Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Паралимпийские игры
| Обновлено 04 августа 2014, 12:02
4048
14

Украинские паралимпийцы выиграли чемпионат Европы по футболу

В финале украинцы разгромили сборную Голландии

| Обновлено 04 августа 2014, 12:02
4048
14
Украинские паралимпийцы выиграли чемпионат Европы по футболу

2 серпня, відбулась безпрецендента подія у світі паралімпійського футболу: національна паралімпійська збірна команда України з рахунком 3:0 перемогла команду Голландії та отримала золото чемпіонату Європи, що проходив з 23 липня по 2 серпня 2014 року в португальському місті  Майя. Це величезна перемога українців,  адже напередодні їм вдалось у півфіналі перемогти чинних чемпіонів світу та Паралімпіади в Лондоні - команду Росії, тим самим змусивши росіян боротись за третє місце з командою Ірландії, яку вони перемогли з аналогічним рахунком. Золото Європи національна паралімпійська збірна команда з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу присвятила світлій пам'яті відомого футболіста та чудової людини - Валентина Белькевича, який раптово помер від розриву тромбу.

Зауважимо, що у зв'язку з численними травмами, у півфіналі та у фіналі грало лише декілька провідних гравців команди, проте це не завадило нашим паралімпійцям стати знову ж таки беззмінними чемпіонами Європи, причому вже  вп'яте, починаючи з 1999 року! Власне перше місце в Європі  - це перша паралімпійська ліцензія у футболі на участь у майбутніх Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

До речі, останній тренувальний збір перед поїздкою на чемпіонат Європи національна паралімпійська збірна з футболу провела на рідній своїй базі - в Національному центрі паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, що в Євпаторії.

Національна паралімпійська збірна команда з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу надзвичайно вдячна Міністерству фінансів України, Державному казначейству України, завдяки яким в умовах надзвичайно складної ситуації в Україні була профінансована участь спортсменів у цьому визначному спортивному форумі чотирьохліття. Окрема подяка спонсорам  - Ощадному банку України та голові правління Ощадбанку Андрієві Пишному, а також глобальному спонсору Чемпіонату світу по футболу FIFA 2014 ТМ BUD.

paralympic.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kitkit2000
Слухайте, ну чого ви тулите ту Росію де треба і не треба. Грають паралімпійські збірні, думаю умови для паралімпійців в Голландії, та і в той же Росії суттєво кращі, чим у нас. Тим більш приємно, що наші спортсмени з вадами здоров'я показують стабільно високий клас, ніби наперекір всим їхнім проблемам. Щиро вітаю нашу команду і бажаю майбутніх звершень. Гідний приклад для, перш за все, здорових українців, котрі забули, що таке займатися спортом, долати важкі обставини в житті, не словом, а ділом.
vovazin1991
Молодці. Дуже прікольно що люди, навіть з вадами, приділяють таку увагу спорту, самовдосконаленню, а куча молоді бухають і деградують!!!
Ну і звичайно радий що переграли Расію, думаю що могли б переграти і не тільки параолімпійську збірну росії, а й "здорову", ну як "здорову", така яка тратить більше грошей на тренера
hammurapi77
Слава Украине!!!!!!
hammurapi77
что то у россиян в этом году в футболе облом на всех фронтах или даже вообще позор.... молодцы наши футболисты, потому что поняли, что нужно победить... надо расею побеждать на всех фронтах
hammurapi77
так и появились пророссияне ...обидно...так хотелось услышать от них комментарии или хотя бы поздравления в адрес команды ихней тоже страны...
rbIKA4
Рэспект Ребятам!! Молодцы!
Shurat88
Горжусь Вами ребята паралемпийцы, я сам инвалид 3 группы, скрытая форма ДЦП , такие как Вы дают нам вдохновение!
airwolf77
мы всегда в хлам бьём расею,и в боксе буквально,и в футболе,и на войне!
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
hammurapi77
пусть расеяне берут на ворота Акинфеева и тренером Капелло и будет русская капелла.... ай да молодцы украинцы... жду не дождусь что скажут сепараторы наши
hammurapi77
ааааааааа.....мне больше нравится что разбили Расею....ла ла ла ла ла ла ла ла