Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1984
0

Олександр СТЕФАНКІВ: «Розраховуємо на своїх хлопців»

Президент СК «Енергія» Олександр СТЕФАНКІВ про підсумки сезону-13/14

Олександр СТЕФАНКІВ: «Розраховуємо на своїх хлопців»

Футзальний сезон-2013/14 завершився, і команди відпочивають від «паркетних» баталій. Керівництво срібного призера Екстра-ліги і володаря Кубку України львівської «Енергії» на підсумковій зустрічі з гравцями подякувало за сезон, який для «енергетиків» загалом склався успішно. Про це у розмові із газетою «Спортивка» підтвердив і президент СК «Енергія» Олександр Стефанків.

- Сезон загалом оцінюємо позитивно. Зважаючи на всі ті труднощі, які доводилося долати, вважаю, що здобуття четвертий рік поспіль Кубку України та срібних медалей чемпіонату - пристойний результат. Звичайно, хотілося завершити сезон на мажорній ноті та здобути золоті медалі, але відверто кажучи, це було зробити непросто.

- Чого забракло команді? Можливо, кадрового потенціалу, адже помітно відчувалося, що в останньому матчі з «Локомотивом» гравці були втомлені?
- Кадрових проблем у нас вистачало, проте якраз вважаю, що саме у гравцях і був наш потенціал. Звичайно, зараз можна казати, що треба було у фінальній серії більше довіряти молодим виконавцям, а не перекладати весь тягар на 5-6 гравців, проте як сталося – так сталося. Так, втомилися, тактика з п'ятим гравцем на майданчику, яка часто рятувала під час сезону, вже не спрацювала, та й суперник нас дуже добре вивчив у цьому компоненті гри. Казати про якісь умовності зараз просто зайве. Гравці старалися, билися з усіх сил, просто суперник виявився сильнішим. Це треба визнати.

- Після останнього матчу Валерій Легчанов оголосив про завершення кар'єри. Це було несподіванкою для вас?
- Ні, ми про це знали ще перед сезоном, але вмовили тоді Валерія допомогти команді ще один рік. Він – дуже досвідчений гравець, і цього сезону виглядав лідером на майданчику. За роки виступів за «Енергію» ми йому щиро вдячні. Сподіваємося, що він колись повернеться в «Енергію» вже як тренер.

- Чи можете сказати, хто ще залишить команду?
- Наразі, крім Легчанова, це Дмитро Бондар. Усі інші мають, як кажуть, час на роздуми. Коли команда вийде з відпустки, тоді обговоримо це конкретніше. А також, сподіваюся, уже контури нового сезону чіткіше окреслимо.

- Чи виправдали сподівання молоді гравці команди?
- Вони підтвердили, що в майбутньому на них можна розраховувати, і вони складуть кістяк команди. Брати Грицини, Мазур, Пітуля, Кузь – думаю, із ними «Енергія» має пов'язувати майбутнє. Загалом орієнтуватимемося на своїх, львівських футзалістів. Готові повернути до Львова тих гравців, які виступають за інші команди.

- Як керівництво клубу оцінює роботу Олександра Косенка на посаді головного тренера?
- Він довів, що може працювати з командою вищої ліги. Менше, ніж за два роки, здобув два Кубки та срібні медалі – це хороший результат для тренера, який уперше працював із командою Екстра-ліги.

- Український футзал час від часу лихоманить. От Івано-Франківський «Ураган» надав статус вільних агентів усім гравцям команди...
- Для нас таке рішення не є несподіваним, а цілком зрозумілим. На жаль, проблеми фінансового плану змушують керівників клубів вдаватися і до таких кроків. Та в цьому є й позитив: клуби орієнтуватимуться на своїх вихованців, для яких буде стимулом закріпитися в команді.

- У зв'язку з цим чи не плануєте запросити до «Енергії» когось із «Урагану»? Наприклад, Романа Кордобу.
- Думаю, ми запропонуємо Кордобі пограти в нас. Звичайно, якщо він погодиться на наші умови.

- Якими бачите контури наступного сезону?
- Відбудеться зустріч керівників команд – порадимося, вирішимо. На мою думку, ми маємо відмовитися від проведення чемпіонату під егідою Екстра-ліги. За цей час вона не виконала тих завдань, що на неї покладали. Зараз завчасно казати про те, як і за якою схемою проводитимемо наступний чемпіонат, але зрозуміло, що нашому футзалу потрібні зміни, щоби розвиватися.

Газета «СПОРТИВКА»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 49
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.