Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 15 июня 2014, 15:43
9536
5

Україна – Чорногорія 7:0. Перший розгром є

Жіноча збірна України «трощить» чорногорок у відбірковому матчі до чемпіонату світу з футболу

| Обновлено 15 июня 2014, 15:43
9536
5
Україна – Чорногорія 7:0. Перший розгром є
sport.ua

Якщо збірна України прагне продовжувати боротися за путівку на чемпіонат світу – права на помилку у нас більше немає. Перше місце у нашій групі за собою закріпила команда Англії (в їхньому активі 21 очко в семи зустрічах і поки жодного пропущеного м’яча), тож єдина реальна мета для нас – боротьба зі збірною Уельсу за другу сходинку і можливість попасти в плей-офф. Поки що, за втраченими очками, ми не поступаємося представницям Туманного Альбіону (у нас два матчі в запасі і шість очок відставання).

Отож, вчора втрачати очки наші дівчата просто не мали права. Тим більше, що їх суперником був абсолютний аутсайдер групи – збірна Чорногорії. Перший матч між цими командами відбувся ще восени минулого року і тоді наші футболістки тріумфували з рахунком 1:4. Звісно, львівський глядач (а вболівальників на трибунах зібралося чимало) чекав, як мінімум, такого ж результату.

Тим не менш, попри усі сподівання, матч розпочався досить в’яло. Українки контролювали гру, але ніяк не могли довести свої атаки до логічного завершення. Напевне, усі карти футболісткам перемішала злива, яка почалася на двадцятій хвилині. Грати стало набагато важче, м’яч, бувало, зупинявся у калюжах, але якраз у той проміжок часу почали появлятися перші моменти у наших дівчат. Вони розуміли, що при такій погоді дальні удари стають надзвичайно небезпечними і почали бомбардувати голкіпера чорногорок з-за меж штрафного майданчика. На 29-ій хвилині відбувся перший гострий момент: після дальнього пострілу від Дарії Апанащенко м’яч попав у штангу. Але не пройшло і п’яти обертів годинникової стрілки після першого небезпечного моменту, як рахунок на табло став 2:0 на користь господарок. Спочатку Віра Дятел скористалася прекрасним пасом Ольги Бойченко і відкрила рахунок у зустрічі, а ще за дві хвилини елегантний навіс зі штрафного Людмири Пекур головою замкнула Оксана Яковишин, відправивши м’яч під опорну ногу воротарю. Ось так швидко змінилося буквально все на футбольному полі. Все, окрім дощу, який постійно підсилювався, а газон відповідно ставав все тяжчим, та збірну України уже було не зупинити. Щоправда, в першому таймі глядачі забитих голів уже не побачили, хоча моменти у наших дівчат були.

Невідомо, що сказав тренер українок у роздягальні, чи може це сонце так футболісток пригріло (протягом перерви припинився дощ), але у другому таймі наші дівчата продемонстрували зовсім інший рівень футболу. Вони і далі не випускали опоненток з їх половини поля, але передачі стали точнішими, а удари частіше досягали цілі. Пройшло тільки три хвилини другого тайму, ще навіть черги біля фаст-фудів не закінчилися, як рахунок на табло став розгромним: Віра Дятел оформила дубль після чудової комбінації нашої команди. Не було навіть враження, що українки зупиняться. Вони з кожною хвилиною все більше неслися на ворота суперниць, воротар яких не була еталоном надійності, а на виходах її гра була просто жахливою. Тож наші футболістки двічі скористалися помилками воротаря суперниць і, спершу Дарія Апанащенко, а згодом Ольга Бойченко, довели рахунок до 5:0. Трибуни гнали наших дівчат уперед і вони бігли. Можливо, хтось їм підказав, що у цій грі у них є шанси побити рекорд найбільшої перемоги збірної України, який був встановлений у матчі проти Боснії та Герцеговини і до якого залишалося всього два влучних удари (у 2009 році Україна перемогла з рахунком 7:0). А, можливо, вони просто спіймали кураж. Думайте, що хочете, але за останніх півгодини наша команда створила моментів ще на дві-три гри наперед. З одного боку дуже добре, що не все реалізували – залишили фарт, так би мовити, на важливіші ігри. Але з іншого боку, забити тільки два голи з десяти можливостей – це дуже мало і перед наступними матчами треба поправляти реалізацію. Але два голи таки було забито: спочатку це зробила захисниця команди суперника, зрізавши м’яч у власні ворота. А згодом Тетяна Романенко реалізувала вихід сам на сам. Опісля того, як рахунок став 7:0, до кінця гри залишалося близько десяти хвилин. Але, як уже було сказано, забити футболісткам більше не вдалося.

Історичний рекорд не побито, в графу найбільша перемога просто дописано ще одну звитягу. Насправді рівень гри, продемонстрований дівчатами обох команд, далекий від ідеального. Після чоловічого чемпіонату світу, жінки виглядають не більше, ніж аматорами. Але Україна сьогодні була сильнішою. Наступний вирішальний матч уже в четвер. На «Арену Львів» завітає лідер групи, збірна Англії. Чи зможуть українки дати їм бій у себе вдома? Шанси для цього є. Головне – підтримка вболівальників, які мають стати додатковим гравцем нашої команди.

Україна − Чорногорія  7:0

Голи: Дятел (31, 50), Яковишин (33), Апанащенко (58), Бойченко (61), Мркич (76, автогол), Романенко (79)

Україна: Зварич (к), Басанська, Котик, Пекур, Бойченко (Корнієвець, 64), Дятел, Яковишин (Овдійчук, 60), Романенко, Лишафай, Апанащенко (Козиренко, 77), Василюк

Чорногорія: Мілачич, Раданович, Відич (Іваштанін, 64), Міцунович, Крівокапіч (к), Куч, Джукич, Джокович, Боят (Недич, 87), Мркич, Стуранович (Вуйчич, 82)

Олексій Мандзій, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Минин Максим
Есть только нарезки голов.
vovazin1991
Молодці!!! Чесно кажучи навіть не знав що в нас є жіноча команда з футболу
Shahid88
А відео з гри часом нема?
myroslavmail
Хотів піти але чемпіонт світу і погода зіпсувалась... коротше стидно... піду на ще одну гру, яка у нас буде. Радий що прийшло немало уболівальників!
babovoz
Умнички!