Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 03 июля 2014, 13:54
5713
0

Открываем Бразилию вместе. Очередное нашествие аргентинцев

Очередные путевые заметки нашего спецкора в рамках проекта «Открываем Бразилию вместе!»

| Обновлено 03 июля 2014, 13:54
5713
0
Открываем Бразилию вместе. Очередное нашествие аргентинцев
Sport.ua
Знову матч Аргентини - і знову спостерігається масовий наплив фанатів з цієї країни.  До Сан-Паулу на гру 1/8 фіналу проти Швейцарії прибуло 70 тисяч аргентинців. Як пожартував вболівальник із Патагонії, з яким я їхав  у метро: «Це 70 тисяч безбілетників». У мене самого по дорозі на стадіон тричі запитували про квиток. Так само було і в Порту-Алегрі, значно ближчому до кордону з Аргентиною Туди, нагадаю на машинах і автобусах прибуло 80 тисяч «сусідів». Величезний людський потік виливався з вагонів метро на станції «Ітакера» у напрямку  «Арени Корінтіанс». Стюард на вишці вітав приїжджих у рупор: «Оля, амігос!». Ті весело відгукувалися і починали співати своїх пісень. Співають всі латиноамериканці запально, весело, миттєво  створюючи позитивний настрій.   

 
Голос волаючого в аргентинському морі 
Дружнє ставлення вболівальників один до одного – це колосальне враження від бразильського турніру. Щойно аргентинці зробили паузу у співі, йдучи на трибуни, як себе виявив самотній фан «Корінтіанса», який самотужки гучно співав: «Корінтіанс – міа сторія, міа віда» («Моя історія, моє життя»). Молодий «архентінос», що йшов біля нього, усміхаючись, зауважив: «Але ви співаєте «соло», вас ніхто не підтримує». Бразильський фан не замовкав,  і от, десь  із дальньої групи,  пробилися ще пару голосів: домашня арена клубу відчула рідну атмосферу. 

 
Але аргентинців була просто армія. Єдині матчі, на яких представників якоїсь зі збірних більше, ніж самих бразильців – це зустрічі за участю Аргентини: їм, насправді, недалеко і у них велика мотивація. Їхня команда, хоч і вайлувато вкочується у цей Кубок світу, однак є тенденція прогресу у грі, а це непогана підстава сподіватися, що пік форми в Аргентини буде якраз на вирішальні матчі. 



 
Всі люблять Марадону
І як же без Марадони на матчі його збірної! На відміну від попередніх  разів,  цього разу Марадона був з великим обличчям  і  його було видно за 30 метрів. Зрештою, навіть якщо живу «репліку»  великого майстра гри й непомітно здалеку, про його присутність буде свідчити велике скупчення людей, адже із Марадоною – не обов’язково оригінальним – хочуть сфотографуватися майже всі. Цікаве спостереження: псевдо-Марадону зустрічаю на цьому Кубку світу  вже втретє, а от жодної копії Пеле мені поки не зустрілося. Може тому, що до Короля футболу у Бразилії вже всі звикли, він постійно на телебаченні. Щоправда, чимало вболівальників критикують Едсона Арантеса до Насіменто за те, що він закриває очі на проблеми Бразилії, рекламуючи «мундіаль». Може й у цьому причини відсутності двійників у вболівальницькому середовищі. 



 
А от Дієго серед аргентинських фанів - святий. Священник у білій рясі (або може знову двійник :) з Кубком світу в одній руці і відео-диском про досягнення «Ель Дієго» у другій – яскравий символ віри «архентинос» у те, що дух Марадони обов’язково проявиться у Мессі і Аргентина втретє стане чемпіоном світу. Швейцарців на грі було порівняно небагато і на трибунах вони сиділи кількома компактним групками посеред біло-блакитного моря аргентинців. 

 
Мафіозі - наркобарон
І, за вже гарною традицію, зоряна зустріч на завершення. Хуан Себастьян Верон – за виглядом,  точно як колумбійський наркобарон вайлувато проходжав медіа-територією в напрямку до свого робочого місця – телевізійного експерта. Діалог: «Ви уже бачите свою збірну у фіналі?» - «Наразі, ні. Дуже сильні опоненти». «І німцям, і французам вихід до чвертьфіналу дався дуже непросто» - «Це те, що я й маю на увазі. Сьогодні теж буде непроста гра». Верон знав, що казав. 

 
На цьому «мундіалі» кожен фаворит проходить випробування боєм із командою, яку на попередніх турнірах в кращому разі могли б назвати міцним середняком. А тепер ці середняки були за крок від того, щоби зробити мега-сенсацію на світовому форумі. 
 
О. ГЛИВИНСЬКИЙ, Sport.ua
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.