Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 июля 2014, 22:40
10295
6

Боевая ничья в Ужгороде: Говерла и Карпаты разошлись миром

Западноукраинские команды забили друг друг по два мяча

| Обновлено 27 июля 2014, 22:40
10295
6
Боевая ничья в Ужгороде: Говерла и Карпаты разошлись миром

У стартовій грі нового чемпіонату у складах обох суперників з’явилися і дебютанти Прем’єр-ліги.  В «Говерлі» – це легіонери Ліма та Тудосе, у «Карпат» вихованець львівського футболу Лобай. В дебюті гри обидві команди вивчали дії один одного і до небезпечних моментів справа не доходила.

Згодом закарпатці продовжили традицію домашніх матчів проти галичан і знову не залишили поле стадіону «Авангард» без забитого голу. І організували взяття воріт досвідчені нападники «Говерли». Після розіграшу штрафного Фещук пробіг повз м’яча, залишивши його Шацьких, який і підкрутив «смугастого» повз «стінку» у ближній кут воріт Ільющенкова. До речі, для Максима це вже 13-й за кар’єру гол у ворота «зелено-білих», в тому числі перший у складі закарпатців. Для Шацьких це був 122-й гол у чемпіонатах і до повторення рекорду ліги, який належить Сергію Реброву, Максиму залишилось зробити лише один крок.

І таких нагод Шацьких мав декілька, але спочатку після його передачі м’яч від газону зрикошетив у штангу. В наступному ж епізоді голеадор «Говерли» намагався з правого флангу атаки перекинути м’яч через воротаря, але Ільющенков цього разу розгадав намір Шацьких. «Карпати» при першій нагоді намагалися шукати шляхи взяття воріт суперника, але пройти оборонні редути господарі поля ніяк не вдавалося. З одного боку, вдало діяв на виходах Надь, з іншого – бракувало точності завершальним передачам «карпатівців». Під кінець тайму напругу біля свої воріт знову зняв воротар, перехопивши небезпечну передачу Худоб’яка.

Другий тайм, як і очікувалось, активніше розпочали «Карпати», підтримати яких до Ужгорода приїхала численна група вболівальників. Проте гольових моментів і далі гравцям лінії атаки створювати не вдавалось. В такій ситуації пожвавлення на трибунах викликав дальній удар «джокера» В’ячеслава Грозного Мирко Райчевича, але м’яч пролетів над поперечиною.

Подією матчу стало і повернення після трирічної перерви до складу «Карпат» Кожанова. І саме Денис розпочав гольову атаку гостей. Худоб’як після довгої передачі Кожанова в один дотик зробив передачу в центр штрафного на Пучковського, і Тарас також сходу провів свій перший гол у Прем’єр-лізі (у 6-й грі). Підопічні Ігоря Йовічевіча, окрилені взяттям воріт, намагалися переламати хід поєдинку і виконали декілька небезпечних стандартів.

Зокрема після дальнього удару Голодюка м’яч летів під поперечину, і Надь не без труднощів перевів м’яч на кутовий. І цей стандарт привів до другого голу, коли після передачі Ксьонза захисник Балажіц, випередивши Ліму, головою пробив у дальній кут воріт. Для, «Карпат», до речі, це був 700-й гол у вищій українській лізі.

Тепер вже «Говерла» активізувалась і швидко відновила рівновагу. Румунський півзахисник Тудосе, підібравши м’яча у штрафному суперника, потужним ударом увігнав м’яч у дальній кут воріт «Карпат». По ходу матчу в складі суперників дебютували Каверін та Марусич, причому і для Максима це була прем’єра у Прем’єр-лізі.

Під кінець матчу джокер «Карпат» Даушвілі намагався перервати вихід до воріт Фещука, і на думку арбітра Мосейчука за фол останньої надії заробив червону картку. В підсумку, вперше в історії зустрічей суперників було забитого одразу чотири голи за гру, яка при цьому вперше завершилась бойовою нічиєю 2:2.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ



«Говерла» (Ужгород) – «Карпаты» (Львов) – 2:2 (1:0)

«Говерла»: Александр Надь, Андрей Хомин, Огнадон Акакпо, Сергей Люлька, Эверсон де Лима, Александру Тудосе, Дмитрий Трухин, Олег Герасимюк, (Мирко Райчевич, '52), Руслан Степанюк, (Вячеслав Панфилов, '92), Максим Фещук, Максим Шацких
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Андрей Гитченко, Грегор Балажиц, Денис Мирошниченко, Иван Лобай, Амбросий Чачуа, (Денис Кожанов, '60), Игорь Я. Худобяк, Тарас Пучковский, (Максим Марусич, '85), Ярослав Мартынюк, (Муртаз Даушвили, '77), Олег Голодюк, Павел Ксенз

Арбитр: Юрий Мосейчук (Черновцы)

 Максим Шацких, 15, Александру Тудосе, 78 - Тарас Пучковский, 62, Грегор Балажиц, 74
 Андрей Хомин, 73. Мирко Райчевич, 93. - Игорь Худобяк, 22. Ярослав Мартынюк, 77. Денис Кожанов, 83.
 Муртаз Даушвили, 88

Удары (в створ): 9 (4) – 3 (3).
Угловые: 4 – 6.
Офсайды: 1 – 3.

Зрителей: 2.750
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,000 - 6,000.

ГОВЕРЛА – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

88’
Муртаз Даушвили(Карпаты) получает красную карточку. Фещук на скорости выходил один на один, и Даушвили сбил его в 43 секторе.
78’
ГОЛ ! Гол из 26-го сектора забил Александру Тудосе(Говерла). Фещук в штрафной смог сбросить мяч на Тудосе, и тот классным ударом отправил мяч в дальний верхний угол.
74’
ГОЛ ! Гол из 37-го сектора забил Грегор Балажиц(Карпаты). После навеса с углового Балажиц головой с линии вратарской переправил мяч в дальний угол ворот.
61’
ГОЛ ! Гол из 28-го сектора забил Тарас Пучковский(Карпаты). После длинной передачи в 19 сектор Худобяк смог вернуть мяч во вратарскую, и Пучковский спокойно переправил мяч в ворота.
15’
ГОЛ ! Гол из 48-го сектора забил Максим Шацких(Говерла). Блестящий удар Максима со штрафного через стеночку - мяч влетает в ближний угол. Ильющенков до мяча не дотянулся.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 0
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
micha(ZAKARPATTJA)
На футбол уа є огляд матчу. Можна подивитися скільки моментів було у Говерли
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
micha(ZAKARPATTJA)
Класний був матч. А Даушвілі практично спас команду "Карпати"
Bandera.Lviv
БОЙОВА НІЧИЯ!