Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
|
1022
0

Максим МИХЕЛЬСОН: «Все заслуженно»

Наставник юношеской сборной Украины по баскетболу подвел итоги чемпионата Европы

Чоловіча збірна України U18 повернулася з Болгарії. Нагадаємо, наша команда посіла друге місце на чемпіонаті Європи в Дивізіоні В і наступного року гратиме в Дивізіоні А. Святослава Михайлюка визнано найціннішим гравцем чемпіонату, а Олександр Кобець увійшов до символічної п’ятірки турніру.
 
Головний тренер збірної України U18 Максим Міхельсон:
 
«Олександр Кобець увійшов до символічної п’ятірки, Святослав Михайлюк отримав MVP. Усе це було заслужено. Попри те, що в останньому матчі не все у них вийшло, вони дійсно справедливо отримали свої нагороди. Втім, я хочу відзначити всіх 12 гравців. Те, що показували Свят і Саша Кобець – це передусім була заслуга команди. Так сталося, що в усіх найважчих матчах, які ми витягнули, приміром у поєдинку зі збірною Данії, коли ми програвали 4 очки за 20 секунд до завершення четвертої чверті, всі 12 гравців вносили величезний внесок у перемогу. Це справді була командна робота.
 
Ми тиждень дамо відпочити гравцям «Черкаських Мавп», котрі виступали в збірній U18, і почнемо збирати клубну команду, практично всі ці хлопці гратимуть у Суперлізі. З нетерпінням очікуємо старту клубного сезону.
 
Хочу подякувати всім людям, котрі брали участь у підготовці цих баскетболістів, починаючи з перших тренерів, з тих, хто знайшов цих хлопців, привели в баскетбол, тим, хто потім працював, і тих тренерів, від яких гравці прийшли до нашої збірної. Хочу подякувати Федерації баскетболу України, адже для нас було створено дуже хороші умови для підготовки до чемпіонату. В такий важкий час це дорогого варте. Хотілося би подякувати Валентину Федоровичу Мельничуку, котрий з першого дня зборів і до самого початку чемпіонату працював з цією командою. Він дуже нам допоміг, і ми сьогодні привезли та вручили йому медаль, він заслужив її разом з нами. Гадаю, якби він був з нами в Болгарії, можливо, допоміг би в фіналі слушною порадою.  Велика дяка йому і всім іншим, хто працював з нами в збірній – лікарям, асистентам головного тренера. Всім велике спасибі, ми можемо пишатися цим досягненням».
 
MVP чемпіонату Європи U18 Святослав Михайлюк:
 
«Я не був найрезультативнішим гравцем турніру, в фіналі зіграв не дуже добре. Тож думав, що титул MVP повинен був отримати Олександр Кобець. Я й раніше грав з хлопцями 1996 року народження, більшість гравців було 1997 року народження, котрих я теж знаю, грав з ними, ми добре знаємо один одного, добре зігралися.
 
Найскладнішим матчем на турнірі для нас був поєдинок з фінами, в якому ми виграли одне очко, на останніх секундах суперники двічі хибно кидали, нам пощастило, вийшли до фіналу. В фіналі ми програли 20 очок, не змогли нічого протиставити німцям».
 
Гравець збірної України U18 Олександр Кобець:
 
«Ми багато працювали, були важкі тренування, ми довго йшли до цього результату. Звісно, хотілося посісти перше місце, втім, трохи не вийшло. Найскладніший матч був з фінами – ми виграли лише одне очко, за дві хвилини до завершення четвертої чверті вели вісім очок. Це був емоційно дуже важкий поєдинок. Можливо, далася взнаки втома, хоча німці пройшли ту ж дистанцію, щоправда зіграли на один матч менше, адже в їхній групі було 5 команд. Може це і дало про себе знати. Нам забракло певної жорсткості. Результат задовільний, але хотілося посісти перше місце, бути чемпіонами, хоч і Дивізіону В».

Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.