Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 июля 2014, 07:35
1553
1

Карпаты всухую обыграли Юрмалу

Победу львовскому клубу принес дубль Марусича

| Обновлено 17 июля 2014, 07:35
1553
1
Карпаты всухую обыграли Юрмалу

На завершення, організатори зборів в Словенії підібрали «левам» не надто зіркового, зате доволі чіпкого суперника, який зараз робить усе можливе для того, аби зберегти прописку у вищій лізі Латвії. «Юрмала», під час перерви в латвійському чемпіонаті, вирушила на збори до Австрії, де мала на меті перевірити низку потенційних новачків, серед яких троє були колишніми гравцями «Таврії». Відповідно, Юрію Габовді було з ким поспілкуватися перед грою.

Ігор Йовічевіч в цьому матчі зробив лише одну заміну, таким чином група виконавців провела на полі усі 90 хвилин. Замінено було лише Тараса Пучковського, який зазнав незначного ушкодження. Саме Тарас вже в дебюті матчу міг відкривати рахунок в матчі, але після того як влетів до карної зони влучив у перекладину. Буквально відразу ж свій момент втратив Павло Ксьонз – він отримав м’яча за спинами суперників і пробивав у протихід кіперу, але у рамку воріт не влучив.

Після цього на полі настало затишшя, яке тривало досить довго. «Юрмала» і сама особливо не грала і «Карпатам» грати не давала. Затиснувшись до своїх воріт, латвійці зробили ставку на те, аби відбивати атаки «левів», причому про контратаки практично не думали.

Куди цікавіший на моменти видався другий тайм. Почався він за ідентичним сценарієм, але незабаром трапився епізод, який перевернув усе з ніг на голову. У спробі віддати м’яча на Ільющенкова головою, Ігор Пластун припустився технічного браку, що дозволило супернику вирватися до воріт. Захиснику «Карпат» довелося зупиняти опонента руками, що в підсумку призвело до чергового вилучення на зборах. «Зелено-білі» знову залишилися у меншості, але на відміну від попередніх спарингів, це пішло команді на користь. Розуміючи, що суперник в меншості, латвійці частіше почали атакувати ворота Ільющенкова, а це, в свою чергу, призвело до більшого простору для української команди.

Одна з контратак таки мала закінчуватися голом: Голодюк п’ятою відіграв на Худоб’яка, який залишився без опіки і смачно пробив у дальній кут. Як і в першому таймі латвійців врятував каркас воріт – штанга. Але гол назрівав і «леви» таки свого досягли. Марусич, який замінив Пучковського, замкнув передачу Голодюка – Олег не пошкодував передачі для вільного партнера, хоча сам міг завершувати атаку. Однак на думку суддів в момент передачі Марусич був в офсайді. І вже за кілька хвилин Максим таки забив чистий гол. Худоб’як класною передачею знайшов його в штрафному, той прийняв м’яча і спокійно пробив повз кіпера. А невдовзі Марусич оформив дубль. Зловивши латвійців, які намагалися створити для «Карпат» офсайд, Максим вискочив сам на сам, обіграв воротаря і спокійно закотив круглого в сітку – 2:0.

До кінця гри «леви» спокійно контролювали ситуацію на полі й довели матч до логічної перемоги. Після неї підопічні Ігоря Йовічевіча повечеряли в готелі та вирушили до Львова, де й пройде завершальний етап підготовки команди до чемпіонату.

«Карпати» – «Юрмала» – 2:0
Голи: Марусич, 74, 77

«КАРПАТИ»: Ільющенков – Лобай, Пластун, Гітченко, Мірошніченко – Ксьонз, Худоб’як, Чачуа, Мартинюк – Голодюк, Пучковський (Марусич, 55).
«ЮРМАЛА»: Дзелме, Шелюк, Сокольський, Корбан, Річі, Гейко, Тищенко, Діаквенішвілі, Картлінж, Приходной, Мельник.
Попередження: Чачуа, 28, Мірошніченко, 86 – Шелюк, 83.
Вилучення: Пластун, 49

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.