Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
5259
4

Кардинал-Ровно – Локомотив. Анонс

Як посієш, так і пожнеш

Кардинал-Ровно – Локомотив. Анонс

Ось і дочекалися любителі футзалу початку нового 22-го сезону. 6 вересня на старт в Екстра-лізі виходять 10 команд, і одним із міст, в якому відбудеться матч першого туру, стало місто Рівне.

Рівне має славні спортивні традиції, але, на превеликий жаль, для місцевих любителів спорту, окрім футзалу і волейболу, в командних видах спорту, не має чим похвалитися, хоча старожили ще пам’ятають запеклі баталії за участю рівненських команд з баскетболу, спідвею і футболу.

Проте повернемося безпосередньо до футзалу. У першому турі рівненський МФК «Кардинал-Рівне» прийматиме минулорічного чемпіона Екстра-ліги команду з Харкова «Локомотив». З яким же багажем підійшли команди до старту, і які зміни сталися в колективах у міжсезоння?

Почнемо з гостей «Локомотива». Як повідомив на передстартовій зустрічі з керівництвом Південної залізниці, яка вже не один рік посильно підтримує команду, головний тренер «Локомотива» Євген Ривкін, після завершення попереднього чемпіонату команду залишили бразилець Бето, Євген Сірий і Дмитро Камеко, натомість влилися в колектив нові кваліфіковані гравці: кращий бомбардир минулого чемпіонату Євген Рогачов, один із кращих гравців збірної Денис Овсянніков, перспективний молодий гравець Максим Бессалов, і, звісно, досвідчений Дмитро Бондар, який знає, що таке перемога в Кубку УЄФА. Як відмітив на офіційній зустрічі капітан команди Дмитро Литвиненко, «Локомотив» був і залишається клубом, який ставить перед собою лише максимальні задачі. Мова йде про перемогу в кожному матчі, якраз таким чином і здобувають очки і медалі.

Щодо підготовки команди до сезону, то збори «Локомотив» проводив у Польщі та Чехії. Провів дві гри з чемпіоном Чехії «ЕРА-ПАКом» і двічі переміг. Внічию залізничники зіграли з чемпіоном Польщі «Рекордом»  (Бєльско-Бяла), та перемогли 6:0 фіналіста Кубка Польщі команду «ГАФ Ясна». А на передодні старту сезону залізничники в матчі за Суперкубок з переконливим рахунком 8:2 здолали володаря Кубку України львівську «Енергію».

На передсезонній прес-конференції в Рівному на зустрічі із журналістами президент клубу МФК «Кардинал-Рівне» Володимир Валявка окреслив завдання на сезон, зауваживши, що цього сезону команда просто зобов’язана здобути один із комплектів медалей в Екстра-лізі, і чи жартома, чи цілком серйозно пригрозив, що у разі невиконання поставлених завдань команда припинить існування. На його думку, для виконання поставленого завдання є усі підстави, адже в порівнянні з попередніми роками суттєво покращилося фінансування клубу. І хоча на початок сезону лава запасних бажає бути кращою, проте Володомир Валявка сподівається, що з часом вдасться підсилити колектив, а враховуючи склад команд суперниць, то, окрім минулого чемпіона і нинішнього володаря Суперкубку України «Локомотива», всі інші команди мають більш-менш рівноцінні склади. Тому «кардиналівцям» цілком реально поборотися за один із комплектів нагород.

Не менш оптимістичним був і головний тренер команди «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний, хоча відмітив, що вже не перший сезон планує повісити «бутси на цвях» і зайнятися безпосередньо лише тренерською роботою, але вкотре йому доводиться продовжувати виступи за браком кваліфікованих виконавців. Ось і цього сезону з певних причин керманич розраховував на підсилення колективу одними гравцями, але ті, пообіцявши, не дотримали слова, а в підсумку час було згаяно і втрачено інших можливих потенційних кандидатів.

Проте, Сергій Піддубний не засмучується і вважає, що їм вдасться до закінчення заявочного періоду підсилитися кількома кваліфікованими виконавцями, правда імена цих гравців головний тренер не назвав, а щодо втрат і придбань повідомив наступне:

- З певних причин залишили команду: Сергій Тригубець, Юрій Когут, Андрій Чернієнко, Віталій Лісниченко, Павло Дармовіс. А ось поповнили колектив – Володимир Сондак (1987 р.н.) і Віталія Кашуба (1989 р.н.). Перший –місцевий вихованець, який повернувся із хмельницького «Спортлідера+».

Підготовкою до сезону задоволений, але не радує те, що не вдалося підсилити команду належним чином. Тому доводиться виходити з того, що є на даний момент. З цієї причини розраховуємо, що окрім Маринюка і Танського, лідерські якості повинні проявити Волянюк, Басіч і Фаренюк. Потрібно підтягнутися до лідерів і молодим вихованцям – Кручку і Гарбаруку. Було б непогано, якби набрав необхідні ігрові кондиції Ситник, адже в минулому чемпіонаті цей гравець дещо здав свої позиції. Але молодь не потрібно скидати з рахунку, вона повинна довести на майданчику, що варта місця в основному складі.

Щодо передсезонних турнірів, то ми їхали на всі ігри з однією метою – здобути перемогу. Першу гру в Хмельницькому грали зі свіжими силами і здобули перемогу. У другій поступилися «Спортлідеру+», хоча і не по грі. Позначився брак досвідчених гравців, які б могли взяти гру на себе. Нам не вдалося забити пенальті, та реалізувати зайвого гравця (4 проти 3). І на завершення поразка в грі з «Ураганом». Якщо в попередньому сезоні нам постійно бракувало досвідчених виконавців, тощо вже казати про нинішній склад. Адже, як не як, а Чернієнко і Тригубець – два вагомих футболісти, які не раз допомагали команді, а ще й плюс Когут, окрім того Лісниченко і Дармовіс – теж не останні гравці. Тому зараз доводиться шукати резерви з наявного, потрібен новий «джокер».

У Львові до нас приєднався Віталій Кашуба з Ковеля, який має певний рівень майстерності і є непоганим гравцем. Потрібно відмітити, що на цьому турнірі він показав, що в нього є потенціал. На турнірі ми перемогли львівський «Княжий Ринок», причому вигравали 6:0, а потім, за 8 хвилин до закінчення, змінили воротаря (Дєнюжкіна замінив Гурко), і я почав експериментувати зі складом. Натомість, суперник почав грати з 5-м польовим гравцем. У підсумку хлопці не розібрали всіх гравців, і перемога лише з мінімальним рахунком – 6:5. Зіграли внічию все з тим же «Ураганом» – 3:3, в товариському матчі виграли 2:0 в «Енерії», а згодом в них же виграли 4:2 в матчі за третє місце.

Стосовно чемпіонату, то можу сказати лише одне, що цього року це найоптимальніший варіант проведення. Два кола за участю 10 команд, а потім плей-офф з 8-ми кращих команд. У першому раунді команди грають до двох перемог, а в подальшому до трьох. Назвати несприятливим для нас календар було б неправильно, але можливо виникнуть проблеми із нашим залом, в якому нарешті планується укладання паркету. Тому нам доведеться певний час або переносити матчі, або грати на виїзді. Але ж потрібно буде і десь тренуватися, а це вже неабияка проблема для Рівного, адже більше великих залів у нашому місті не має.

На жаль, у нас не все так гладко, як би цього хотілося. Але ми ще можемо дозаявити гравців до 4 листопада, коли якраз і закінчуються терміни дозаявки. А на даний час спираємося на Танського, Маринюка, Волянюка, Басича, Кручка, Ситника, Фаренюка і Кашубу. Є сподівання, що підтягнеться Сондак, який дещо запізно з’явився в розташуванні команди і поки що не демонструє тієї гри, яку я хотів би від нього бачити. Старається Гарбарук, але йому потрібний ще певний час. В ідеалі таким гравцям необхідно спочатку пройти школу першої ліги. Він і минулого року був нами заявлений, але навіть не було коли його підпустити до складу. Тому зараз у нас ситуація не така вже й проста, але якби там не було ми завжди гратимемо на перемогу в кожному матчі…

Виходячи з вище наведеного стартова гра в Рівному обіцяє бути цікавою і напруженою, і щоб рівнянам здобути перемогу, потрібно буде віддати всі свої сили і продемонструвати все вміння, адже суперник – «Локомотив», на даний час найпотужніший колектив Екстра-ліги, і цим мабуть все і сказано…

В решті матчів першого туру зіграют такі пари суперників:
«Лукас» (Кременчук) – «Титан-Зоря» (Покровське)
«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Спортлідер+» (Хмельницький)
«Енергія» (Львів) – «СумДУ» (Суми)
«Приват» (Кривий Ріг) – «ЛТК» (Луганськ)

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

6 сентября, суббота
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «Локомотив» (Харьков)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
 Арбитры: Максим Чубинский (Киев), Андрей Лютый (Киев)
Судейский наблюдатель  – Василий Кузьменко (Киев)
 Прогноз Sport.ua – 2:1

 

Опрос

Голосов 7
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Локомотив»?

Победа «Локомотива»

4 голоса 57.14 %

Ничья

1 голос 14.29 %

Победа «Кардинал-Ровно»

2 голоса 28.57 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
B.O.A_8
А кто-то играет еще сегодня?
B.O.A_8
А кто-то играет еще сегодня?
trancelife
Прогнозище!
vasyan86
Бажаю рівничанам успіху, але як на мене, повертаються часи десятилітньої давнини з явним домінуванням однієї команди. І мушу сказати, що в багатьох аспектах гарні були часи! Ніщо так не мотивує, як бажання виграти в сильнішого. Так що вперед, відпрацьовуйте прогноз редакції