Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 июня 2014, 14:00
1095
0

Вячеслав ГРОЗНЫЙ: «Определяемся с основным составом»

Главный тренер «Говерлы» поделился информацией о подготовке своей команды к новому сезону

| Обновлено 30 июня 2014, 14:00
1095
0
Вячеслав ГРОЗНЫЙ: «Определяемся с основным составом»
Головний тренер повідомив про подробиці підготовки команди до нового сезону та поділився враженнями від бразилійського мундіалю.
 
- «Говерла» вже розпочала тренувальнеий збір, які плани підготовки?
- Події, які зараз в країні відбиваються на нашому футболі. Досі остаточно не сформована кількість команд: не всі клуби надали гарантії, є політична складова через окупацію Криму. За останньою інформацією «Севастополь» через рішення власника не виступатиме в прем’єр-лізі. Непогано б було, якби зараз Вадим Новинський разом з Нестором Шуфричем об’єднали свої зусилля й спільно фінансували нашу «Говерлу». Але нині істина така, що якби родина Шуфричів не вкладала б кошти в футбол, то професійного футболу на Закарпатті не було б. Звісно, зараз у нас є чимало проблем, але незважаючи на негаразди, нам потрібно готуватися до чемпіонату, до якого залишилося вже менше місяця. Так, у нас зменшився бюджет у два рази, можливо, розташування клубу полишить група гравців, але зменшення фінансування не має торкнутися наших дитячо-юнацких команд.
 
- Якщо в чемпіонаті братимуть участь 14 команд, то чи не зарано розпочинається новий сезон?
- Думаю, що якщо участь у чемпіонаті братимуть 14 клубів, то варто б було стартувати в першій декаді серпня, команди мали б ще на тиждень більше підготовки. Наразі, за відсутності всіх футболістів ще не можемо чітко визначитися з проведенням спарингів. Досі через різні причини до команди не приєдналися наші легіонери: в Сержа Акакпо хворіє мама, Вісенте Арзе відкриває візу, Воллес Перейра прибуде на днях, Разван Кочіш завершує навчання в Бухаресті, Маріус Нікулае хоче перейти до іншого клубу. Хотілося б зберегти кістяк команди, але це вже буде залежатиме від рішення самих гравців. До нас на перегляд приїхала чимала група молодих футболістів 1993-94 років народження з різних українських клубів, також долучимо до команди футболістів із Закарпаття. Вже маємо «на олівці» вісьмох виконавців, під час відпустки мій помічник Олексій Величко об’їздив всю область і передивився багатьох здібних гравців.
 
- Де проходитимуть тренувальні збори?
- Займатимемося поки в Ужгороді. Не бачу сеснсу їхати в сусідню Угорщину, адже в багатьох гравців немає віз. Проводитимо спаринги також на Закарпатті: чекаємо на візит однієї угорської команди, кіровоградської «Зірки», дніпродзержинської «Сталі». Спаринг-партнерів знайти – не проблема, головне знати з якими футболістами працюватиму далі, на кого можу розраховувати.
 
- Зараз триває чемпіонат світу в Бразилії. Багато команд-претендентів на світовий кубок ще на груповому етапі припинили боротьбу. Хто вас розчарував, а хто приємно вразив?
- Досить несподіваний чемпіонат. Ніхто не думав, що ще поки що чинні чемпіони світу не зможуть вийти з групи. Хоча кадровий потенціал у іспанців був дуже потужний. Але, можливо, попередні перемоги на мундіалі та чемпіонаті Європи вплинули на мотивацію, в їх грі не було емоцій. Неприємно вразили італійці з англійцями, як по грі так і за результатами. Проте, команди з американських континентів показують хорошу видовищну гру. Вісім команд з цієї частини світу вийшли в 1/8 фіналу, демонструючи пристойни рівень гри. Мабуть підтримка вболівальників, швидка адаптація мають певний вплив на їх гру. Та й багато футболістів зі збірних прагнуть «блиснути» на мундіалі й потрапити в поле зору ведучих європейських клубів.Відверто, не очікував такого рівня гри від команди Коста-Рики. Європейський континент добре репрезентують збірні Нідерландів, Німеччини, Франції, ще вийшли Бельгія, Швейцарія та Греція. Хоча останнім відверто пощастило при невиразній грі. Не зрозумілу гру показали росіяни, які не зуміли вийти з доволі посередньої групи з відмінним тренером та складом.  
 
- Ваш прогноз щодо пари фіналістів?
- У півфіналі зійдуться Бразилія з Німеччиною та Голландія з Аргентиною. Хтось із цієї четвірки й боротиметься за світовий кубок. Гадаю, якщо арбітри не будуть занадто симпатизувати господарям, то Німеччина має стати чемпіоном.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей
Футбол | 18 апреля 2024, 17:31 160
Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей

Команда Пушича умудрилась пропустить при преимуществе по количеству игроков, но вовремя спохватилась

Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире
Футбол | 19 апреля 2024, 14:52 2
Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире

Борьбу продолжают «Реал» с Луниным, «ПСЖ», «Бавария» и «Боруссия» Дортмунд

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.