Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
6532
4

Украинские силачи - чемпионы мира!

В Киеве и Запорожье прошел чемпионат мира по стронгмену среди пар

Украинские силачи - чемпионы мира!
Українські богатирі Олександр Лашин та Віктор Юрченко здобули титул чемпіонів світу серед пар під час змагання, що відбулося у двох містах – Запоріжжі та Києві. 

 
На запорізькій «Славутич-арені» у перший день чемпіонату світу, до фіналу якого вийшли вісім пар (із них дві – з України), атлети виконали шість вправ. Перша дисципліна – естафета, що складалася із перенесення двох валіз по 150 кг та перекидання колеса вагою у 300 кг – принесла несподівані результати. Перемогу здобули дебютанти турніру чеська пара Радек Патек – Лукаш Свобода, які на лише на дев’ять сотих секунди були швидшими за іменитих естонців Калєва Кріппа та Гуннара Гімбутаса. Із третім результатом фінішувала друга команда України у складі Віталія Міхеєва та Володимира Рекші. А от Лашин і Юрченко закінчили естафету лише п’ятими. 

 
Однак вже з другої дисципліни наші хлопці розпочали виправляти становище. Дві наші збірні поділили перше місце у стронгменівській суперсерії – підйомі один за одним 140-кілограмової штанги «аксель» з товстим грифом та 90-кілограмової гантелі. Це дозволило Міхеєву та Рекші вийти у загальному залікуна перше-друге місце (разом з чехами), а Лашину та Юрченку скоротити відставання від лідерів до двох балів. 

 
Довго розганятися першій українській парі не треба. Вигравши після цього  три вправи поспіль, Олександр Лашин та Віктор Юрченко забезпечили собі впевнене лідерство. У заключній дисципліні дня – «Менхуд Стоунс» (перекидання куль вагою 160 кг через перекладину висотою 140 см) – наші хлопці поступилися лише естонцям і пішли на короткотривалий відпочинок із гандикапом у чотири бали.

 
На жаль, наша друга пара не змогла зберегти стабільно високі результати, закінчивши день на п’ятій позиції. Варто відзначити класне виконання Віталія Міхеєва та Володимира Рекші у вправі «лог-ліфт», де вони поступилися лише землякам. 
 
Переїхавши за ніч із Запоріжжя до Києва, атлети вже з самого ранку змагалися у столиці. У вправі «Трак-пул» (перетягування вантажівки) швидшими за всіх знову були Лашин і Юрченко (Міхеєв-Рекша показали третій результат). І дві заключні вправи чемпіонату наші стронгмени також виграли, з гросмейстерською перевагою здобувши титул чемпіонів  світу (перемогли у семи вправах із дев’яти). Блискуче досягнення Олександра Лашина із Маріуполя та Віктора Юрченка з Черкас!  Приємно констатувати, що вперше від 2007 року Україна здобуває титул чемпіона світу у командному змаганні! 

 
Віталій Міхеєв з Вишневого та Володимир Рекша зі Львова продемонстрували максимум своїх можливостей на даний момент, але далася взнаки присутність у програмі змагань чималого числа дисциплін, які не можна назвати козирними для цих атлетів.

 
Варто відзначити класне виконання чеської  пари, яка у другий день змагань спочатку видряпала друге  місце в естонської пари, а потім таки зуміла зберегти потрібну перевагу в один бал, вперше в історії стронгмену здобувши срібло світового чемпіонату. 
 
Чемпіонат світу зі стронгмену серед пар (23-24.08.2014, Київ, Запоріжжя)
 
ЗАГАЛЬНИЙ ЗАЛІК 
1. Україна-1 – 66,5 (очок) 
2. Чехія – 56 
3. Естонія – 55
4. Литва – 41, 5
5. Україна-2 – 39 
6. Латвія – 24 
7. Молдова – 18 
8. Угорщина – 14
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
КРАСЕНІ!
vanil10
Какой-то левый ЧМ, западноеврепейцев и штатников нету почему-то...
SprutGrigoriy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил