еще несколько турниров Grand Slam

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.