Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1033
0

Ураган - ЛТК - 2:1

Господарі не втрачають надій потрапити до "шістки"

Є в українській вищій лізі один унікальний гравець, котрий за останній рік встиг змінити аж чотири команди. Кращий бомбардир чемпіонату 2004-05 рр. Валентин Цвєлих став минулого сезону чемпіоном та володарем Кубка у складі "Шахтаря", після чого влітку уклав контракт з львівським ТВД, а новий чемпіонат розпочав... у футболці "Урагану". З другого кола він захищає кольори ЛТК з Луганська.

Є в цього гравця своєрідна особливість - обов'язково забивати колишнім командам. "Шахтарю" він залишив три свої "автографи" - два в "Урагані", один в ЛТК. Найбільше дісталось ТВД, котрому Валентин в обох львівських матчах забив аж чотири голи. Чергове повернення Цвєлих до Івано-Франківська, на цей раз у футболці ЛТК, знову завершилось голом у ворота ще донедавна рідної команди, в якій він зробив собі ім'я.

Перервавши 11-матчеву програшну серію, луганці після двох поспіль перемог розраховували повернутися додому бодай з одним очком. Тим паче, що цього сезону вони вже обіграли "Ураган" в гостях у кубковій грі. Цього разу бажання господарів перемогти були більшими за намагання амбіційного Цвєлих довести щось Тарасу Вонярсі, з яким він не знайшов спільної мови, коли той став біля керма "Урагану". Саме великою напругою та відповідальністю, насамперед за результат, наставник івано-франківців і пояснює безгольовий перший тайм.

"Ураган" намагався проводити акцентовані атаки з гострими завершальними ударами. Найближчим до успіху був Стрельцов, котрий після пасу Ожога ефектно п'ятою переправляв м'яч у ворота, але ще одного екс-ураганівця Соколовського в цьому епізоді підстрахувала штанга. У гостей лише Цвєлих з Гупаленком, розуміючи один одного з півслова, створювали головну загрозу для Горового, що замінив у "рамці" травмованого Іжаковського. Зі своєю роботою голкіпер не впорався лише одного разу, коли надзвичайно активний Цвєлих, що весь матч відіграв фактично без замін, таки досяг свого. На 27-й хвилині п'ятий номер ЛТК "перехитрив" Кіндратіва і пробив повз Горового у лівий нижній кут - 0:1.

Пропущений гол лише "завів" господарів, у яких вже за три хвилини відкрилося друге дихання після точного удару у відповідь у виконанні Сендецького - 1:1. Він же за мить асистував Ярому, однак знову на допомогу Соколовському прийшла стійка воріт.

Не скажеш, що Цвєлих став антигероєм матчу (наприкінці першого тайму від його пострілу Ожог опинився в нокауті), але саме він сфолив на 36-й хвилині. Це порушення правил стало для луганської команди шостим, а як Сендецький вміє пробивати дабл-пенальті відчули в попередніх матчах воротарі "Будівелу" і "Тайму". Юрій не схибив з 10-метрової позначки і на цей раз, забивши вже свій восьмий гол в останніх п'яти поєдинках. До кінця зустрічі гості діяли обережніше і лише за півтори хвилини до сирени Марченко вийшов п'ятим польовим. Буквально перед цим він "заробив" попередження, оскільки передчасно з'явився на майданчику. На останніх секундах молодий Івонко теж побачив перед собою "гірчичника", апелюючи до арбітра, мовляв, його збили перед воротами "Урагану".

Тарас ВОНЯРХА, головний тренер "Урагану":
- На цю гру я налаштовував гравців дуже серйозно, оскільки будь-яка втрата очок - тільки на руку нашим конкурентам. Насамперед, головна задача для нас зараз - дві домашні перемоги з ЛТК і "Метрополітеном". Можливо, ми десь "перегоріли" в першому таймі, адже відчувалась відповідальність за результат, а пропущений гол лише нас "завів". Хлопці повірили у власні сили і дотисли суперника у другому таймі. Знову попереду було багато створених моментів, але ще підводить реалізація. Я бачу, що команда повірила у власні сили і прогресує з кожною грою, незважаючи на проблеми зі здоров'ям. З мікротравмами сьогодні вийшли Ярий та Кіндратів, Свищ відіграв взагалі на уколах. Стрельцов після хвороби показує лише на 50% свою гру. Приємно, що надійно зіграв наш другий воротар Горовий, який не підвів команду у непростому матчі. Можливо, до суботи ми побережемо Іжаковського, що відновлюється від травми бедра. Сподіваюсь, з Ожогом все буде гаразд, а замість Свища, котрий пропускатиме матч через дискваліфікацію, з "Метрополітеном" вже гратиме Сімка. Отож, боротьба за "шістку" продовжується і усіма наступними нашими суперниками ми будемо грати лише на перемогу.

P.S. У післяматчевому інтерв'ю з місцевими журналістами Тарас Вонярха спілкувався виключно українською, чим приємно здивував представників мас-медіа.

"Ураган": Горовий - Кіндратів-к, Свищ, Ярий, Сендецький - Ожог, Даниленко, Стрельцов, Скіцко.
"ЛТК": Соколовський - Гупаленко-к, Марченко, Цвєлих, Захарченко - Загородній, Подвойський, Мартиненко, Журба - Івонко.

Судді: Клюєв (Макіївка), Король (Донецьк).

Голи: Сендецький (30, 36) - Цвєлих (27).

Попередження: Свищ (28) - Захарченко (8), Марченко (39), Івонко (40).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.