Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
1279
0

Сборная Украины U-16 готовится к чемпионату Европы

С 20 по 30 августа в Латвии пройдет юношеский чемпионат Европы по баскетболу

На базі «Святошин» триває підготовка чоловічої збірної України U16 до чемпіонату Європи, який відбудеться 20 - 30 серпня в Латвії. Суперниками нашої команди в групі D будуть збірні Іспанії, Італії та Росії. У рамках підготовки українські кадети зіграють шість товариських матчів – по три в Грузії та Сербії.
 
Головний тренер чоловічої збірної України U16 Олександр Мунтян:
 
«Ми запросили до збірної хлопців практично з усієї України за принципом – найкращих у своїх командах за підсумками фіналів Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги. Багатьох гравців тримали на контролі ще до того, як зібралися в Дніпропетровську, дистанційно давали їм завдання для того, щоб вони тримали себе в гарній фізичній формі. Чимало з них продовжували тренування в своїх клубах. На збір до Дніпропетровська всі приїхали в хорошій формі. Там у нас був тижневий збір, два контрольні матчі з дублем БК «Дніпро». У нас було чимало завдань – взаємодії в малих групах, у трійках, у двійках, тактичні взаємодії у захисті та нападі, а також фізична підготовка, багато кидків. На базі «Святошин» продовжуємо працювати в тому ж ключі, поки що хлопці під навантаженням, ближче до турніру в Сербії зменшуватимемо навантаження. Днями їдемо до Тбілісі, зіграємо три матчі з командою Грузії 1998 року народження. На турнірі в Сербії будуть збірні високого рівня – Німеччини, Сербії і Боснії та Герцеговини. З сербами ми зустрічалися в лютому на турнірі в Туреччині, німці посіли там третє місце, боснійці були 11-ми чи 12-ми. Як бачите, суперники різного рівня, тож це буде показовий і корисний турнір.
 
На чемпіонаті Європи ми зіграємо з Іспанією, Італією та Росією. З росіянами ми зустрічалися на тому ж турнірі в Туреччині, в дуже важкій кінцівці матчу виграли три очки. З одного боку, це хороший результат для того, щоб набути впевненості напередодні поєдинку на чемпіонаті Європи, з іншого боку, неможна розслаблятися, готуватися до того, що суперник може підсилитися і додати. На жаль, ми не мали змоги бачити збірні Іспанії та Італії на жодному з турнірів. Намагатимемося зібрати максимальну інформацію про них.
 
На початку ми ставимо завдання якомога краще виступити в груповому раунді і постаратися потрапити до вісімки найкращих. Те, що попередній кадетський чемпіонат Європи відбувся в Києві, є величезним стимулом для цих хлопців, це велика мотивація, адже вони бачили досить успішний виступ торішньої збірної, вони побачили, який це викликало інтерес в Україні. Це стимулює хлопців до хорошої, повноцінної роботи, вони вже третій тиждень працюють і я дуже задоволений тим, що вони повністю віддаються тренувальному процесу».   
 
Кандидат до чоловічої збірної України U16 Віталій Кравець:
 
«Я приїхав з Дніпропетровська, граю за команду СДЮСШОР-5. У Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі серед команд гравців 1997 року народження ми посіли п’яте місце, а серед команд гравців 1998 року народження – третє місце, програвши в півфіналі команді Маріуполя.
 
У нас по два тренування в день – уранці розминка, кидкове тренування, вдень – на техніку, вивчаємо комбінації. Команда у нас чудова, ми дружимо один з одним. Наразі ми вивчаємо комбінації, відточуємо техніку, робимо все, щоб перемагати.
 
Зі збірною Росії ми зустрічалися на турнір в Туреччині, перемогли у важкій боротьбі. На чемпіонаті Європи нам дісталися сильні суперники, буде важко, але ми старатимемося».
 
 Кандидат до чоловічої збірної України U16 Данило Овчаренко:
 
«Я граю за БК «Київ-98» і за дубль. У Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі серед команд гравців 1998 року народження ми посіли друге місце, поступившись у важкій боротьбі «Азовмашу».
 
На зборах у Дніпропетровську ми готувалися фізично, а нині вдосконалюємо зіграність, командну гру. Відносини між хлопцями хороші, ми всі один одного знаємо за змаганнями ВЮБЛ.
 
Зі збірною Грузії ми грали на першому нашому підготовчому турнірі в грудні в Білорусі. Спочатку ми вели в рахунку, потім трохи розслабилися, однак у підсумку все одно виграли. Гадаю, в Грузії будуть цікаві матчі.  
 
На чемпіонаті Європи нашими суперниками будуть збірні Іспанії, Італії та Росії. Іспанія – дуже сильна команда, втім, ми не здаємося, готуємося, у Росії ми просто повинні виграти. Ми готуємося до всіх суперників, розбираємо тактику, комбінації. Наше завдання-мінімум – вийти в плей-офф, максимум – виграти чемпіонат».

www.ukrbasket.net
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.