Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 июля 2014, 20:58
1205
0

Артур КАРНОЗА: «К тренировкам приступлю через два месяца»

Новичок «Карпат» рассказал о своем переходе во львовский клуб

| Обновлено 14 июля 2014, 20:58
1205
0
Артур КАРНОЗА: «К тренировкам приступлю через два месяца»

– Артуре, на скільки розрахований твій контракт і коли ти зможеш розпочати тренування з основною командою?
– Контракт розрахований на три роки, але зараз я проходитиму відновлення після травми, а приєднатися до загальної групи зможу орієнтовно через два місяці.

– Коли приймав рішення перейти в «Карпати», то чи радився ти тепер вже зі своїм колишнім одноклубником по «Севастополю» Денисом Кожановим, який свого часу відіграв за «Карпати» кілька сезонів? І загалом, що ти знав про «Карпати» і про Львів?
– Ні, з Денисом я не радився. Я спілкувався з іншими хлопцями з «Карпат», але справа в тім, що вони працювали з іншим тренером. Тому для мене найголовнішим була розмова з новим головний тренером «Карпат» Ігорем Йовічевічем. Поспілкувавшись з новим наставником «Карпат», я зрозумів, що він на мене розраховує і що я йому потрібен. Він сказав, що моя гра відповідає його філософії футболу і він бачить мене в своїй команді. А для кожного футболіста, за яку команду він би не виступав, найважливіше – це грати і мати достатньо ігрової практики, адже сидячи на лаві запасних футболіст не може розвиватися і прогресувати. Тренер сказав, що він чекає, доки я повністю відновлюся і побажав мені здоров’я. Тож над рішенням я думав не довго.

– Чи встиг ти вже прогулятися Львовом, чи сподобалось тобі наше місто, що запам’яталося?
– Трошки походив по центру, але повністю познайомитися з містом часу ще не було. Однак, я вже не вперше у Львові. Приїздив сюди грати проти «Карпат». Місто мені сподобалося, європейського рівня. А ще тут дуже красива архітектура. Звісно ж, ознайомився і з клубною інфраструктурою, зокрема заміською тренувальною базою. Що тут сказати, я був дійсно приємно шокований її рівнем!

– Що ти можеш сказати про «Карпати»? Які особливості в грі львівської команди ти би виділив, адже ти не один раз проти них грав?
– Гра «Карпат», як і будь-якої команди залежить від того, який тренер з нею працює. Однак «Карпати», хто б їх не очолював, з посеред решти клубів завжди вирізняються своїми бійцівським якостями та непоступливістю. Особливо це яскраво проявляється в їхніх домашніх матчах. А ще, хто б не тренував «Карпати», гравці львівської команди завжди на 100% віддаються боротьбі і роблять все заради перемоги.

– Як довго тобі ще лікуватися і коли вболівальники «Карпат» побачать тебе на футбольному полі?
– Травму я отримав досить давно, чотири місяці тому. Період лікування практично вже завершився, реабілітацію я проходив у Німеччині. Але, як я вже казав, для того, щоб разом з партнерами повноцінно працювати в загальній групі, мені необхідно приблизно ще два місяці. Треба підготувати повністю ногу до навантажень. Тож до тренувань в загальній групі я зможу приступити наприкінці літа або на початку осені.

– З номером, під яким будеш грати, вже визначився?
– Так, мені запропонували кілька варіантів з тих номерів, які були вільні. Звісно ж, дуже хотілося б отримати честь носити футболку з номером «10».

– Чи вирішив ти свої побутові проблеми? З ким мешкатимеш?
– У Львові мешкатиму зі своєю нареченою. Вона також вже бувала у Львові, місто їй до вподоби. А ось у футбольні моменти вона не влазить. Каже, що для неї головне, аби мені було добре і комфортно і щоб я в цій команді був щасливий. Вона мене кохає, як і я її, тож готова їхати зі мною хоч на край світу. Вона неодмінно приходитиме на матчі і вболіватиме за мене та за «Карпати».

– Що ти можеш сказати львівським вболівальникам?
– Робитиму все, аби якомога швидше повернутися в гру і приносити максимальну користь «Карпатам». Сподіваюсь, що разом з партнерами ми будемо демонструвати видовищний футбол, який тішитиме вболівальників команди і своєю грою, і результатами. Хочу разом з львівською командою прогресувати і гідно представляти клуб та прекрасне місто в Прем’єр-лізі.

– Коли ти раніше приїжджав до Львова, то чи міг ти собі уявити, що колись гратимеш за «Карпати»?
– Знаєте, коли десь в 14 років я став гравцем «Дніпра», то мені здавалося, що я всю свою кар’єру проведу в Дніпропетровську і гратиму тільки за «Дніпро». Тоді й подумати не міг, що колись виступатиму за іншу команду. Та, як виявилося, в житті футболіста є чимало ситуацій та обставин, які призводять до зміни клубу. От і моє футбольне життя складається таким чином, що я свого часу пішов з «Дніпра», а нині став гравцем «Карпат». Що ж, я вдячний долі, адже що не робиться, то на краще.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто может возглавить мужскую сборную Украины по биатлону
Биатлон | 28 марта 2024, 20:43 4
Стало известно, кто может возглавить мужскую сборную Украины по биатлону

Николай Зоц будет работать с женской и мужской командами соответственно

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.