Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1280
0

Обговорили майбутнє чоловічої Суперліги сезону 2014-2015 р.

Відбулась нарада зпредставників чоловічих гандбольних клубів українського елітного дивізіону

Обговорили майбутнє чоловічої Суперліги сезону 2014-2015 р.
ГК Мотор

У Києві пройшла зустріч гандбольних фахівців, на якій обговорювались питання, щодо проведення майбутнього чемпіонату України з гандболу. На ній були присутні делегації лише від трьох запорізьких клубів: «Мотору», «ЗТР» та «ЗНТУ-ЗАБ». Інші команди Супердіги з різних причин не змогли прибути цього дня до столиці нашої держави.

Під час наради голова Комітету з організації та проведення змагань Федерації гандболу України Борис Юмашев висловив побоювання стосовно ймовірного зменшення кількісного складу чоловічої Суперліги наступного сезону, що зумовлено політичною ситуацією в країні та вкрай складним фінансовим становищем багатьох команд. Під великою загрозою опинитися за бортом чемпіонату України в Суперлізі наразі знаходяться клуби, які сезону 2013-2014 років посіли 5-е та 6-е місця. Це донецький «Шахтар-Академія» (через дуже загострену ситуацію на Сході) та полтавське «Динамо» (через проблеми з фінансуванням команди). Керівництво чемпіона України чоловічої Вищої ліги сезону 2013-2014 років – «Буревісник» (Луганськ) поки теж не надало до ФГУ ствердної відповіді щодо своєї участі або у Суперлізі, або у Вищій лізі.

Також Борис Юмашев повідомив про те, що команди з Тирасполя та Кишинева попередньо висловили бажання приєднатися до клубів української чоловічої Суперліги. Впродовж найближчого часу керівництво обох клубів повинно озвучити свої остаточні рішення. Основна вимога до команд – погодитися брати участь відповідно до календаря, затвердженого Федерацією гандболу України.

У свою чергу Комітетом з організації та проведення змагань був підготовлений календар чемпіонату України чоловічої Суперліги на наступний сезон з урахуванням 6 команд. Система розіграшу така сама, як і у попередньому сезоні.

Натомість, кожен представник тієї чи іншої команди мав свої уявлення щодо формату сезону 2014-2015 років. Так, було запропоновано провести чемпіонату України, розбивши його на два етапи. Перший етап: команди, що заявилися, у два кола грають між собою вдома та на виїзді (по одній грі). Другий етап: за підсумками першого кола визначається перша четвірка команд, яка між собою у чотири кола (по одній грі вдома та на виїзді) визначає чемпіона та призерів чемпіонату. Команди, що посіли місця нижче за четверте, разом із командами, що фінішували за підсумками змагань у Вищій лізі на 1-му та 2-му місцях, розігрують дві путівки до Суперліги сезону 2015-2016 років.

Наприкінці зустрічі усі присутні зійшлися у тому, що справедливо було б обговорювати та затверджувати формат турніру найближчого сезону, коли стане відомий остаточний склад учасників змагань. А тим часом клуби додатково нададуть до 10 липня 2014 року до ФГУ свої пропозиції щодо можливих варіантів систем розіграшу наступного чемпіонату України серед чоловічих команд Суперліги.

За матеріалами Федерації гандболу України

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.