Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
5312
0

Український десант в азербайджанському Фенербахче

Євген Сірий, Євген Валенко, Дмитро Камеко, Ільдар Макаєв спробують підкорити футзальний Азербайджан

Український десант в азербайджанському Фенербахче

Один з основних претендентів на призові місця наступного сезону – бронзовий призер чемпіонату Азербайджану – бакинський «Фенербахче» продовжує активну роботу на трансферному ринку. Буквально днями столичний клуб підписав контракти одразу з чотирма українськими гравцями – екс-футзалістами харківського «Локомотива» та івано-франківського «Урагану» відповідно.

Продовжити свою ігрову кар'єру в Азербайджані вирішили два нещодавні «ураганівці» – 29-річний Євген Валєнко та 31-річний Ільдар Макаєв, які нещодавно здобули «бронзу» вітчизняної Екстра-ліги. А також два «залізничники» з чемпіонського складу «Локомотива» зразка 2013/14 рр. – 30-річний Дмитро Камеко та Євген Сірий, якому невдовзі виповниться 22 роки.

Нагадаємо, що по завершенні минулого сезону в Україні, всі ці футзалісти отримали статус вільних агентів, тому у нинішнє літнє міжсезоннія безперешкодно перебралися в Азербайджан. Усі четверо українських легіонерів свого часу захищали честь національної збірної України. Зокрема, Євген Валєнко грав у двох фінальних частинах чемпіонатів Європи (у 2010 році в Угорщині та у 2014 році в Бельгії). А от Ільдар Макаєв, який у сезоні 2007/08 виграв Кубок УЄФА у складі російської «ВІЗ-Сінари», був учасником фінальної частини чемпіонату світу 2008 року у Бразилії.

Саме з допомогою українських футзалістів «Фенербахче» сподівається скинути з чемпіонського трону титулований «Араз», який за останні 10 років поспіль був найсильнішим в Азербайджані. Після того, як наприкінці квітня нахічеванський клуб став бронзовим призером Кубка УЄФА, керівництво «Аразу» вирішило змінити стратегію, розлучившись з усіма легіонерами, і відтепер робитиме ставку на місцевих молодих гравців. Це нововведення стосуватиметься і збірної Азербайджану. В обох командах залишиться лише натуралізований голкіпер Буранелло. Всім цим процесом, як і раніше, керуватиме наставник «Араза» і збірної Азербайджану Жозе Алесіо.

Не виключено, що в Азербайджані може опинитися й ще один українець. Один з найуспішніших українських тренерів, екс-наставник донецького «Шахтаря», грузинської «Іберії Стар», єнакієвського «Єнакієвця», 47-річний Олег Солодовник незабаром може очолити одну з азербайджанських команд. 15 серпня запланована зустріч з представниками клубів, на якій і буде визначено кількість учасників чемпіонату, що повинен стартувати 10-15 вересня.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 2
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 28
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.