Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 13 августа 2014, 10:55
6088
0

Одесса и Запорожье - триумфаторы КУ по пляжному волейболу

Турнир в Одессе определил лучших «пляжников» Украины

| Обновлено 13 августа 2014, 10:55
6088
0
Одесса и Запорожье - триумфаторы КУ по пляжному волейболу
В Одесі завершився Кубок України з пляжного волейболу. За підсумками змагань на майданчиках 14-й станції Великого Фонтану перемогу здобули жіноча пара із Запоріжжя Валентина Давидова/Ксенія Чекмарьова, які входили до числа фаворитів, та одеська пара Сергій Сергієнко/ Олександр Лисяний, які бажаючи залишити трофей вдома, обійшли ряд суперників з більш високим рейтингом. Подробиці двох останніх днів в нашому репортажі з місця подій.
 
ОСНОВНА СІТКА
 
За шість путівок до плей-офф в чоловічій частині Кубку боролися двадцять чотири пари, і чотири з шести, у яких був найвищий рейтинг, вигравши по два матчі, впевнено виконали свою задачу. Принциповим став поєдинок між місцевим дуетом Сергій Сергієнко/ Олександр Лисяний та досвідченою парою Роман Романенко/ Максим Булатецький – обидві з першої шістки. Характер поєдинку видно з рахунку останніх двох партій – 2:1 (21:9, 21:23, 19:17) на користь одеситів. Хто б міг тоді передбачити, що вони стануть володарями Кубку. Булатецький з Романенко тим часом пішли «втішним» шляхом, і потрапили на нездоланний бар’єр у виді дуету волейболістів з чернігівського «Буревіснику» Богдан Татаренко/ Олексій Денін. Підопічні Миколи Благодарного не раз демонстрували свій незламний характер в іграх Суперліги, і на піщаних майданчиках Одеси ця якість їх не залишила. Вольова перемога. Перша партія за «пляжниками», друга – за «класиками». На тай-брейку Романенко з Булатецьким відразу взялися за справу – 4:0 і, здавалось би, не впустять «жар-птицю». Але в підсумку все вирішувалося на «більше-менше». Останнє слово за Деніним. Спочатку міцний атакувальний удар, а потім непрохідний блок. 15:13. Але їм залишилося зробити ще один крок до плей-офф.


 
Їх суперники визначалися у сутичці дуету у складі місцевих улюбленців - «пляжника» та організатора турніру Олега Белинського та «класика» Сергія Пересунчака з однією з трьох пар з Молдови – Роман Дудіков/ Євген Ткаченко. В першій партії кінцівка за гостями Одеси. Втім, як і дебют другої – 5:0 – Пересунчак ніяк не міг впоратися з блоком. Далі 9:3. Здавалось би, все ясно. Але за рахунок подачі та міцної підтримки вболівальників одеситам вдалося зрівняти рахунок – 12:12. Але на більше досвідчених волейболістів не вистачило – 16:21 і під оплески публіки вони покинули турнір. І замість прогнозованого двобою з цікавої вивіскою Белинський/ Пересунчак проти Романенко/Булатецького, отримали інший поєдинок за вихід у плей-офф. Більш фізично підготовлені Татаренко з Деніним впевнено взяли верх та вийшли у вирішальну частину змагань.
 
У жіночій частині змагань до несподіванки можна віднести виліт чернігівської пари з третім рейтингом Анна Ковальчук/ Анастасія Лисенко. Свій другій матч вони, до речі, програли, нажаль, єдиній на турнірі, одеській парі - Олені та Яні Елькіним. Боротьби в цьому матчі не вийшло – 21:12 та 21:16 на користь одеситок. Але зробити останній крок в плей-офф господаркам не вдалося. Миколаївский дует Карпік/ Олійник припустився меншої кількості помилок, особливо на вирішальних відрізках та отримав шанс поборотися за почесний трофей.
 
ПЛЕЙ-ОФФ
 
ле у жінок, на відміну від чоловіків, все завершилося згідно ієрархії. У запорізької пари Валентина Давидова (екс-Змієвська)/ Ксенія Чекмарьова шлях до фіналу взагалі вийшов доволі легким. Сумнівів відносно їх перемог не виникало, особливо у суперництві з миколаївською парою, яка в підсумку набрала одинадцять очок за дві партії. Складніше було недавнім учасницям вікових чемпіонатів світу Дар’ї Удовенко/ Єлизаветі Сулімі, але ж вони були в числі наймолодших учасниць змагань – обом по 18 років. Серед суперників волейболістки з багатим змагальним досвідом – різниця у віку сягала двозначної цифри. Таким чином, «молодості» треба було добре попрацювати, щоб взяти верх над «досвідом».
 
Багато чого у фіналі визначила перша партія, де шанси на завоювання трофею мали обидві пари. При рахунку 16:16 вперед вирвався запорізький дует 20:17 і, здавалось би, все ясно. Але завдяки Єлизаветі Сулімі, яка вправно діяла в захисті та в атаці питання зависло у повітрі. 20:19. Тут сказався досвід. Змієвська зіграла «блок-аут» та разом з напарницею взяла верх. Упродовж другої партії вони постійно були попереду – 9:6, 13:9. Але й 13:12 завдяки ейсу Суліми, зрячому пострілу Удовенко та вправні грі на сітці. Але своєчасно взятий тайм-аут зупинив сумчанок. Якщо при рахунку 14:17 у них були ще шанси, то після відрізку імені Ксенії Чекмарьової, де вона спочатку потягнула у карколомному стрибку м’яч, а потім встигла його ж і забити, а далі зробила ейс, надії розтанули, як морозиво під палаючим одеським сонцем. 14:19. Ще кілька розіграшів, і трофей став власністю Запоріжжя.
У чоловічих змаганнях все було набагато цікавіше – п’ять матчів із семи завершилися в трьох партіях. Але розпочалося все з неприємної новини. Один з найкращих «пляжників» країни Сергій Попов вимушений був знятися зі змагань через високу температуру, з якою він грав і в основній сітці. У неділю стан не покращився, тому він вирішив не ризикувати, а турнір лишився кількох цікавих матчів. Першим з них міг би стати поєдинок з чернігівськими «буревісниками» Деніним та Татаренком, але…
Тим часом одесити продовжили крокувати до трофею – в першому ж раунді вони несподівано вибили досвідчений дует Микола Бабіч/ Костянтин Медяник, потім – чернігівців. І що ми маємо? Як і серед жінок, в числі фіналістів найкращий молодий тандем Ілля Ковальов та Олег Плотницький, який, до речі вийшов на фінал з пошкодженням стегна, та більш досвідчений за віком дует Сергій Сергієнко/ Олександр Лисяний, хоча навряд чи тут можна говорити про великий міжнародний досвід одеситів. Щоправда, на боці господарів була міцна підтримка вболівальників, які майже заполонили глядацькі місця центрального корту. Зазначимо, що глядачі явно не пошкодували, що провели цей час, спостерігаючи за фінальним поєдинком. Була і напруга, і інтрига, і хитрощі (в хорошому сенсі слова), і естетичне виконання елементів.


 
Перша партія пройшла в рівній боротьбі, але наприкінці вагоме слово сказав Олег Плотницький, який незважаючи на травму, був лідером в своїй команді. При рахунку 18:18 він завдяки своїм атакам заробив подвійний сетбол, і з другої спроби його реалізував пострілом «4 по 4». 21:19. Але в другій партії вони відразу відпустили одеситів, і тай-брейк став реальністю ще задовго до закінчення цього ігрового відрізку, що звісно було не на руку Плотницького з Ковальовим. Тут також рівна боротьба, а коли господарі таки зробили вагому заявку на перемогу, вийшовши вперед на два очки – 11:9, Плотницький підняв руку, сигналізуючи про те, що не може продовжувати гру. Сергієнко та Лисяний залишають Кубок України в Одесі.
 
Відразу після заключного матчу переможці та призери отримали і трофеї, і грошові нагороди. Але судячи за обличчями учасників, всі залишали Одесу з добрим настроєм, а як ще може бути, коли граєш у пляжний волейбол в декількох метрах від Чорного моря.

ФВУ
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.