Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 19 августа 2014, 19:28
2555
4

Олександр БІБЕР: «Боремося за кожну команду»

Голова Директорату ФВУ розповів про ситуацію із заявками українських команд на наступний сезон

| Обновлено 19 августа 2014, 19:28
2555
4
Олександр БІБЕР: «Боремося за кожну команду»

Зараз в українському волейболі склалась дуже важка ситуація. Досі не визначено, хто і де гратиме в чемпіонаті України як у чоловіків, так серед жінок. І ось що з цього приводу говорить перший віце-президент федерації волейболу України, голова Директорату ФВУ Олександр Бібер.

- На сьогодні свою участь в жіночому чемпіонаті України підтвердили сім команд – «Хімік», «Сєвєродончанка», «Орбіта», «Галичанка», «Континіум», «Реґіна» та чернігівський «Педуніверситет», який раніше виступав лише у вищій лізі. Під питанням участь команди Вінниці.

- У зв’язку з подіями на сході відразу питання: де гратиме «Сєвєродончанка»?
- Ця команда заявилася в трьох турнірах – чемпіонату, Кубку та Кубку ЄКВ. Було вирішено, що перше коло чемпіонату «Сєвєродончанка» гратиме тільки на виїзді. Далі дивитимемось, які будуть розвиватися події. Адже ситуація в місті нестабільна – ЗМІ повідомили, що слідом за мером Сєвєродонецька Валентином Казаковим невідомі викрали виконуючого його обов’язки Андрія Гавриленка. Та й зв’язку з містом немає вже днів десять. Як мені розповів головний тренер Гарій Єгіазаров, з яким все ж таки вдалося поспілкуватися, 15 серпня команда була зібрана.

- Де «Сєвєродончанка» гратиме єврокубкові матчі?
- Так, є така проблема, і керівництво суперника сєвєродончанок - польського «Атому», звісно, стривожено цим. В будь-якому разі домашні матчі вони гратимуть на нейтральному майданчику, а варіантів тут небагато – Южний чи Запоріжжя.

- Можливо, обидва, матчі відбудуться на виїзді?
- Наскільки я знаю, цей варіант можливий тільки в першому колі єврокубку, а це вже 1/16 фіналу.

- У графіку проходження мандатної комісії є також жіноча донецька команда «ШВСМ»…
- Я буквально сьогодні спілкувався зі Станіславом Люгайло – ця команда, скоріш за все, не гратиме. Сам наставник у зв’язку з небезпечною обстановкою – в місті, як ви знаєте, бомбування, стрільба - переїхав в Маріуполь. Він пропонує, щоб волейболістки його команди сезон провели в інших колективах, а потім би повернулися б назад.

- Який останній термін, коли команди, участь яких знаходиться поки що під питанням, повинні ії підтвердити?
- Хоча б до 1 вересня. Ми чекаємо до останнього, треба боротися за кожну команду.

- З жіночою частиною чемпіонату зрозуміло. Розкажіть, будь ласка, про чоловічу?
- Свою участь в Суперлізі підтвердили шість команд: «Локомотив» (Харків), «Хімпром» (Суми), «Фаворит» (Лубни), «Буревісник» (Чернігів), «Барком» (Львів) та «СДЮСШ-ВНАУ» (Вінниця).

- «Юракадемія», яка завоювала право грати у Суперлізі, все ж таки гратиме у вищій лізі?
- Ми чекаємо від харків’ян відповіді на це питання. Як мені розповів головний тренер команди Володимир Романцов, тривають пошуки спонсора – якщо будуть знайдені кошти, «Юракадемія» гратиме у Суперлізі. Якщо ні, тоді разом з «юристами» у вищій лізі гратимуть харківський «Локо-Експрес», дніпропетровський «Дніпро», донецька «Альтера», а крім них – «Барком-2», вінницький «СДЮСШ», хмельницький «Новатор» та чернівецька «Буковина».

- Коли ж стартує сезон?
- Наприкінці вересня – 25, чи 26-го числа, коли заплановано старт першого етапу Кубку України серед жінок та чоловіків. Як зазвичай, дві групи по чотири команди зіграють по колу. Місця проведення поки що невідомі. Серед чоловіків, крім колективів, які вже підтвердили свою участь в Суперлізі, гратимуть ще «Юракадемія» та «Локо-Експрес».

- Яка схема проведення чемпіонатів?
- Обидва чемпіонати стартують за два тижні після першого етапу Кубку України. У чоловіків спочатку проведемо один тур в одне коло за участю шести команд – це зроблено для того, щоб вони мали обсяг матчів. Потім, як зазвичай, по два матчі вдома та на виїзді. І на фінальному етапі перша четвірка зіграє в чотири тури на майданчиках кожної з команд. У вищій лізі колективи будуть розподілені за територіальним принципом – західна та східна зони. На другому етапі по дві кращі команди з кожної визначать переможця та призерів.

Серед жінок формула проведення зберігається – в регулярному чемпіонаті команди зіграють чотири кола, а на другому етапі – чотири тури.

За матеріалами ФВУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Состоялись первые полуфинальные матчи Плюс Лиги
Волейбол | 18 апреля 2024, 19:20 0
Состоялись первые полуфинальные матчи Плюс Лиги

Варшавский «Проект» с украинцем Юрием Семенюком проиграл дома команде «Алурон Варта» 0:3

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dima.krot
http://cs620226.vk.me/v620226524/1719f/itiQvwzu7is.jpg
Brian10
то отец Джастина.
Владимир Сагайдак
Бибер не только в Канаде есть)))
Huki Eba
Бибер здорового человека