Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
986
0

Ураган - Метрополітен - 3:3

Господарі втратили перемогу за 1,2 секунди до сирени

"Ураган" дещо зарано повірив в успіх. Коли Борсук на 38-й хвилині прострілив вздовж воріт, а м'яч зрикошетив від ноги Даниленка, і як його не намагався зупинити Горовий, "смугастий" таки опинився в сітці воріт - 3:2. Навіть тоді за мінімальної переваги здавалося, що господарі все одно перемоги не віддадуть. Мізін у ролі п'ятого польового повів гостей на останній штурм. За 3,5 секунди до сирени "Метрополітен" здобув право на кутовий. Вболівальники вже поставали зі своїх місць у передчутті щасливого фіналу. І тут - Химяк відпасовує на Кудрицького, той одним дотиком приймає м'яча, іншим - завдає удару, з яким голкіпер "Урагану", прикритий своїми захисниками, так і не впорався. На табло засвітилися дві трійки, коли часу залишилось 1,2 секунди. В залі запанувала просто абсолютна тиша, яку можна описати єдиним словом - шок...

До цієї гри "Метрополітен" тільки одного разу зіграв з "Ураганом" внічию, в інших шести матчах тріумфували лише івано-франківці. Підсумкові 3:3 у Києві чотири роки тому для прикарпатців нічого не вирішували, оскільки тоді вони заздалегідь забронювали собі перше місце у західній зоні першолігового чемпіонату. На цей раз втрачати дорогоцінні очки у боротьбі за омріяну "шістку" в плани господарів аж ніяк не входило. Тим паче, що наступного тижня команду чекає дуже непросте випробування - київський матч з "Інтеркасом" у середу та недільний поєдинок з "Єнакієвцем" вдома.

Зустріч проходила за схожим сценарієм з попереднім матчем "Урагану". Але якщо перший тайм з ЛТК минув без голів, то у грі з "Метрополітеном" рахунок на 18-й хвилині відкрив ще один екс-ураганівець Химяк, на що у господарів знайшлась миттєва відповідь - відзначився Даниленко. За 1,14 до перерви у киян вже було 5 фолів, однак підопічні Тараса Вонярхи вкотре не зуміли цим скористатися, тому справа до пробиття дабл-пенальті так і не дійшла.

Після відпочинку господарі міцно взяли ініціативу у свої руки і на 27-й хвилині капітан "Урагану" Кіндратів вивів команду вперед - 2:1. Згодом Сендецький зі штрафного струсонув поперечину, потім Стрельцов на добиванні влучив у стійку, а Скіцко не реалізував вихід сам-на-сам. Щоправда, один з багатьох створених моментів таки завершився взяттям воріт, коли на 33-й хвилині Скіцко обігрався з Даниленком і без проблем проштовхнув м'яч повз Максименка - 3:1.

Отут би суперника взяти і дотиснути. Однак далі були нервові останні хвилини, гра "Метрополітена" в більшості, прикрий рикошет і гол, але навіть після цього Ярий (мимо) та Кіндратів (штанга за 25 секунд до сирени) так і не влучили у порожні ворота. Як виявилось незабаром, для успішного розіграшу кутового метрополітенівцям було потрібно всього дві (!) секунди. Дві секунди, щоб завоювати бажану нічию! Як раз цих двох втрачених очок може і не вистачити "Урагану" в подальшій боротьбі за шосте місце. Шанси таки є, хоч їх з кожним туром стає все менше.

Тарас ВОНЯРХА, головний тренер "Урагану":
- Надзвичайно прикро такі матчі зводити внічию. У другому таймі команда продемонструвала блискучу гру, створивши багато гольових моментів, і в підсумку за 1,2 секунди до кінця ми втратити перемогу. Усі засмучені, оскільки три очки дозволили б нам відірватись від найближчого конкурента - "Дніпроспецсталі", з яким ми маємо перевагу за особистими матчами. У разі перемоги у нас би було право на одну помилку, тепер ж потрібно перемагати у наступних трьох матчах, щоб потрапити у шістку.
 
"Ураган": Горовий - Кіндратів-к, Сімка, Ярий, Сендецький - Ожог, Даниленко, Стрельцов, Скіцко.
"Метрополітен": Максименко - Мізін-к, Конопчук, Стайков, Литвин - Кудрицький, Химяк, Борсук, Давидов.

Судді: С.Дребужан (Мукачеве), В.Юзик (Івано-Франківськ).

Голи: Даниленко (18), Кіндратів (27), Скіцко (33) - Химяк (18), Борсук (38), Кудрицький (40).

Попередження: Химяк (18), Кудрицький (27).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ, спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.