Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 августа 2014, 08:18
710
0

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Анализ игры Металлурга мы уже провели»

Наставник львовских «Карпат» дал интервью накануне противостояния с донецким «Металлургом»

| Обновлено 01 августа 2014, 08:18
710
0
Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Анализ игры Металлурга мы уже провели»

Футболісти «Карпат» сьогодні провели відкрите тренування для представників ЗМІ, яке відбулося на полі стадіону «Україна», де у неділю «зелено-білі» зіграють з донецьким «Металургом» свій перший домашній матч ХХІV чемпіонату України серед клубів Прем’єр-ліги сезону 2014/15. 

Перед початком заняття головний тренер карпатівців Ігор Йовічевіч розповів про підготовку команди до недільного матчу та відповів на питання журналістів.

– Після матчу з «Говерлою» тренерський штаб разом з футболістами детально розібрав гру. Ми проаналізували, які було зроблено помилки. При цьому ми зважили на той факт, що це був наш перший матч у новому сезоні, а він завжди є специфічним, бо несе додаткове навантаження, перш за все психологічного характеру. Розмова з гравцями підтвердила, що у хлопців мав місце стартовий мандраж. Тішить те, що в другому таймі ми зуміли кардинально змінити нашу гру, що позитивно вплинуло і на перебіг подій на полі, адже по перерві ми мали помітну перевагу над непростим суперником, яким себе в цій грі показала «Говерла». Це свідчить, що у нашої команди є потенціал і ми обрали правильний шлях. Але гра в Ужгороді – це вже історія, сьогодні всі наші думки зайняти поєдинком з донецьким «Металургом». Саме цей матч зараз є для нас найголовнішим і ми дуже серйозно до нього готуємося. Саме тому вже сьогодні, за три доби до початку матчу, ми вирішили провести тренування саме на полі стадіону «Україна», на якому у неділю і відбудеться гра з «Металургом». Хочемо, щоб хлопці адаптувались до газону, до розмірів поля, а також щоб відчули атмосферу самого стадіону. Адже хоча команда й постійно приймає суперників у домашніх іграх на цьому стадіоні, востаннє хлопці тут грали ще на початку травня. А відчувати поле, як і сам стадіон – завжди дуже важливо.

– Перший свій матч у новому сезоні ваш наступний суперник, донецький «Металург», проводив у Львові. Ви особисто гру «Металург» – «Дніпро» дивилися з трибун «Арени Львів»?
– Так, я був на цьому матчі. Бачив я і не один поєдинок «металургів» по телебаченню. Окрім того, працюючи з молодіжною командою «Карпат», я не один раз грав проти дубля «Металурга». А тренер цієї команди Сергій Шищенко, який її очолює вже не один рік, працює зі своїми підопічними за такою ж системою, що й перша команда. Відповідно й модель гри основного і молодіжного складів «Металурга» дуже схожа, тож інформації про нашого наступного суперника ми маємо достатньо. 

– І як ви оцінюєте рівень нинішнього «Металурга»? Які сильні сторони у грі донеччан можете виділити?
– Глибокий аналіз гри «Металурга» ми з командою вже зробили, детально все розібрали. Але зараз відверто про це говорити, самі розумієте, я не буду. Скажу лише, що вболівальник і тренер на гру наступного суперника дивляться дещо по-різному. Ми зараз на тренуваннях відпрацьовуємо те, що хочемо втілити у життя в недільному матчі. Ми вже визначили, як і через які зони будемо атакувати. Те саме стосується і гри в обороні – адже у футболі команда не лише атакує, а й повинна нейтралізувати активну фазу в діях передньої лінії суперника. А з таким суперником, як «Металург», це зробити буде не так просто – у них вистачає хороших, креативних і до того ж досвідчених футболістів. 

– До вашого приходу на посаду головного тренера, «Карпати» зажили слави команди, яка на своєму полі діє дуже агресивно і намагається подавити суперника, а от на виїзді віддає перевагу грі другим номером, роблячи ставку на контратаки. Тепер, з вашою появою на містку головного тренера львів’ян, щось в цьому плані зміниться?
– Кожен матч – це інша історія. Знаєте, серце і душа хочуть, але мозок та здоровий глузд диктують те, що необхідно робити, щоб досягти позитивного результату. На нещодавньому чемпіонаті світу ми побачили, що більшість команд віддають перевагу грі другим номером. Тобто до фази атаки намагаються швидко переходити після надійних дій у фазі оборони – таким є сучасний футбол. Коли ти не контролюєш м’яч, то частенько необхідні зусилля всіх одинадцяти гравців, аби надійно зіграти у захисті. Так що коли у нас в грі виникне така ситуація, що треба тримати оборону всією командою, то в захисті відпрацьовуватимуть усі одинадцять футболістів. А відрізнятися наша гра від тої, що була раніше, буде тоді, коли м’яч буде у нас. Ось тут я маю своє бачення того, як ми повинні діяти. Але для того, щоб всі задумки втілити в життя, треба трохи часу, бо одразу перебудувати гру на щось нове не так просто. 

– Як свідчить статистика, донецький «Металург» є найбільш незручним суперником для «Карпат». Навіть з «Шахтарем» і «Динамо» львів’яни мають кращі показники. 
– Як я вже казав, «Металург» насправді серйозний суперник, в складі якого багато сильних і досвідчених футболістів. Я знаю, що вигравати в цієї команди «Карпатам» у минулому вдавалося не так часто, як би цього хотілося львівським вболівальникам. Але в неділю ми налаштовуємося на позитивний результат. Адже грати ми будемо на своєму полі, перед рідними нам вболівальниками. Люди, які прийдуть на стадіон, хочуть побачити хорошу гру і перемогу своєї команди. Тож ми серйозно готуємося до матчу і зробимо усе, щоб подарувати нашим вболівальникам свято. Але це футбол, а в ньому ти можеш виграти, можеш зіграти в нічию, а можеш і програти. Та за будь якого результату і команда, і кожен гравець після гри повинен мати право сказати, перш за все самому собі, що він зробив усе для того, щоб добитися в цьому матчі максимального результату. Що ж до статистики, то я на неї уваги не звертаю. По-перше, цифри і статистика на полі не грають. А по-друге, статистика – це історія, а її футболісти пишуть безпосередньо на полі в кожному матчі. І кожен поєдинок – це нова сторінка в історії кожної з команд, які зустрічаються. 

– Наостанок питання щодо складу: можна без конкретних прізвищ, але скажіть, чи багато буде змін у стартовому складі у порівнянні з грою в Ужгороді? 
– Єдиний критерій, за яким ми визначаємо, хто розпочне гру з перших хвилин на полі, хто буде на лаві запасних, а хто взагалі не потрапить до заявки – це рівень стану кожного футболіста на тренуваннях. У нас немає такого, щоб наперед хтось мав гарантоване місце серед тих одинадцяти гравців, які розпочнуть матч. У нас сьогодні тренування, є ще заняття завтра і в суботу. От хто себе проявить краще упродовж них, той і гратиме з «Металургом». Єдиний фактор, який також ще впливає на визначення складу – це наш суперник. Ми не можемо всі матчі грати однаково, тому можуть виникнути певні нюанси, пов’язані саме з особливостями того, як грає наш суперник.

Інформаційний центр ФК «Карпати»
 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой
Футбол | 15 апреля 2024, 12:59 18
Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой

Александр переживает непростые времена в лондонском клубе

Байер повторил невероятный рекорд Ювентуса для топ-5 лиг Европы
Футбол | 16 апреля 2024, 08:39 7
Байер повторил невероятный рекорд Ювентуса для топ-5 лиг Европы

Команда Хаби Алонсо находится на серии из 43 матчей без поражений

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.