Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 июля 2014, 08:10
776
0

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Первый сбор был разминочным»

Футболист «Днепра» поделился ощущениями от совместной работы с Мироном Маркевичем

| Обновлено 03 июля 2014, 08:10
776
0
Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Первый сбор был разминочным»

Захисник дніпропетровського Дніпра Артем Федецький ексклюзивно для Фаєри.ру розповів про перший тренувальний збір команди у Винниках, з якого команда сьогодні повернулася в Дніпропетровськ.

- Артеме, як в цілому оцінюєте перший сбір команди?
- Одним словом – просто прекрасно! Один із кращих зборів за все життя, чесно. По-перше, він проходив в Україні. А також все було на дуже високому рівні, як в професійному плані, тобто якість тренувальних полів була ідеальна, тренажерні зали, так само і відновлюючи заходи: сауна, масажи, басейни. Я дуже задоволений.

- Як проходив зазвичай перший збір при Хуанде Рамосі? Які зміни відбулися у цьому процесі з приходом Мирона Богдановича?
- Звичайно, в кожного тренера свій підхід, своє бачення. Так як Мирон Маркевич більше любить атакувальний футбол, з підключенням крайніх хавів, тому ми всі отримували більше навантаження з м’ячем. Всі вправи і навантаження в нас були з м’ячем. Якщо при Рамосі ми перше тренування бігали, намотували кілометраж, то тут ми практично те саме робимо, але з м’ячем.

- Програма була доволі різноманітна: аеробіка, рибалка, тренажери, ігра на піску. Вам до вподоби такий підхід?
- Ігри на піску це не просто так в футбол на піску побігати, в нас були там спеціальні вправи для суглобів, для м’язів, а вже в кінці пограли в футбол і отримали хороше навантаження. Як ви вже помітили, хороші навантаження поєднувалися з хорошим відпочинком, ми їздили на рибалку всією командою, хтось купався, одним словом добре відновлювалися після хорошого навантаження.

- Вам не здалося, що спаринг-партнери на цьому зборі були м’яко кажучи, не рівень Дніпра?
- Звичайно, ми розуміли, що це не рівень Дніпра. Але перший збір для того і потрібен, щоб увійти в ритм, згадати старі комбінації, відчути один одного. Так що, для першого збору ці команди були ідеальними суперниками. Вже на другому зборі в нас будуть серйозні суперники, наближені до рівня Ліги Чемпіонів, там і будемо готуватися серйозніше.

- Напевне, так і потрібно починати входити в сезон, можна сказати почати з «розминки» перед другим серйозним збором в Німеччині?
- Ви розумієте, цей збір не можна назвати простою розминкою. Ми також отримували хороші навантаження, я б не назвав це розминкою. Щодо спаринг-партнерів, тут так, можна сказати, розім’ялись, коли дві команди з області, одна з другої ліги, рівень трошки нижчий. Але повірте, коли я був молодий і коли грав проти таких досвідчених суперників, хотів себе показати, і тому зі свого боку хлопці робили все можливе, віддавалися по максимуму. Так що, ми там дурня не валяли.

- А яка програма очікує Дніпро на другому зборі? В пресі була інформація про спаринги з ПСВ, Порто…
- Ви знаєте, стосовно ПСВ і Порто я не знаю, здається інші команди будуть, Аякс, Локерен, Партизан буде. Але це також не точно, будемо бачити, що буде далі. Але всі суперники на зборах будуть рівня Ліги Європи і Ліги Чемпіонів. Так що, вже будуть награватися якісь тактичні задумки. В нас буквально 2 дні вихідних є, трошки побути вдома, і вже в п’ятницю ми вилітаємо на другий збір.

- Як ви прийняли в команду новачків: Валерія Федорчука та Лео Де Матоса?
- В Дніпрі ніколи не було проблем з колективом, коли приходе той чи інший гравець. Коли я приходив, мене досить добре прийняли. З цим жодних проблем немає. З професійної точки зору це хороші гравці. Звичайно, краще про це спитати тренера, адже з моєї сторони трошки некоректно говорити про їх ігрові якості. Але однозначно, це досить сильні і хороші гравці.

- Під час зборів встигали слідкувати за Чемпіонатом Світу?
- Звичайно, намагалися дивитися всі матчі.

- І які склалися враження? Адже чемпіонат багатий на несподіванки…
- Звичайно. Найбільш здивувала Коста-Ріка, мало того, що вони в групі навели шороху, так ще й в 1/8 далі пройшли. Також здивувало, що не вийшли з групи Італія, Англія, Росіяни. Приємно вразила Франція, матч з нами в Парижі напевно став переломним для них, вони показують досить хороший футбол, не зважаючи на відсутність Франка Рібері.

- А яку збірну підтримуєте особисто Ви?
- Симпатизує збірна Німеччини. Вона завжди була «німецькою машиною». Дуже стабільна гра, дисципліна. Трохи розчаровують господарі турніру, тому що і я, і багато інших гравців чекали від Бразилії більшого.

Олександр Наголюк, Фаєри.ру

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 04:32 0
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.